Cum comandati de cafea într-o cafenea franceză sau Paris

Posted on

Limbajul Café au lait, Espresso, Café Américain, Café Deca și Mai mult

Cum comandati de cafea într-o cafenea franceză sau Paris

cafenele franceze servesc unele dintre cele mai bune cafea din lume, dar fiecare dintre noi are propriile noastre preferințe și o barieră de limbă pe care ar putea împiedica să comanda cafeaua dreapta pe meniu. Dacă nu poți avea cofeina, acest lucru ar putea fi chiar mai important.

Aflați cum să comande cafea în Franța, fie că este vorba o au lait cafenea sau un espresso. Aici este o trecere in revista a stilurilor de cafea de bază în Franța, precum și condițiile de cafea utilizate în mod obișnuit.

Băutura de cafea franceze

Un cafe  ( kaf-ay ) este o ceașcă mică de cafea neagră tare cu nimic adăugat, dar este puternic ca este preparată ca un espresso. Dacă ați fost în Franța , de ceva timp, s-ar putea auzi oameni comanda cafenea Un petitonu cafenea simpluonu cafenea noirnoir petit onucafenea ONU exprima , sau  expres ONU . Sau chelnerul ar putea spune unul dintre aceste expresii , dacă el sau ea vrea să clarifice ceea ce vrei.

Un cafe serre (kaf-ay se-ray) este un espresso puternic.

Un café au lait (KAF-ay-oh ouat) este un stil francez de cafea , care a fost popularizat în America, așa cum este servit în New Orleans’  Café du Monde . În Franța, acest lucru este pur și simplu o ceașcă mare de cafea cu lapte aburit expres, și este aproape întotdeauna minunat. Vei primi uneori cafeaua servită în ceașcă, cu un ulcior de lapte aburit de a turna în timp ce te rog.

Dacă doriți mai mult de cafea sau au comandat din greșeală doar o cafenea petit , ar trebui să ceară du lait, s’il vous plait ( din cauza pozare, a se vedea faza Voo) .

Convențiile franceze: Francezii vor lua o cafenea au lait  la micul dejun, dar nu și după masa de prânz sau cină , atunci când acestea vor bea întotdeauna ONU cafenea. Dacă nu cere în mod specific, cafeneaua va veni după desert.

De asemenea, francezii vor avea de multe ori un croissant simplu și dunk-l în cafea la micul dejun.

Alți termeni pentru aceasta includ crème cafenea  ( ka-Fay kremm ), sau pur și simplu crème ONU , care vin cu crema , deși crema este destul de subțire.

Un cafe allonge (kaf-ay o-lon-jay)  este expres diluat cu apă.

Un café décafféiné  ( -KAF ay zi-KAF-ay-ba ) este cafea decafeinizată. Veți avea nevoie în continuare să le spun că doriți lapte (lait) sau smântână (crème) cu cafea. Este scurtat , uneori , la ONU deca

Un café Noisette  ( -KAF ay nwah-ZETT ) este espresso cu un strop de cremă în ea. Se numește „Noisette,“ franceză pentru alune de pădure, din cauza culorii bogate, întunecată a cafelei. De asemenea , puteți cere doar pentru Noisette une.

Un Café Américain  ( KAF-ay ah-poate-ree-kan ) cafea este filtrat, similar cu cafea tradiționale americane. De asemenea , este numit c AFE FILTRE (  ( -KAF ay simt tavă)

Un cafe Léger  ( kaf-ay lay-jay ) este espresso cu o cantitate dublă de apă.

Un Café glasate (kay-ay  Glas-ay) este îngheþat de cafea , dar acest lucru este neobișnuit pentru a găsi în cafenele tradiționale franceze.

Alți termeni de cafea franceză

Aici sunt alți termeni care vor fi folositoare atunci când comanda de cafea sau de a vizita o cafenea franceză:

Sucre  ( soo-Kreh ) – zahăr. Caf é s , fie va avea de zahăr pe masa sau de a aduce două tocati zaharuri împachetate pe farfurioară cu cafeaua. Din moment ce cafeaua franceză este puternică, poate doriți să solicite mai mult, asa ca cere Plus de sucre, s’il vous plaitploo zău soo-khruh, vezi joc Voo .)

Convenție franceză: Francezii iau adesea zahărul tocat și moaie în ceașcă, așteptați să se umple cu cafea , apoi mânca.

Îndulcitor  – ( ay-doohl-co-Ronn ) – îndulcitor

Chocolat chaud  – ( shoh-ko-lah spectacol) – ciocolata calda

ONU  (Tay) – ceai negru

Un Thé vert  (verr Tay) – ceai verde

Tisane UNE (tee-zan)infuzie UNE  (o-ptiu-zee-on) – ceai de plante

În cazul în care pentru a bea cafea

Există anumite convenții în Franța , care ar trebui să urmeze. Dacă sunteți în grabă, sau doriți o băutură mai ieftin, apoi băutura cafenea petit la bar cu localnicii care preferă acest lucru. De asemenea , să fie conștienți de faptul că prețul pentru o cafea la o masă în aer liber ar putea fi mai mult; după tot ceea ce este probabil să stea acolo pentru o lungă perioadă de timp.

Și , în sfârșit un cuvânt de precauție:  Un café Liégeois  nu este o băutură, ci mai degrabă un desert: o înghețată de cafea înghețată.