Skip to main content

Chiang Mai Popotniški vodnik: Orientacija, prehranjevanje, znamenitosti, nočno življenje, in trge

Chiang Mai Popotniški vodnik: Orientacija, prehranjevanje, znamenitosti, nočno življenje, in trge

Tajska ljubljeni severna prestolnica Chiang Mai privablja skoraj 2 milijona tujih turistov na leto – zakonska celotno metropolitansko območje živi nekaj manj kot milijon ljudi!

Tudi s strašnimi prometa, vibe in ritem življenja v Chiang Mai, je precej počasnejši in bolj sproščeno kot v Bangkoku. Nastavitev gora je mogoče čutiti tudi če ne vidite zeleno okolico.

Chiang Mai se pogosto obravnava kot kulturno središče; boste naleteli več lepe templje kot imate čas, da razišče. Množica kuhanje, masaže in jezikovne šole so na voljo. Veliko prebivalcev umetnikov, pisateljev in ustvarjalnih vrst – tako tajskih in tujih – ki so se naselili v Chiang Mai je povzročil mesto, ki se šteje za UNESCO Kreativna mesta statusa. Preberite več o dobili od Bangkoka do Chiang Mai.

usmerjenost

Medtem ko je mesto sprawls daleč, večina turističnega delovanja v Chiang Mai je osredotočeno na “staro mesto” ali znotraj mestnega obzidja. Oblikovanje popolnega kvadrata, jarek obkroža staro mesto; Tapae Gate na vzhodni strani trga se lahko šteje, da je epicenter in kontaktna točka za turizem.

Tapae Road, glavna arterija v mesto, teče proti vzhodu skozi vrata k reki Ping. Thanon Chang Khlan odcepi od Tapae ceste in se nahaja približno 20 minut hoje izven vrat; tam boste našli Chiang Mai je turistično-še-slavni noč na trgu, kot tudi številne trgovine in restavracije.

Notranji del starega mesta oddaljen od jarek cestah so nejasne preplet majhnih sois (ulice) in bližnjice ulicah, ki so včasih dom prijetne kavarne in out-of-the-način kraje.

Getting Around v Chiang Mai.

Vsakdo razumno primerni lahko dobili okrog Chiang Mai lahko peš, čeprav lahko lomljene pločnikih se trudiš s pešci, ulične vozički in naključnih ovir. Druga možnost je, da lahko skoči znotraj enega od mnogih, ki vozijo songthaews (tovornjak s taksiji), ali zgrabi tuk-tuk.

Lahko hoje od Tapae Gate na noč na trgu v približno 20 minutah. Nekateri templji in mesta izven mesta bo zahtevalo prevoz. Če ste zadovoljni z vožnjo v prometu, najem skuterja je poceni način, da se okoli. Kolesa si lahko izposodite iz mnogih penzioni.

  • Preberite več o pridobivanju okoli Chiang Mai.
  • Ko ste pripravljeni za odhod, spoznajo dobili od Chiang Mai Bangkok.

Chiang Mai Nastanitev

Od Družinski penzioni spravljen na mirnih ulicah do visokih hoteli, namestitev v Chiang Mai se zelo razlikuje v proračunu in kakovosti. Boste na splošno menijo, veliko bolj poceni krajev za bivanje okoli Chiang Mai kot v Bangkoku ali otokov na Tajskem.

Songkran festival vodo in Krathong festival Loi tako bi Chiang Mai s polno zmogljivostjo; najti prostor v starem mestu, je lahko skoraj nemogoče, če ne rezervirati vnaprej!

Uživanje v Chiang Mai

S toliko kuharskih šol, ustvarjalnih ljudi, in Lanna / burmanskih vplivov, ne preseneča, da boste našli veliko hrane okoli Chiang Mai.

Chiang Mai je obilo vegetarijanskih jedec, ekoloških trgovinah sok in veliko mednarodnih hrane možnosti.

Morda je najcenejši in najbolj prijeten način, da bodo imeli lokalno hrano je jesti ulično hrano iz številnih trgih in vozički. Preizkusite veliko področje trga in veliko vozički, ki se nahajajo vzdolž jarka v Chiang Mai Gate v jugovzhodnem vogalu mesta. Prav tako boste našli ulično hrano, vse skupaj Moon Muang – na glavni cesti tik znotraj Tapae Gate.

Trgi v Chiang Mai

  • The Night Bazaar: Noč na trgu je potekala vsak večer na Thanon Chang Khlan izven mestnega jarka, pa ne pričakujejo veliko več kot visoke cene in Sovražen ljudi na zelo gneča pločniku. Na bazarju se začne okoli 5 uri in konča ob 11. uri
  • Vikend trgi: Na vikend trgi v Chiang Mai je gneča, ampak tako kot mnogi domačini pridejo ven, da se družijo in hodijo brezciljno, medtem ko se pasejo na majhne priboljške in prigrizke. Tudi če nakup spominkov ni tvoja stvar, boste še vedno našli uličnih umetnikov, poceni hrano in živahno vzdušje. V soboto na trgu je potekal Thanon Wualai na južnem robu starega mestnega jedra in poteka južno izven zidov, medtem ko je nedelja trgu se začne ob Tapae vrata in teče v starem mestu. V soboto na trgu kaže, da je malo bolj lokalno usmerjena, kot je manj turistov slučajno hodi na trgu.
  • Warorot Market: Warorot Market se nahaja izven starega dela mesta v bližini Thanon Chang Moi in Tapae cesti, približno 20 minut hoje izven Tapae Gate. Boste našli skoraj ni turistov in še nižje cene na lokalnih blaga med 7. uro zjutraj in 5 uro

Pogajanja je primerno za ne prevarami na trgu! Preberite ins in outs trgov v Aziji in kako, da se pogaja cenah.

Chiang Mai Znamenitosti

Medtem ko lahko preživijo dneve samo raziskovanje Chiang Mai templje brezplačno, lahko veliko dejavnosti je bil nagrajen z rumenim znamenitosti zunaj mesta; cena vedno vključuje brezplačen prevoz.

Iz živalskega vrta in multiple gledališče / večerja kaže na bolj ekstremne pustolovščine, kot je Gibbon Experience Zipline ali Jungle bungy skok, boste verjetno zmanjkalo časa in denarja, preden jih vse lahko videli!

Treking in obisk hilltribe vasi so priljubljene dejavnosti za početi v Chiang Mai; različnih pohodov v gore lahko segajo od enostavnih, eno noč izlete za daljše avanture.

Chiang Mai nočno življenje

Chiang Mai ni ravno mesto “stranka”. Medtem ko so nekateri klubi dobili posebno dovoljenje tak ali drugačen način, da ostanejo odprta pozneje, mestni odlok določa, da palic zapreti na 1 me ne morete kupiti alkohola od minimarts po polnoči, in sedel območja okoli jarek, kot tudi velik kvadrat na Tapae Gate so bile razglašene za “brez alkohola območja” s težkimi globe.

Boste našli nenavadno delež “gogo” barih ali “girly” palice razpršene okrog Chiang Mai z nekaj upokojenih izseljenci v vsaki igralni bazen z tajskih deklet. Solo moški se lahko obrnil za odnos, ki se običajno začne z nakupom dekleta pijačo.

  • Preberite več o tem, kaj lahko pričakujete od Chiang Mai nočno življenje .

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *