Complete gids voor de grote piramides van Giza, Egypte Het bezoeken

Posted on

Complete gids voor de grote piramides van Giza, Egypte Het bezoeken

Op de westelijke oever van de rivier de Nijl ligt Egypte meest iconische oude gezicht : de piramides van Gizeh. De site is opgebouwd uit drie afzonderlijke piramide complexen, met inbegrip van de Grote Piramide van Gizeh (ook wel bekend als de piramide van Khufu), de piramide van Chefren en de Piramide van Menkaure. De Grote Sfinx van Gizeh torent boven hen allen. Alle drie de piramiden werden gebouwd door de vierde dynastie farao’s, waardoor ze meer dan 4500 jaar oud. Samen vormen zij een deel van de oude Memphis necropolis en staan als een bewijs van de verbazingwekkende rijkdom, macht en architectonische dapperheid van de oude Egyptenaren.

Ontdek hoe u de piramides te bezoeken met deze handleiding.

Grote Piramide van Giza

De Grote Piramide van Gizeh is zowel de grootste en de oudste van de piramides van Gizeh. Het werd gebouwd als een graf en monument voor de farao Khufu, en voltooid rond 2560 voor Christus Net als de andere piramides, is opgebouwd uit grote blokken graniet en kalksteen, die zou zijn ontgonnen, getransporteerd en met de hand geassembleerd. In totaal werden ongeveer 2,3 miljoen blokken steen gebruikt om de piramide, die oorspronkelijk werd ingepakt in gladde witte kalksteen te creëren. Volgens de Griekse geschiedschrijver Herodotus, dit architectonische prestatie vereist een personeelsbestand van 100.000 mannen en nam 20 jaar in beslag.

In de hoogtijdagen, zou de piramide hebben gestaan 481 voet (146,5 meter) hoog. Het was ‘s werelds hoogste mens gemaakte structuur voor meer dan 3.800 jaar. De ingang bevindt zich aan de noordkant en leads via een reeks van gangen naar de Queen’s en kamers King’s. De piramide werd geopend en geplunderd door de farao’s van het Midden en Nieuwe Koninkrijken, die de inhoud ervan kunnen zijn gebruikt om hun eigen graven leveren aan de Vallei der Koningen in de buurt van Luxor . In de Hellenistische tijd werd de Grote Piramide genoemd als een van de Seven Wonders of the World.

Ondanks het feit dat de oudste van de oude wonderen, het is ook de enige die nog steeds bestaat.

Piramide van Khafre

De op een na grootste van de piramides van Giza, de piramide van Chefren werd gebouwd als de begraafplaats van de zoon en opvolger van Khufu. De precieze data van de voltooiing ervan zijn niet zeker, hoewel Khafre regeerde van rond 2558-2532 voor Christus. Sommige van de oorspronkelijke kalksteen behuizing overblijfselen van deze piramide rond de top, hoewel de rest door de geschiedenis heen werd verwijderd op verschillende tijdstippen – ook tijdens de negentiende dynastie toen Ramses II de kalkstenen geplunderd voor een van zijn tempels in Heliopolis. Deze piramide heeft twee ingangen die leiden tot een grafkamer en een dochteronderneming kamer die zijn gebruikt voor opslagdoeleinden.

Piramide van Menkaure

De piramide van Menkaure is de kleinste en meest recente van de drie en is waarschijnlijk afgerond in het begin van de 25e eeuw voor Christus In tegenstelling tot de andere twee piramides, werd alleen het bovenste gedeelte ingekapseld in kalksteen en delen van het graniet buitenkant lijken onvoltooid. Het is waarschijnlijk dat de bouw werd onderbroken door de dood Menkaure en nooit voltooid. De piramide heeft een enkele ingang die leidt naar een ondergrondse grafkamer. Aan het einde van de 12e eeuw, was het eerste slachtoffer van Sultan Al-Aziz Uthman poging ‘s naar de piramides te slopen. Gelukkig is de taak bleek te moeilijk en was verlaten; Echter, schade aan noordkant van de piramide blijft als bewijs van het vandalisme.

Sfinx van Gizeh 

De Grote Sfinx van Gizeh is een mythisch wezen met het lichaam van een leeuw en het hoofd van een man. Egyptologen algemeen over eens dat haar gezicht was gesneden in gelijkenis Khafre’s; wat logisch is gezien het feit dat het dateert uit zijn regering. Het is het oudste bekende monumentale sculptuur in Egypte en is vooral indrukwekkend wanneer men bedenkt dat het werd gesneden uit een enkel stuk van het plateau van kalksteen gesteente. Lagen van verschillende dichtheid in de rots-account voor de versnelde erosie in het middelste deel van het lichaam van de sfinx, terwijl theorieën in overvloed over de reden voor zijn ontbrekende neus. Het meet 240 voet (73 meter) lang en staat 66 voet (20 meter) hoog.

