Skip to main content

Chinees Nieuwjaar in Singapore: Een hele eiland Celebration

Chinees Nieuwjaar in Singapore: Een hele eiland Celebration

Voor een volledige zeven weken, de meerderheid etnische Chinese gemeenschap in Singapore gooit hun grootste feest van het jaar, bar none. Chinees Nieuwjaar is een tijd voor familie saamhorigheid, gebeden voor welvaart, en trekken alles uit de kast om te dineren, winkelen en feesten, vooral geconcentreerd rond de Chinatown etnische enclave.

Als bezoeker, een onderdompeling in Singapore’s Chinese Nieuwjaar is een van de meest authentieke lokale ervaringen die je ooit zult hebben het genoegen om te genieten op het eiland. Breng de rest van de clan, ook voor deze familie-vriendelijke culturele ervaring.

Chinees Nieuwjaar in Singapore’s Chinatown

Chinees Nieuwjaar in Singapore van start in de etnische enclave van Chinatown, met name langs Eu Tong Sen Straat en New Bridge Road. De Chinatown Chinese Vieringen van het Nieuwjaar te transformeren van het eiland staat de traditionele Chinese enclave in een rel van lantaarns, kraampjes op straat, en podiumkunsten, met vieringen voor zover Marina Bay de uitbreiding.

Kijk uit naar een paar belangrijke gebeurtenissen van het seizoen: een straat licht-up, een Feestelijke Straat Bazaar, Nightly shows, en de Singapore River Hong Bao.

Chinese New Year Street Light-Up in Chinatown. Belangrijkste straten in Chinatown – Eu Tong Sen Street, New Bridge Road en South Bridge Road – zal worden verlicht met traditionele Chinese lantaarns en kleurrijke straat verlichting, terwijl straatartiesten en acrobaten (niet te vergeten de onvermijdelijke leeuw dansers te noemen) verlevendigen de rijstroken.

De Singapore University of Technology and Design (SUTD) per jaar deel te nemen aan het ontwerp en de bouw van het Chinese Nieuwjaar Light-Up. Voor de “Jaar van het Varken” in 2019 SUTD presenteert een big-themed light-up, versterkt door lantaarns en karpers verhelderende Chinatown straten.

De openingsceremonie vindt plaats op 19 januari, de lancering van de licht-up die in de plaats zal blijven tot 6 maart.

Chinese New Year Countdown. Ring in het Chinese Nieuwjaar in Singapore’s Chinatown, zoals je bij de lokale bevolking en de lokale beroemdheden zowel met voetzoekers en vuurwerk gaan uit de hele avond.

Voor 2019, het Chinatown Chinese New Year’s Eve Countdown Party vindt plaats op de avond van 4 februari, samen Eu Tong Sen Straat en New Bridge Road, 21:30-12:30.

Nightly shows. Lokale en buitenlandse culturele prestaties troepen op het podium, tentoonstellen traditionele Chinese optredens zoals vechtsporten, leeuw dansen, en de Chinese opera. Kom naar de Kreta Ayer Square, naast de Boeddha Tooth Relic Temple, om handelingen ontvouwen elke avond te zien.

Voor 2019, de shows liep van 18 januari – 4 februari, te beginnen om 20:00 en eindigt om 10:30 uur.

Singapore Chinatown festiviteiten voor het Chinese Nieuwjaar worden geleid door de Kreta Ayer-Kim Raadgevend Comité Seng burger (KA-KS CCC). Meer informatie op hun officiële site: chinatownfestivals.sg .

Bazaar Winkelen en dineren tijdens Chinees Nieuwjaar

Singapore Chinatown gastheer meer dan vierhonderd kraampjes met traditionele voedingsmiddelen, bloemen, Chinese ambachten, en gebruikelijke Nieuwjaar decoraties. Heb bij gegrilde lekkernijen, geboend eend, en koekjes vers geserveerd op de straat, of pick-up een aantal traditionele Chinese New Year decoraties om de dag te herinneren.

De Lunar New Year bazaar kraampjes lijn Pagoda Street, Smith Street, Sago Street, Temple Street en Trengganu straat in Chinatown, 18:00-22:30, uitgebreid tot 01:00 op de Chinese Nieuwjaar. Voor de 2019 vieringen, de Bazaar liep van 18 januari – 4 februari.

De Bazaar is gewoon de kers op de top van het winkelcentrum ijscoupe in Chinese etnische enclave van het eiland. Lees meer over Winkelen in Chinatown, Singapore .

Singapore River Hong Bao Carnival

Op de Singapore rivier, The Float @ Marina Bay gastheer voor de jaarlijkse Singapore River Hong Bao carnaval . (Om erachter te komen wat Marina Bay is goed voor, lees dan onze lijst van Top 10 Wat te doen in Marina Bay, Singapore ).

De “Hong Bao” ontleent zijn naam aan de traditionele rode pakjes van geld door oudere Chinese gegeven aan ongehuwde jongere familieleden tijdens het Chinese Nieuwjaar.

Nightly culturele optredens en traditionele Chinese kunst kan buiten worden genoten, en gigantische lantaarns gevormd naar populaire bezienswaardigheden Singapore weefgetouw larger-than-life.

Laat uw naam geschreven in Chinese kalligrafie. Hier krijg je een Chinese dierenriem lezing van uw geboortedatum. Ontdek de rivier Hongbao voedsel straat (meer keuken van Singapore hier: Ten Dishes Je moet proberen in Singapore ).

Of gewoon kijken naar de nachtelijke Main Stage Toont ontvouwen op de Float, met lokale artiesten en buitenlandse talenten. Als u wilt krijgen in de swing van de Chinese cultuur voor de duur van het festival, de Hong Bao is de place to be. Toegang is gratis. Bezoek de River Hong Bao – Officiële Website .

Chingay Parade Singapore

“Chingay”, in zijn Hokkien equivalent, vertaalt naar “kostuum en maskerade”. De normaal bezadigde Singaporezen nemen Chingay om de meer kleurrijke en muzikale extreme elk jaar tijdens de Chingay Parade, een twee-nacht straat partij en parade dat het hoogtepunt van de Chinese Nieuwjaar te vieren markeert.

De parade is nu trots internationaal, groeit uit zijn puur Chinese traditionele wortels tot meer dan 150 lokale organisaties en duizenden artiesten te omarmen, met internationale groepen vanuit China, Denemarken, Indonesië, Sri Lanka en Taiwan.

De Chingay parade route vindt plaats in de voorkant van de Formula One Kuil tegen de achtergrond van de Singapore Flyer en Marina Bay. Parade deelnemers zullen rijden op drijvers, of lopen in de processie, het aanbieden van een rel van kleur en geluid dat weinig andere Singapore festivals kunnen evenaren.

Voor 2019 zal Chingay plaatsvinden op de Kuil van 15 februari tot 16; een aparte Chingay viering zal in Chinatown worden gehouden op 17 februari Chingay tickets kunnen worden gekocht bij SISTIC (sistic.com.sg). Tickets zijn ook verkrijgbaar bij Singapore Visitors Center op Orchard Road en Singapore Pools Outlets. Voor meer informatie, bezoek de Chingay website: chingay.org.sg .

Voor een blik op wat te verwachten als toeschouwer, kijk op onze artikel over de Chingay Parade in Singapore .

Hoe kom je in en Accommodaties in Chinatown

Vervoer: De Chinatown-gecentreerde festiviteiten kan heel gemakkelijk te bereiken met de MRT – gewoon stap uit bij metrostation Chinatown (NE4 / DT19).

om Chingay en de rivier de Hong Bao te krijgen, kunt u naar Marina Bay door het rijden van de MRT en uitstappen bij de Esplanade MRT Station (CC3), Promenade MRT Station (CC4 / DT15), Raffles Place MRT Station (NS26 / EW14), of City Hall MRT Station (NS25 / EW13).

Voor meer informatie over Singapore handige commuter-systeem, lees ons artikel over Riding Singapore MRT en bussen met de EZ-Link Card .

Accommodaties: voor accommodaties die het dichtst bij het Chinese Nieuwjaar festiviteiten, kunt u onze lijsten raadplegen Budget hotels in Chinatown, Singapore ; of bekijk onderkomen dichter bij Chingay met onze lijst van Riverside Singapore hotels .

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *