Conducerea în Thailanda: Ce trebuie să știți

Posted on

Conducerea în Thailanda: Ce trebuie să știți
Deși a fi în spatele roții în orice loc străin ia un pic te obișnuiești cu, odată ce ieși din capitala Bangkok și orașe, unde mari de trafic, tailgaters, și navigarea în jurul valorii de drum poate fi o provocare-veți avea găsi tropicale Thailanda în Asia de Sud-Est este de fapt un loc plăcut de a conduce, precum și o zonă frumoasă, cu oameni prietenoși. În general, autostrăzi din această țară sunt bine întreținute și servi cea mai mare parte a țării, și obiceiurile rutiere nu sunt prea greu de înțeles. Există mai multe opțiuni de transport suplimentare pe care le puteți face parte din călătoria dvs., inclusiv tuk-Tuks (ricse auto), trenuri, taxiuri motociclete, autobuze, și multe altele.

Cu toate acestea, închirierea unei mașini în Thailanda poate fi un mod convenabil de a explora țara și vă va oferi mai mult control asupra locurilor unde și când călătoriți. Acest ghid vă va arăta cum să facă în condiții de siguranță și în mod eficient drum prin drumurile din Thailanda.

Cerințe de conducere

Pentru a conduce o mașină în Thailanda, trebuie să fiți 18. Dacă aveți de gând să închiriez o mașină, va trebui să fie de cel puțin 21, deși vârsta minimă variază în funcție de companie; va trebui, de asemenea, să fi avut un permis de conducere pentru cel puțin un an și transporta pașaportul cu tine. Permisul de conducere din tara de origine ar putea să funcționeze, mai ales dacă este în limba engleză și are o fotografie. Dar, din moment ce există un risc de a nu fi acoperite de asigurare, poate doriți să obțineți un permis de conducere internațional (un IDP, din partea asociației de automobile locale).

Dacă sunteți în Thailanda pentru mai mult de șase luni, ar trebui să fie să aibă un IDP sau o licență thailandeză. Purtați întotdeauna permisul de conducere, împreună cu pașaportul la lovirea rutier dacă uitați să aducă aceste documente și sunt opriți de poliția thailandeză, puteți termina cu o amendă mare.

Reguli de drum

O diferență din alte părți ale lumii, este că, în Thailanda, la fel ca în Regatul Unit, vă conduce pe partea stanga a drumului, iar scaunul conducătorului auto este pe dreapta, așa că, dacă sunteți în vizită din Statele Unite sau altul țară în care oamenii conduce pe partea dreaptă a străzii, inițial acest lucru poate simti ciudat. În plus, este util să vă familiarizați cu unele reguli înainte de a pleca pe drumurile thailandeze.

 • Limite de viteza: Pe drumurile urbane, limita de viteză este de obicei de 60 km / oră (37 mile / oră). drumurile rurale sunt de 90 km / h (56 mile / oră), iar pe autostradă ar putea conduce un maxim de 120 km / h (75 mile / oră).
 • Centurile de siguranță: Drivere și din față și pasagerii din spate trebuie să poarte centura de siguranță. Cei care nu respectă pot primi o amendă.
 • Scaune auto: În taxiuri sau mașini moderne, scaune auto pot fi în măsură să fie montate în mod corespunzător. Din păcate, mașinile model mai vechi nu pot avea centuri de siguranță din spate sau configurarea corectă pentru atașarea unui scaun auto.
 • agresiv de conducere: Fiți conștienți de faptul că există diferențe în eticheta de conducere înainte de a ajunge în spatele volanului în Thailanda. Tailgating și tăierea oameni off este mult mai frecvente si oarecum acceptabile.
 • Potabila si de conducere: Limita legală de alcool în sânge pentru conducătorii auto care au avut licența de peste 5 ani este de 0,5 grame pe litru de sânge. Cei care încalcă regulile pot încheia cu amenzi și / sau timpul de închisoare.
 • utilizarea telefonului mobil: Dacă nu aveți un telefon hands-free, este ilegal de a utiliza telefonul mobil atunci când conduceți în Thailanda. Nu numai că există multe lucruri să acorde atenție în timp ce conduceți, dar dacă utilizați un telefon, în același timp, riscați obtinerea unui bilet și având licența confiscate.
 • stații de benzină (gaz): De obicei, un însoțitor va umple rezervorul, luați plata, și curățați parbrizul, dacă este necesar. De credit sau de debit pot fi utilizate la stațiile de gaz mai mari și, în cele mai multe orașe și orașele thailandeze, cu toate că în unele zone rurale mai este acceptată numai în numerar.
 • Drumurile cu taxă: Unele dintre autostrazilor din Thailanda percepe taxe ieftine pe drumuri. Taxa este în valoare de ea, deoarece drumurile ajuta să vă conectați mai rapid între diferitele părți ale țării.
 • Lumini intermitente: În Thailanda, atunci când un conducător auto flash-uri de lumini, ei sunt permițându-vă să știu că nu sunt de planificare să se oprească și v-ar dori să iasă din drum. Acesta este încă un motiv de a conduce defensiv.
 • Honking: In ciuda traficului, în unele zone, nu veți auzi claxonatului frecvent în altele decât unele semnale sonore prietenos rapide a face șoferii conștienți de prezența lui un alt șofer Thailanda. Cu toate acestea, nu fi surprins atunci când localnicii claxona de multe ori coarnele lor pe măsură ce trec altare sau zone religioase.
 • În caz de urgență: Pentru a apela poliția pentru o urgență generală, formați 191. Dacă aveți un accident, poliția turistică de 24 de ore de apel naționale centrul Thailandei este accesibil prin apelarea 1155. Pentru serviciile de ambulanță și de salvare, formați 1554.

