Coffee Culture: Hoe Italiaanse koffie drinken bestellen in een bar in Italië

Posted on

Espresso? Latte? Dokkumer Koffie? Wat moet ik bestellen in de Bar in Italië?

Coffee Culture: Hoe Italiaanse koffie drinken bestellen in een bar in Italië

De meeste Italianen stoppen bij de bar op weg naar hun werk in de ochtend, voor een snelle koffie en vaak een cornetto , of een croissant. Zij kunnen stoppen meerdere malen per dag voor meer koffie, en je moet ook. Koffie bij de bar in Italië is een integraal onderdeel van de cultuur-als u een vergadering hebt of hangen voor een praatje met een Italiaanse vriend, kan hij of zij goed kunnen vragen, “Prendiamo un caffè?” (Laten we een kop koffie?), Ongeacht het tijdstip van de dag.

Plus, Italië maakt een aantal van de beste koffie ter wereld, dus je moet gewoon proberen een aantal terwijl je hier bent!

Hier zijn enkele van de meest populaire koffie drankjes geserveerd in een Italiaanse bar.

Caffè ( kah-FE ) – We zou het espresso noemen; een klein kopje zeer sterke koffie, overgoten met een caramel-kleurige schuim genaamd crema , een zeer belangrijk element in de beste voorbeelden.

Caffè Hag is een cafeïnevrije versie. U kunt een bestellen Decaffeinato ook; Hag is de naam van de grootste producent van Italiaanse cafeïnevrij koffie en dat is de manier waarop je zult het zien van vele bar menu boards. Je zult soms horen Italianen noemen dit “dek” -short voor decaf.

U kunt een rechte koffie (bestellen un caffè ) elk moment van de dag of nacht. Italianen wegblijven van cappuccino na ongeveer 11:00, want het is gemaakt met melk en melk wordt beschouwd als een morning-drinken alleen. Als je een heleboel mensen zitten rond het drinken zien cappuccini op drie in de middag, gefeliciteerd, je hebt het toeristische bar gevonden.

Enkele veel voorkomende variaties op Caffè (Espresso)

Caffè lungo (Kah-FE LOON-go) – een lange koffie. Nog steeds geserveerd in een klein kopje, dit is een espresso met een beetje meer water toegevoegd, perfect als u meer dan een slok koffie willen.

Caffè Americano of Amerikaanse koffie, kunnen worden aangeboden aan u op twee manieren: een schot van espresso in een regelmatige kopje koffie, geserveerd met een kleine pitcher van warm water zodat u uw koffie kan verdunnen zo veel of zo weinig als je wilt, of gewoon een duidelijke ol kopje koffie.

Caffè ristretto (kah-FE-ri STRE-to) – een “beperkte koffie” of een waarin de stroom koffie wordt gestopt voordat de normale hoeveelheid. Het is de essentie van koffie, geconcentreerd maar moet niet bitter zijn.

Koffiedranken in Italië

Caffè con panna – espresso met slagroom

Caffè con zucchero (ZU-kero) – espresso met suiker. Meestal zult u uw eigen toevoegen van een pakket of een container aan de bar, maar op sommige plaatsen, vooral in het zuiden rond Napels, de koffie komt met suiker en je moet het bestellen senza zucchero  of zonder suiker, als je niet’ t vind het zoet.

Caffè corretto (kah-FE ko-RE-to) – coffee “gecorrigeerd” met een scheut drank, meestal Sambuca of grappa.

Caffè macchiato (kah-FE-mahk YAH-to) – coffee “gekleurd” melk, meestal slechts een beetje schuim bovenop de espresso.

Caffè latte (kah-FE LAH-te) – Espresso met warme melk, of een cappuccino zonder het schuim, vaak geserveerd in een glas. Dit is wat je noemt een “latte” in de VS zou kunnen noemen. Maar maak je niet vragen om een “latte” in een bar in Italië, zoals u waarschijnlijk te worden geserveerd een glas warme of koude melk-bent latte in het Italiaans betekent melk.

Latte macchiato (Lah-te-mahk YAH-to) – gestoomde melk “gekleurd” met espresso, geserveerd in een glas.

Cappuccino (uitgesproken kah-pu-CHEE-no) – een schot van espresso in een grote (re) kop met gestoomde melk en schuim.

Terwijl veel toeristen hun lunch of het diner wordt afgesloten met een cappuccino, wordt deze drank niet besteld door Italianen na 11 in de ochtend. De meeste bars en restaurants zal het dienen om je wanneer je vragen, dat wel.

koffiespecialiteiten

Bicerin (uitgesproken BI-che-rin) – Een traditionele drank van Piemonte rond Torino, bestaande uit dichte warme chocolademelk, espresso, en room, kunstig gelaagd in een klein glas. Meestal te vinden buiten de regio Piemonte.

Caffè freddo (kah-FE FRAYD-o) – Iced, of op zijn minst koude, koffie, zeer populair in de zomer, maar kan niet worden gevonden op andere momenten van het jaar.

Caffè Shakerato (kah-FE schud-er-Ah-to) – In zijn eenvoudigste vorm wordt een caffè Shakerato gemaakt door het combineren vers gemaakte espresso, wat suiker en veel ijs en krachtig schudden van de gehele transactie tot een schuim vormt wanneer gegoten.

Het kan hebben chocolade siroop toegevoegd.

Caffè della casa of huis koffie – Sommige bars hebben een speciale koffie drinken. De caffè della casa in Caffe delle Carrozze in Chiavari is een van de beste.

Een ding om te onthouden wanneer je naar de bar, dan heb je vaak meer te betalen om te gaan zitten dan aan de bar te staan. Wilt u weten wat een Italiaanse bar is?