modern Explorations

De piramides van Gizeh zijn het onderwerp van exploratie en onderzoek al bijna net zo lang als ze bestaan. In de vroege jaren 1800, de Franse archeoloog Auguste Mariette begon speling werk op het Gizeh terrein. De eerste moderne archeologen om te ontdekken binnen de piramides opgenomen Giovanni Belzoni, John Perring en Richard Vyse en Karl Richard Lepsius. In 1880, de Britse archeoloog Sir William Matthew Flinders Petrie reisde naar Giza om de eerste wetenschappelijke onderzoek naar de piramides te maken. Zijn tekeningen en metingen waren zo nauwkeurig dat een groot deel van ons begrip van hoe ze werden gebouwd is nog steeds gebaseerd op zijn bevindingen.

Opgravingen bleef gedurende de 20e eeuw en in de 21e. In 2010, de Egyptische archeologen ontdekte een begraafplaats werknemer dat bleek de piramiden werden gebouwd door betaald ambachtslieden in plaats van slaven. Meest recent, mei 2019, een nieuwe begraafplaats en sarcofagen werden ontdekt waarvan wordt aangenomen dat meer dan 4500 jaar oud zijn. In 1979, de piramides van Gizeh werden ingeschreven als een UNESCO World Heritage Site, samen met de rest van de Memphis necropolis .

Wat te zien en te doen op de piramides van Giza

Vandaag de dag, de drie grote piramides en de sfinx zijn de belangrijkste attracties; maar er is veel meer te zien in Giza, waaronder een reeks kleinere, dochteronderneming piramiden, mastaba graven en tempels. U kunt ook de ruïnes van het dorp van de arbeiders, gelegen ten zuidoosten van de Chefren en Mycerinus piramides te bekijken; en de Solar Boat Museum . De laatste huizen een boot die begraven aan de voet van de Grote Piramide werd gevonden en nauwgezet gereconstrueerd door experts in de loop van 14 jaar. Als je verblijf in het donker, dan kunt u ook kijken als de piramides worden verlicht door de nachtelijke Sound & Light Show .

Algemeen tickets zijn inclusief een rondleiding in een van de drie satelliet piramiden van de Koningin van Cheops. Als u wilt bekijken in de drie grote piramides, is het mogelijk om dit te doen met de aankoop van een extra ticket. Er is niet veel te zien binnen de mummies en hun schatten zijn verwijderd (door plunderaars, of voor de veiligheid van het Egyptisch Museum ). Oude Rijk farao’s ook niet hun grafkamers versieren met hiërogliefen zoals later heersers deed. Echter, de ervaring van de wagen diep in zulke oude structuren is de moeite waard voor veel bezoekers-hoewel claustrofobie moeten afmelden. Het beklimmen van de piramiden is illegaal.

Hoe een bezoek aan de piramides van Giza

Sommige mensen kiezen voor een join georganiseerde tour . Voordelen zijn onder andere een hotel pick-up, transfers van Cairo, inclusief entreekosten en een Engels sprekende egyptoloog gids; echter, wordt u reist met een grote groep op het moment dat de piramiden meest zijn overvol. Als alternatief, is het gemakkelijk om de piramides zelfstandig te verkennen. Taxi of Uber ritten van het centrum van Caïro duurt ongeveer een uur (afhankelijk van het verkeer) en zijn verbazingwekkend betaalbaar. De openbare bussen ook reizen van buiten het Egyptisch Museum aan de piramides.

Wanneer je er bent, kunt u ervoor kiezen om de complexe zwerven te voet of huur een kameel of paard. De laatste is een populaire optie voor degenen die willen te wagen in de woestijn met een panoramisch uitzicht op de piramides te krijgen; Echter, veel van de dieren slecht behandeld of ondervoed. De beste uitzichten zijn van de duinen achter de piramide van Menkaure, en omvatten alle drie tempels naast elkaar tegen de moderne Cairo skyline in de verre achtergrond. Stevig schoeisel, voldoende bescherming tegen de zon en veel water zijn alle must-haves voor uw Giza avontuur.

Als u wilt de drukte te vermijden, probeer dan een bezoek aan een beetje later op de dag na de meerderheid van de tourbussen zijn geweest en gegaan (de meeste komen 09:30-10:30).

Openingstijden en toegangsprijzen

Volgens de officiële Egyptische website van het toerisme , de site opent om 09:00 elke dag en sluit om 05:00 Ticketprijzen zijn opgenomen, zoals 60 Egyptische pond voor algemene toelating, 100 Egyptische pond voor de toegang tot de Grote Piramide, 30 Egyptische pond voor de toegang tot de piramide van Chefren en 25 Egyptische pond voor toegang tot de piramide van Menkaure. The Sound & Light Show kost US $ 15 en moet vooraf worden gereserveerd.