Chiang Mai Travel Guide: Oriëntatie, eten, attracties, Nachtleven, en markten

Posted on

Chiang Mai Travel Guide: Oriëntatie, eten, attracties, Nachtleven, en markten

geliefde noordelijke hoofdstad van Chiang Mai Thailand trekt bijna 2 miljoen buitenlandse toeristen per jaar – het dubbele van het hele grootstedelijke gebied bevolking van iets minder dan een miljoen mensen!

Zelfs met afschuwelijke verkeer, de sfeer en het tempo van het leven in Chiang Mai is veel langzamer en meer ontspannen dan die van Bangkok. De bergachtige omgeving kan worden gevoeld, zelfs wanneer u niet de groene omgeving kunnen zien.

Chiang Mai wordt algemeen beschouwd als een cultureel centrum; vindt u meer prachtige tempels tegenkomt dan je tijd hebt om te verkennen. Een veelheid van koken, massage, en taalscholen zijn beschikbaar. De grote populatie van kunstenaars, schrijvers en creatieve types – zowel Thaise als buitenlandse – die zich hebben gevestigd in Chiang Mai de oorzaak van de stad te worden beschouwd voor de UNESCO Creative City-status. Lees meer over het krijgen van Bangkok naar Chiang Mai.

oriëntering

Terwijl de stad tot ver buiten spreidt zich uit, de meeste van de toeristische actie in Chiang Mai is gecentreerd rond de ‘oude stad’ of binnen de stadsmuren. Het vormen van een perfect vierkant, een gracht rondom de oude stad; Tapae-poort aan de oostzijde van het plein kan worden beschouwd als het epicentrum en brandpunt voor het toerisme.

Tapae Road, de belangrijkste slagader in de stad, loopt het oosten door de poort naar de rivier Ping. Thanon Chang Khlan aftakt van Tapae Road en op ongeveer 20 minuten buiten de poort; daar vindt u Chiang Mai toeristisch-nog-beroemde avondmarkt, evenals vele winkels en restaurants te vinden.

De binnenste delen van de oude stad uit de buurt van de gracht wegen zijn een verwarrende wirwar van kleine sois (straten) en snelkoppeling steegjes die soms zijn huis naar gezellige cafés en out-of-the-way plaatsen.

Zich verplaatsen in Chiang Mai.

Iedereen redelijk fit kunt rond Chiang Mai makkelijk te voet, hoewel de gebroken trottoirs druk met voetgangers, straat karren, en willekeurige obstakels kunnen krijgen. U kunt springen in een van de vele circulerende songthaews (truck taxi’s) of pak een tuk-tuk.

U kunt lopen van Tapae Gate naar de avondmarkt in ongeveer 20 minuten. Sommige tempels en sites buiten de stad zal het transport nodig. Als u vertrouwd bent met het rijden in het verkeer zijn, het huren van een scooter is een goedkope manier om rond te krijgen. Fietsen kunnen worden gehuurd van veel van de pensions.

  • Meer info over het krijgen van rond Chiang Mai.
  • Wanneer je klaar bent om te vertrekken, leren over het krijgen van Chiang Mai naar Bangkok.

Chiang Mai Accommodatie

Van een familie gerunde pensions weggestopt op een rustige straat op om high-rise hotels, accommodatie in Chiang Mai varieert sterk in budget en kwaliteit. U zult vinden over het algemeen veel meer goedkope plaatsen om te verblijven in de buurt van Chiang Mai dan in Bangkok en de eilanden in Thailand.

Het festival Songkran water en de Loi Krathong festival zowel brengen Chiang Mai op volle capaciteit; het vinden van een kamer in het oude stad kan bijna onmogelijk als je niet van tevoren reserveren!

Eten in Chiang Mai

Met zo veel koken scholen, creatieve mensen, en Lanna / Burmese invloeden, is het geen verrassing dat je lekker eten vinden rond Chiang Mai.

Chiang Mai heeft een overvloed aan vegetarische eetgelegenheden, biologische sap winkels, en tal van internationale gerechten opties.

Misschien is de goedkoopste en meest plezierige manier om lokaal voedsel te ervaren is om straat eten eten van de vele markten en karren. Probeer de grote markt en vele karren gelegen langs de gracht in Chiang Mai Gate in de zuidoostelijke hoek van de stad. U vindt hier ook op straat voedsel te vinden langs Moon Muang – de hoofdweg net binnen Tapae Gate.

Markten in Chiang Mai

  • The Night Bazaar: De nacht markt wordt gehouden elke avond op Thanon Chang Khlan buiten de stadsgracht, echter niet veel meer dan de hoge prijzen en opdringerige mensen op een zeer drukke stoep verwachten. De bazaar begint rond 17:00 en eindigt om 23:00
  • Weekend Markets: Het weekend markten in Chiang Mai zijn overvol, maar net zo veel locals komen om te socialiseren en doelloos te lopen tijdens het grazen op kleine traktaties en snacks. Zelfs als het kopen van souvenirs is niet uw ding, zult u nog steeds vinden straatartiesten, goedkoop eten, en een levendige sfeer. De zaterdag markt wordt gehouden op Thanon Wualai aan de zuidelijke rand van de oude stad en loopt ten zuiden buiten de muren, terwijl de markt op zondag begint bij Tapae Gate en loopt in de oude stad. De zaterdagse markt heeft de neiging om een beetje meer lokaal georiënteerde als minder toeristen per ongeluk lopen op de markt.
  • Warorot Market: Warorot Market ligt buiten de oude stad in de buurt van Thanon Chang Moi en Tapae Road, op ongeveer 20 minuten lopen buiten Tapae Gate. U zult bijna geen toeristen en veel lagere prijzen te vinden op de lokale goederen 07:00-05:00

Onderhandelen is relevant voor het niet om opgelicht op de markten! Lees de ins en outs van de markten in Azië en hoe te onderhandelen over de prijzen.

Chiang Mai bezienswaardigheden

Terwijl u dagen doorbrengen gewoon het verkennen van Chiang Mai tempels gratis, kan tal van activiteiten te boeken voor attracties buiten de stad; de prijs is altijd inclusief gratis vervoer.

Van de dierentuin en meerdere theater / diner toont om meer extreme avonturen, zoals de Gibbon Experience zipline of Jungle Bungy Jump, zult u waarschijnlijk opraken van tijd en geld voordat je ze allemaal kunnen zien!

Trekking en het bezoeken van bergdorpen zijn populaire activiteiten te doen in Chiang Mai; verschillende tochten in de bergen kan variëren van eenvoudig, one-night trips naar meer avonturen.

Chiang Mai Nightlife

Chiang Mai is niet echt een ‘party’ stad. Terwijl sommige clubs krijgen speciale toestemming een of andere manier om later open blijven, stadsverordening staten die gesloten staven neer op 1 uur U kunt geen alcohol kopen bij minimarts na middernacht, en de zithoeken rond de gracht, evenals het grote plein bij Tapae Gate zijn verklaard ‘geen alcohol zones’ met zware boetes.

Je zult een ongewone deel van de ‘gogo’ bars of ‘girly’ bars verspreid over Chiang Mai met een paar gepensioneerde expats in elk playing pool met Thaise meisjes te vinden. Solo mensen kunnen worden benaderd voor een relatie die meestal begint met het kopen van de meisjes een drankje.

  • Zie meer informatie over wat te verwachten van Chiang Mai nachtleven .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *