Cruising de rivier de Nijl: Pros, Cons, en aanbevelingen

Posted on

 Cruising de rivier de Nijl: Pros, Cons, en aanbevelingen

Traditioneel werd een Nijlcruise beschouwd als het middelpunt van een Egyptische vakantie, doet denken aan romantische beelden van idyllische dagen doorgebracht drijven in luxe tussen historische bezienswaardigheden van het land. In de Victoriaanse tijd, een Nile cruise was de enige manier om een ​​aantal van de meest opmerkelijke oude tempels van Egypte te zien. Modern bezoekers hebben meer opties tot hun beschikking; en terwijl Nile cruises zijn nog steeds populair, sommige bevinden zich afschrikken door het idee van zich te beperken op een boot voor het grootste deel van hun vakantie. De rivier is nu veel drukker dan het was in het verleden, en met meer dan 200 cruiseschepen hun handel varen, zijn er lijnen door de sluizen te krijgen en aan te meren aan elk ontscheping punt.

Laten we wegen de voors en tegens van een Nijlcruise, zodat u kunt beslissen of het is een goede pasvorm voor uw bezoek aan Egypte.

Wat te verwachten

De meeste Nile cruises starten in Luxor en bezoek de populaire sites van Esna, Edfu en Kom Ombo eerder van boord in Aswan. Andere routes vliegen rechtstreeks naar Aswan en werken hun weg naar het noorden over de Nijl naar dezelfde bezienswaardigheden. De meeste cruises zal minstens vier nachten duren. Er zijn veel verschillende schepen uit te kiezen, variërend van traditionele stoomraderboten (best geschikt voor degenen die gunst geschiedenis en authenticiteit) tot luxe, moderne cruiseschepen (gericht op degenen voor wie comfort zijn een prioriteit).

Uw budget en persoonlijke voorkeuren zal bepalen welke cruise u ook kiest, maar te kiezen voor een hut met air-conditioning wordt geadviseerd tijdens de warme zomer maanden.

De meeste cruise bedrijven maken gebruik van de diensten van een Egyptoloog, die uw groep rond de oude bezienswaardigheden die u bezoekt langs de weg zal begeleiden. Dagen beginnen vroeg om de intense hitte van de middag te vermijden; en als zodanig, alle cruises hebben de neiging om te werken op een soortgelijk schema (wat kan leiden tot overbevolking op de docking sites en in de tempels zelf). Moderne schepen hebben meestal een zwembad, zodat u kunt afkoelen na je ‘s ochtends verkenningen; terwijl sommige bieden ‘s avonds entertainment in de vorm van buikdansen shows of thema-dress-up’ s avonds.

Eten aan boord is meestal uitstekend, variërend van uitgebreide buffetten tot set diner menu. Zorg ervoor om uit te vinden wat is opgenomen voor het kiezen van uw operator.

Voordelen

Ondanks de veranderingen als gevolg van het voortschrijden van de tijd gebracht, een rivier de Nijl cruise is nog steeds een van de meest populaire manieren om historische bezienswaardigheden van Egypte te zien. Een deel van dat is de traditie, en een deel van het is praktisch; Immers, veel van de meest beroemde bezienswaardigheden liggen direct aan de rivier, het maken van een cruise de makkelijkste manier om te reizen tussen hen. ‘S Nachts, veel van de tempels en monumenten worden verlicht, en de aanblik van hen uit het water is gewoon adembenemend. Gedurende de dag, hebben de landelijke scènes zie je tijdens een reis van plaats tot plaats grotendeels ongewijzigd voor duizenden jaren gebleven.

Ondanks de vroege ochtend begint (en afhankelijk van welk schip u kiest), cruises kunnen ook heerlijk ontspannen. Tijdens het zeilen, zult u in staat om een ​​gevoel van het land uit te krijgen zonder uit de eerste hand te gaan met de chaotische wegen, drukke straten van de stad, en aanhoudende venters waarvoor Egypte is beroemd. Hoewel de sites die je bezoekt onderweg onvermijdelijk zijn overvol, aankomst in een grote groep kan maken sommige reizigers voelen zich meer comfortabel. U zult ook profiteren van de kennis van een deskundige gids, zowel in termen van het navigeren in de sjacheraars en in termen van het begrijpen van de fascinerende geschiedenis van de tempels zelf.

nadelen

Voor veel bezoekers, de belangrijkste nadeel van een Nijlcruise is niet de toestroom van schepen, noch de verdringing op de sites (de laatste is niet te vermijden of je ze te bezoeken als onderdeel van een cruise of niet). Het belangrijkste nadeel is de starheid van een cruise; het feit dat je moet werken op een vast schema dat dicteert wanneer u een tempel te bezoeken, hoe lang je krijgt te besteden er, en wat je ziet terwijl je er bent. Wilt u meer uitgeven dan een paar uur het verkennen van de onnoemelijke wonderen van de tempel complexen in Luxor, bijvoorbeeld, kunt u er zelfstandig of met een land-based gids reizen.

