Croazieră râul Nil: Pro, Contra, și recomandări

Posted on

 Croazieră râul Nil: Pro, Contra, și recomandări

În mod tradițional, o croazieră Nil a fost considerat elementul central al unui concediu egiptean, evocând imagini romantice de zile idilice petrecute în derivă în lux între atracțiile vechi ale țării. In perioada victoriana, o croazieră Nil a fost singura modalitate de a vedea unele dintre cele mai vechi temple remarcabile ale Egiptului. vizitatorii moderne au mai multe opțiuni disponibile pentru a le; și în timp ce croaziere Nil sunt încă populare, unele fiind descurajate de ideea de a fi închis pe o barcă pentru majoritatea vacanța lor. Râul este mult mai ocupată acum decât era în trecut, și cu mai mult de 200 de nave de croazieră care navighează lor comerciale, există linii pentru a obține prin intermediul încuietori și pentru a andoca la fiecare punct de debarcare.

Să cântărească avantajele și dezavantajele de o croazieră Nil, astfel încât să puteți decide dacă este sau nu este o alegere bună pentru vizita dumneavoastră în Egipt.

La ce să te aștepți

croaziere Cele mai multe Nile începe în Luxor și să vizitați site-urile populare de Esna, Edfu și Kom Ombo înainte de debarcare în Aswan. Alte itinerarii zbura direct spre Aswan și să lucreze la nord drumul lor pe Nil la aceleași obiective turistice. Cele mai multe croaziere va dura cel puțin patru nopți. Există mai multe nave diferite de a alege de la, variind de la navă cu zbaturi tradiționale (cele mai potrivite pentru cei care istoria favoare și autenticitate) navelor de croazieră de lux moderne (orientate către cei pentru care sunt tot confortul necesar o prioritate).

bugetul și preferințele personale vor determina care croazieră alegeți, deși optând pentru o cabină cu aer condiționat este recomandat în timpul lunilor toride de vară.

Cele mai multe companii de croazieră folosesc serviciile unui egiptolog, care va ghida grupul dvs. în jurul valorii de obiectivele turistice vechi pe care le vizitați de-a lungul drum. Zilele începe mai devreme, pentru a evita căldura intensă a după-amiază; și, ca atare, toate croaziere tind să opereze pe un program similar cu (ceea ce poate duce la aglomerarea la locurile de andocare și la templele ei înșiși). navele moderne au de obicei un bazin de înot, astfel încât să puteți răcori după explorări de dimineață; în timp ce unele oferă divertisment de noapte sub formă de spectacole de dans din buric sau seri tematice dress-up.

Produse alimentare de la bord este de obicei excelent, variind de la bufete generoase pentru a seta meniuri cină. Asigurați-vă că pentru a afla ce este inclus înainte de a alege operatorul.

Beneficii

În ciuda schimbărilor aduse de progresia timpului, un râu de croazieră Nil este încă una dintre cele mai populare moduri de a vedea obiectivele turistice antice ale Egiptului. O parte din aceasta este tradiția, și o parte din ea este practic; la urma urmei, multe dintre cele mai renumite site-uri sunt situate direct pe râul, făcând o croazieră cel mai simplu mod de a călători între ele. Noaptea, multe dintre templele și monumentele sunt iluminate, iar înaintea lor din apă este pur și simplu îți taie răsuflarea. În timpul zilei, scenele rurale care le veți vedea în timp ce călătoresc din loc în loc au rămas în mare parte neschimbate de mii de ani.

În ciuda începe dimineața devreme (și în funcție de care nava pe care o alegeți), croaziere poate fi, de asemenea, minunat de relaxare. În timp ce navighează, vei fi capabil de a obține un sentiment de țară, fără a fi nevoie să se ocupe de prima mana cu drumurile haotice, străzile aglomerate ale orașului, și vânzători persistente pentru care Egiptul este faimos. Cu toate site-urile veți vizita de-a lungul modul în care sunt în mod inevitabil aglomerat, care sosesc într-un grup mare poate face unele călătorii se simt mai confortabil. Vei beneficia de asemenea de cunoștințele unui ghid expert, atât în ​​ceea ce privește navigarea în touts și în ceea ce privește înțelegerea fascinanta istorie a templelor în sine.

Inconvenientele

Pentru mulți vizitatori, principalul dezavantaj al unei croazieră Nil nu este afluxul de nave, nici îngrămădirea la site-uri (acesta din urmă nu poate fi evitat dacă le vizitați, ca parte dintr-o croazieră sau nu). Dezavantajul principal este inflexibilitatea o croazieră; faptul că trebuie să opereze pe un program stabilit care dicteaza, atunci când vizitați un templu, cât timp ajungi să-și petreacă acolo, și ceea ce vezi în timp ce ești acolo. Dacă doriți să-și petreacă mai mult de câteva ore explorarea minunile nespuse ale complexelor templul de la Luxor, de exemplu, ați putea dori să călătorească acolo în mod independent sau cu un ghid bazat pe teren.