Road Pericole

regulile rutiere thailandeze sunt, probabil, mult mai diferit decât sunteți obișnuit. Din moment ce drumurile locale sunt adesea pline cu modele de trafic imprevizibile și automobiliștii, mai ales în orașele mari, să fie mereu atenți la împrejurimile și alte drivere. Urmați aceste sfaturi pentru a rămâne în siguranță pe drumurile thailandeze.

 • Efectuați modificări încet-Ajută pentru a schimba viteza sau direcția încet și cu atenție atunci când se face un viraj sau comutarea benzilor.
 • Fiți atent pentru motociclete și biciclete-Motociclete, o metodă comună de a obține în jurul valorii în Thailanda, va apărea brusc din toate direcțiile, fermoarul în fața ta sau între mașini și, uneori, care trece periculos. De asemenea, ține un ochi pentru biciclete.
 • Câini pe drum-Deoarece câinii vagabonzi, uneori, rătăci în drum (sau de somn pe stradă), țineți-vă ochii.
 • Evitați noapte de conducere auto Dacă este posibil, evitați de conducere în întuneric, în special în mediul rural, cât mai multe camioane și vehicule care transportă mărfuri grele călătoresc în mod obișnuit pe timp de noapte, și este, în general, mai greu pentru a vedea obstacolele din drum.
 • Două căi și într-o direcție de drum schimbări-Fi pe grija pentru drumuri care devin drumurile cu sens unic în anumite ore ale zilei.

Închirierea unei mașini

Unele companii importante de închiriere operează în Thailanda și au birouri în aeroport și zonele turistice cele mai comune. Există, de asemenea, agenții locale de închirieri auto. Costul va varia în funcție de locație în Thailanda, precum și de mărimea și stilul mașinii. Asigurați-vă că specificați doriți o mașină automată în cazul în care nu confortabil stick de schimbare de conducere.

Toți șoferii trebuie să aibă asigurare de terțe părți la minim, dar este recomandabil să aibă asigurare cuprinzătoare. Confirmați că asigurarea mașinii personale va acoperi orice accidente sau pagube care ar putea întâmpla în cazul conducerii autovehiculului într-o altă țară. Dacă preferați să închiriez o motocicletă, veți avea o aventură distractiv, dar va trebui să fie conștienți de anumite probleme de siguranță.

Parcare

De obicei, în marile orașe, în special în Bangkok, este dificil de a găsi locuri de parcare, astfel încât să poate doriți să parcați mașina un pic departe de centrul orașului și să ia transportul public la destinație. Multe magazine, mall-uri, restaurante, hoteluri și oferă locuri de parcare, si este de obicei nu scump (dacă nu este gratuit). În zonele foarte aglomerate, cum ar fi Piața Siam în Bangkok-șoferii sunt de așteptat să își lase mașinile în poziția neutră, astfel încât acestea să poată fi împins din drum, dacă este necesar. barele de protecție sunt imaculate dificil să se mențină în condițiile date.

Ia act de faptul că este ilegal să parcheze lângă borduri vopsite în roșu, galben sau alb.

Cuvinte la îndemână să știți

Deși unii oameni vorbesc limba engleză în Thailanda, la diferite niveluri, atunci când conduceți și călătoresc-l vine la îndemână să știe câteva fraze cheie înainte de a începe călătoria dvs. către Thailanda.

 • Unde este sectia de politie? – S̄t̄hānī tảrwc xyū thīh̄ịn ?
 • Am o pană de cauciuc – chan Ml YANG bæn
 • Am fost într – un accident – chan RAB di nV KAR keid xubạtih̄etu
 • Unde este? – xyū thīh̄ịn ?
 • Unde pot cumpăra benzină? – chan Samarth sux Naman thīh̄ịn ?