Deze dagen, overland tours zijn even makkelijk te regelen en zorgen voor meer flexibiliteit. U kunt zelfs het huren van een auto of het openbaar vervoer nemen als je niet willen deel uitmaken van een georganiseerde tour te zijn. Veel cruise routes richten zich uitsluitend op de meest populaire tempels, het weglaten van de moeite waard kleinere bezienswaardigheden, zoals Abydos en Dendera. Alternatief als je tijd in Egypte is beperkt, kunt u de voorkeur om zich te concentreren op een of twee gezichten in plaats van een groot deel van uw vakantie doorbrengen in transit op de rivier. De enorme hoeveelheid tijd besteed aan boord kan ook een nadeel zijn als je reist met jonge kinderen, of als je te laat dat je niet genieten van het gezelschap van uw collega cruise mates.

aanbevolen Cruises

best Traditional

Audley Travel vijf-nacht routes aan boord van het Schip van de Stoom Sudan bieden het laatste woord in exclusiviteit en Victoriaanse tijdperk verfijning. Het stoomschip, die werd gebouwd in 1885 voor koning Fouad, was de directe inspiratie voor Agatha Christie’s beroemde roman Dood op de Nijl en is nog steeds ingericht in onberispelijke Belle Epoque-stijl. In elk van de 18 hutten en vijf suites, antiek variëren van koperen bedden tot uitstekende telefoons. En hoewel het schip nu wordt bediend door een hybride diesel / stoommachine voor een optimale rust, kunt u nog steeds de originele zuigers en schepraderen bekijken. Dineren aan boord van het Schip van de Stoom Sudan omvat royaal ontbijtbuffet en lunches en statige vier-gangen diner.

best Luxury

Ondanks de traditionele buitenkant, de  Oberoi Philae  heeft 22 hutten en suites die zijn ingericht in dezelfde stijl je zou verwachten van een modern 5-sterren hotel. Elk omvat een dekmatras, snelle draadloze, multi krachtige douche en 24 uursbutlerdienst. Als je je voelt bijzonder decadent, uitgeven aan een suite met een eigen terras, compleet met een ligstoel en verwarmde whirlpool. Er zijn twee restaurants om uit te kiezen, één voor gastronomische internationale keuken, de andere voor lichte maaltijden en drankjes aan de rand van het schip buitenbad met temperatuurregeling. Andere luxe variëren van een bioscoop en een dansvloer naar een salon en spa-behandeling kamers.

best Budget

Budget reizigers moeten overwegen het boeken van een felucca cruise zoals die worden aangeboden door On The Go Tours. Feluccas zijn traditionele Egyptische zeilboten, van het soort dat hun handel op de Nijl getwijnd eeuwenlang. Ze zijn wind-aangedreven en als zodanig een vloeiender reisroute; terwijl hun kleinere omvang hen in staat stelt om te meren aan bezienswaardigheden die niet de infrastructuur voor grotere cruiseschepen hebben. Er is geen overbodige luxe op een felucca cruise; je slaapt op het dek in een slaapzak die u mee te nemen; het eten is eenvoudig en voorzieningen zijn beperkt tot een toilet en douche op de bijbehorende ondersteuning boot. Echter, de ervaring is waarschijnlijk een van de meest authentieke (en zeker de goedkoopste) op de rivier.

Best voor gezinnen

Het schip zat vast op een boot voor een langere periode van tijd kan worden uitdagend voor gezinnen, vooral als ze onder jonge kinderen. Deze 10-daagse route van Abercrombie & Kent haal je het beste van twee werelden met een aantal land-based avonturen in aanvulling op een vier-nacht Nijl cruise. De reis van Luxor naar Aswan aan boord van Sanctuary Zon Boot IV wordt begeleid door een A & K kinderopvang coördinator wiens taak het is om uw kleintjes en route. De route omvat ook tal van interactieve, hands-on fun die tevens fungeren als cultuureducatie, vanaf felucca uitstapjes naar kameel rijden, henna schilderen, en brood bakken. Een thema-diner en onboard kostuum partij laat de kinderen aankleden in traditionele gewaden bekend als galabeyas .

Het laatste woord

Uiteindelijk, of een Nijlcruise is de juiste keuze voor u hangt af van uw persoonlijke voorkeuren. Als je van het idee van een cruise, de enorme verscheidenheid van beschikbare opties betekent dat u waarschijnlijk een schip en / of operator aan uw behoeften te vinden. Als de nadelen hierboven klinken als deal-breakers voor u de lijst staat, kun je beter opslaan van je geld en het organiseren van een alternatieve optie in plaats.