Aceste zile, excursii pe uscat sunt la fel de ușor de a asigura și de a permite o mai mare flexibilitate. Puteți închiria chiar și o mașină sau de a lua transportul public, dacă nu doriți să facă parte dintr-un tur organizat, la toate. Multe itinerarii de croazieră se concentreze doar pe cele mai populare temple, omițând obiective mai mici, cum ar fi valoroase Abydos și Dendera. Alternativ, în cazul în care timpul în Egipt este limitat, puteți prefera să se concentreze pe una sau două puncte de interes, mai degrabă decât cheltuielile o mare parte din vacanta ta în tranzit pe râu. Cantitatea mare de timp petrecut la bord poate fi, de asemenea, un dezavantaj, dacă sunteți călătoresc cu copii mici, sau dacă afli prea târziu că nu se bucură de compania colegilor dvs. de croazieră.

Croaziere recomandate

Cel mai bun Tradițional

Itinerarii de cinci-noapte Audley de călătorie la bordul navei Steam Sudan oferă ultimul cuvânt în exclusivitate și victoriană epoca rafinament. Vaporul, care a fost construită în anul 1885 pentru regele Fouad, a fost inspirația directă pentru celebrul roman de Agatha Christie Moarte pe Nil și este încă decorat în stil Belle Epoque fără cusur. În fiecare din 18 cabine sale și cinci apartamente, antichități perioadă variază de la paturi de alamă la telefoane de epocă. Și , deși nava este acum operat de un motor diesel / abur hibrid pentru liniște optimă, puteți vedea în continuare pistoanele originale și roțile cu zbaturi. Localuri la bordul Steam Sudan navei include micul dejun și prânz bufet generos și impunătoare mese cu patru feluri de mâncare.

Cel mai bun de lux

În ciuda exteriorul său tradițional, The  Oberoi Philae  oferă 22 de cabine și apartamente decorate în același stil s-ar putea aștepta de la un hotel modern de 5 stele. Fiecare include o pernă-top saltea, WiFi de mare viteză, un duș multi-presiune, și un serviciu de majordom de 24 de ore pe zi. Dacă vă simțiți deosebit de decadent, serviți un apartament cu propria terasă privată, dotată cu un șezlong și încălzit cadă jacuzzi. Există două restaurante de a alege de la, una pentru bucătăria gastronomică internațională, cealaltă pentru mese ușoare și băuturi la marginea piscină în aer liber cu temperatură controlată a navei. Alte lux variază de la un cinematograf și ring de dans la un salon si tratament balnear camere.

Cel mai bun buget

călătorii buget ar trebui să ia în considerare o croazieră de rezervare felucă ca cele oferite de Go On The Tours. Feluccas sunt bărci cu pânze tradiționale egiptene, din care au ca navigau lor comerciale pe Nil timp de secole. Ele sunt alimentate de vânt și, ca atare, au un itinerar mai fluid; în timp ce le permite dimensiunea lor mai mici pentru a andoca la locurile de interes care nu au infrastructura pentru navele de croazieră mai mari. Nu există nici un lux pe o croazieră Felucca; vei dormi pe punte într-un sac de dormit pe care le aduce cu tine; mâncarea este de bază și facilități sunt limitate la o toaletă și duș pe barca de sprijin de însoțire. Cu toate acestea, experiența este, probabil, una dintre cele mai autentice (și, desigur, cel mai ieftin) de pe râu.

Cel mai bun pentru familii

Fiind prins pe o barcă pentru o perioadă mai lungă de timp , poate fi o provocare pentru familii, mai ales în cazul în care includ copii mici. Acest itinerar de 10 zile de la Abercrombie & Kent vă oferă cel mai bun din ambele lumi cu unele aventuri pe uscat , în plus față de patru-noapte Nile croazieră. Călătoria ta de la Luxor la Aswan la bordul Sanctuary Sun Boat IV este însoțită de un coordonator de activitate A & K copil a cărui sarcină este de a păstra cei mici distrați pe drum. Itinerarul include , de asemenea , o multime de interactive, hands-on de distracție , care dubleaza ca educația culturală, de la excursii cu vele felucă la plimbari cu camila, pictura henna, și coacerea pâinii. O cină tematică și petrecere la bord costum permite copiii se îmbracă în haine tradiționale , cunoscute sub numele de galabeyas .

Ultimul cuvant

În cele din urmă, indiferent dacă este sau nu o croazieră Nil este alegerea potrivita pentru tine depinde de preferințele dumneavoastră personale. Dacă vă place ideea de o croazieră, varietatea mare de opțiuni disponibile înseamnă că sunteți probabil să se găsească o navă și / sau operatorului pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră. În cazul în care dezavantajele enumerate mai sus, cum ar fi un sunet de afacere automate pentru tine, esti mai bine economisind banii și organizarea unei opțiuni alternative în loc.