Chingay Parade Singapore – Een hoogtepunt van het Chinese Nieuwjaar

Posted on

Street Parade enlivens Singapore met praalwagens, kostuums en acrobatiek

Chingay Parade Singapore - Een hoogtepunt van het Chinese Nieuwjaar

Het eiland staat van Singapore is trots op haar multi-etnische make-up, die bij de festiviteiten, zoals het Chinese Nieuwjaar het duidelijkst. Zelfs als de vakantie viert het eiland Chinese meerderheid, andere etnische groepen van het land krijgen een deel van de schijnwerpers, met name tijdens de rauwe Chingay Parade .

Toen voor het eerst door de straten in 1973 getroffen, Chingay was een wijk straatparade die bijna volledig Chinese karakter was. De dingen zijn aanzienlijk veranderd sinds die tijd – van vandaag Chingay al lang ontgroeid zijn oorspronkelijke mars route, die verplaatst van de straten van Singapore woonwijken aan de brede laan in de voorkant van de Formula One Kuil.

En in tegenstelling tot de voornamelijk Chinese feestelijke elementen van de parades van weleer, de huidige Chingay presenteert het hele scala van culturen van Singapore en nog veel meer.

Chingay wordt over het algemeen gevierd op het eerste weekend van de 15-daagse Chinese Nieuwjaar festiviteiten; voor 2019, de parade vindt plaats over twee dagen, op 15 februari en 16, te beginnen om 8 uur op beide avonden.

De Lively Chingay Parade Route


De Chingay Parade neemt nu een korte parade route van 360 meter lang, met het betalen van het publiek opgesteld in het bekijken van platforms langs bij het Formula One Kuil, naast de Singapore Flyer.

Terwijl de stoet voorttrekt beneden de vooraf ingestelde route, gasten krijgen een eyeful van acrobaten, culturele performers, drijvers, en de draak dansers maken van een spektakel op de weg, hielp samen met vuurwerk en verlichting.

Ieder individu Chingay viering heeft een eigen thema, meestal gebaseerd op de Chinese dierenriem dier van die bepaalde Chinese Nieuwjaar. De parade is ontworpen om te voldoen aan het thema; het Jaar van de Hond in 1994 zag de actieve deelname van de honden van de Singapore Kennel Club; het jaar van de Draak van het Water in 2012 had de draak versierd parade beweging op een waterrijke baan.

Chingay’s Deelnemers: een vrolijk multiculturele mix


Chingay Parade deelnemers worden gekozen uit verschillende gemeenschappen in Singapore.

Je zult niet alleen zien professionele performers, maar u zult ook vertegenwoordigers van politieke kieskringen, HDB blokken, maatschappelijke organisaties en maatschappelijke groeperingen toetreding tot de Chingay parade om uit hun dak te krijgen op in de straten te vinden.

De belangrijkste etnische groepen van Singapore krijgen hun tijd in de schijnwerpers – Chinees, Maleis en Tamil Indiase demonstranten voeren dansen of stunts afkomstig uit hun cultuur, vergezeld van praalwagens die hun culturele geschiedenis of mythologie oproepen.

Uitvoerders van over de hele wereld te krijgen in de act voor Chingay, ook – kunstenaars uit Maleisië, China, de Filippijnen, Frankrijk en Brazilië hebben hun specifieke culturele twist toegevoegd aan de mix. Singapore houdt van de nationale prestaties bedrijven van elders te verwelkomen voor Chingay, zoals ze deden toen het Ballet Nacional de Angola een verschijning gemaakt, debuterende Angolese muziek en dans in Singapore tot grote vreugde van Chingay parade kijkers.

Aan het eind van Chingay, een straat partij zet de feesten tot in de vroege uren.

Geschiedenis van Chingay: Chinees Community Roots

Chingay heeft wortels in de Chinese religieuze feesten, met name de taoïstische festival van Shang Yuan Chieh (gehouden op de 15e dag van het Chinese Nieuwjaar), en de daarmee samenhangende parades gehouden om Chinese goden te eren.

Het woord “Chingay” tot ons komt uit de oorspronkelijke Chinese zhuangyi – “de kunst van de maskerade”.

Chinese immigrant gemeenschappen in Penang en Singapore bracht over de traditie van religieuze processies uit hun geboorteland, en de parades groeide snel aan belang en uitbundigheid. Het liep uit de hand; parades verstoorde de doorstroming van het verkeer en de handel, en aan het begin van de 20e eeuw, werd Chingay in Singapore afgeschaft.

Een traditie Ze konden niet laag houden

De traditie maakte een comeback in 1972, toen de overheid het gebruik van vuurwerk verboden. Popelen om enthousiasme voor Chinees Nieuwjaar te behouden autoriteiten nieuw leven ingeblazen Chingay – de vernieuwde parade vond plaats in de buurt van Singapore HDB woonwijken, en was zeer Chinese in de inhoud ervan.

In de loop der jaren, zoals Chingay in bekendheid groeide, werd de parade verplaatst naar meer prominente routes en verloor zijn uitsluitend Chinese gevoel.

De parade heeft marcheerden in de voorkant van het stadhuis en in Chinatown, maar het was pas in de parade gelegen ten opzichte van de Kuil, waar een goede balans is gevonden tussen het spektakel van de parade zelf en het aantal toeschouwers bekijkt.

Meer dan 6000 artiesten namen deel in 2018 van Chingay, met deelnemers uit de Tamil, Maleis en Euraziatische Singaporese gemeenschappen, niet aan een verscheidenheid van speciaal voor de gelegenheid geïmporteerde buitenlandse acts te noemen!

Kennismaking met de Chingay Parade in Singapore – Routebeschrijving naar de Kuil

De Chingay parade te krijgen, kunt u naar Marina Bay door het rijden van de MRT en uitstappen bij de Promenade MRT Station (CC4 / DT15), vervolgens neemt u afrit A om de vijf minuten lopen van de Kuil te maken. Voor meer informatie over Singapore handige commuter-systeem, lees ons artikel over Riding Singapore MRT en bussen met de EZ-Link Card .

Chingay tickets kunnen worden gekocht bij SISTIC (sistic.com.sg), en kosten tussen SGD 28 SGD 60. Voor meer informatie, bezoek de Chingay website: chingay.org.sg .

Je hoeft niet te betalen om de parade te kijken, maar vrij zicht hebben de neiging om niet zo goed als de aanblik van de betaalde platforms.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *