Skip to main content

Cum de a planifica o vacanță în Thailanda

A-timer primul ghid pentru planificare o excursie în Thailanda

A-timer primul ghid pentru planificare o excursie în Thailanda
Cu toate că de planificare o vacanță în Thailanda sunete exotice, scumpe, și potențial de a ajunge, ajunge acolo este mai ușor decât crezi!

Bangkok ocupă locul de multe ori ca cel mai vizitat oras din lume pentru un motiv: Thailanda este o destinație frumoasă, la prețuri accesibile – chiar și pentru călătorii de două săptămâni. În fiecare an, milioane de călători se bucură de o vacanță în Thailanda, fără a cheltui o avere sau backpacking de luni de zile.

Cât de mult va costa o excursie în Thailanda?

Uita mitul de lunga durata, care depărtări sunt accesibile doar celor bogați sau pensionari. O vacanță în Thailanda poate fi la fel de ieftin ca o excursie în California, Hawaii, Caraibe, sau la oricare dintre celelalte destinații obișnuite de top pentru americani. Acesta poate costa chiar mai puțin, sau cel puțin, veți obține camere mai frumos și mai multe experiențe memorabile pentru aceeași sumă de bani cheltuită.

Un număr mare de sosiri internaționale anuale din Thailanda sunt backpacking călătorii buget care primesc cu mai puțin de 900 US $ pentru o lună în Asia de Sud – Est. Puteți opta pentru un lux pic mai mult într – o călătorie mai scurtă. Vestea bună este că turismul este bine dezvoltat în Thailanda; aveți opțiuni. Poti gasi cazare plaja pentru 10 $ pe noapte (bungalou cu ventilator) sau 200 $ pe noapte (hotel de cinci stele) – alegerea este a ta!

Biletele de avion este , evident , cel mai mare avans costul. Dar finagling o afacere este posibil , cu un pic de șmecherie. Utilizați transportatorii interne pentru a te ajunge la Los Angeles sau JFK, apoi a rezerva un bilet separat la Bangkok. Divizarea unui bilet între doi transportatori ai putea salva sute de dolari!

Odată ajuns pe teren în Thailanda, cursul de schimb și costurile mai mici de a mânca și bea poate compensa rapid pentru costul biletul de avion.

Faceți un tur sau un plan de o excursie independentă?

Deși excursii organizate în Asia poate părea soluția rapid și ușor, puteți economisi bani prin organizarea doar de transport și activități odată ce sunt deja pe teren. Activitățile de cercetare pe care doriți să faceți, cu toate acestea, nu este nevoie reală de a le rezerva online sau înainte de a ajunge în Thailanda.

Rezervare excursii și activități de zi este foarte ușor în Thailanda. Dacă nu mergeți departe pe calea bătut, diferența de limbă nu va prezenta nici o problemă. Destul de bine tuturor celor care lucrează cu turiști vor vorbi limba engleză destul de bun.

Veți găsi numeroase agenții de turism în zonele turistice. Pur și simplu plimbare în, spune persoana din spatele tejghelei în cazul în care doriți să mergeți, și minute mai târziu veți deține un / tren / bilet de autobuz barca. Comisioanele percepute sunt triviale. Recepția de la hotel sau pensiune va puteți rezerva cu plăcere bilete și activități pentru tine.

Pentru activități, veți fi colectate de obicei la un hotel de cineva de la agenția în dimineața zilei de tur. Travellers sunt consolidate apoi luate în excursie de o zi. La sfârșitul zilei, veți fi întors la hotel – ușor!

Când este cel mai bun timp pentru a vizita Thailanda?

Vremea diferă puțin între regiuni, dar, în general, cele mai secetoase luni din Thailanda sunt între lunile noiembrie și aprilie. Chiar și în timpul sezonului / ploios în Thailanda, vă veți bucura de zile de soare. Reduceri pentru activități și cazare sunt mai ușor să negocieze în timpul lunilor de extrasezon.

Ați putea dori să timp , vacanta in Thailanda , în jurul valorii de unul dintre numeroasele festivaluri mari . Cel puțin asigurați – vă că sunt conștienți unul vine – lipsește un eveniment interesant de doar o zi sau două este foarte frustrant!

Marea Luna Partidul complet în fiecare lună va afecta transportul la și de la Samui Arhipelagul Koh (în special Koh Tao si Koh Phangan). Planificarea unui traseu în jurul valorii de fazele lunii poate suna un pic păgân, dar veți fi bucur că ai făcut-o!

Ai nevoie de vaccinări pentru Thailanda?

Deși nu vaccinări specifice sunt necesare pentru Thailanda, ar trebui să obțineți cele generale recomandate pentru toți călătorii internaționale din Asia.

Hepatita A si B, febra tifoidă și un DTPa (pentru tetanos) sunt cele mai frecvente călătorii internaționale merge loviturile pentru – toate sunt bune investiții și oferă o protecție de ani de zile.

Nu va avea nevoie de rabie, febra galbena sau vaccinări de encefalită japoneză, pentru o vacanță regulat în Thailanda. Același lucru este valabil pentru medicamente anti-malarie. Există un risc relativ scăzut de contractare a malariei în Thailanda, mai ales dacă nu sunt de cheltuieli cantități mai mare de timp, în junglă.

Cel mai mare risc din Thailanda este febra dengue. Până la vaccinare împotriva noii testat devine disponibilă pe scară largă, cea mai buna aparare este de a face ceea ce se poate pentru a evita intepaturi de tantar.

Zika (o altă boală cu transmitere tantar) nu este o amenințare serioasă în Thailanda.

Ce să Pack pentru Thailanda?

Cu mall-uri expansiv în Bangkok și piețele în aer liber în Chiang Mai, impreuna cu o multime de piețe de stradă în aer liber mai mici între, veți avea nici o lipsă de oportunități de cumpărături ieftine. Lăsați camera în bagajele dumneavoastră: veți dori cu siguranță să ia acasă unele descoperiri unice! Pack mai puțin de îmbrăcăminte și intenționează să cumpere un costum sau trei acolo.

Mai degrabă decât a face o mulțime de cumpărături înainte de vacanța în Thailanda, intenționează să achiziționeze articole pe plan local pentru a ajuta comercianții care au nevoie de venituri mai mult de CEO de Vest. De ce transporta o umbrelă de 8.000 de mile, dacă puteți cumpăra unul acolo pentru $ 2 dacă plouă?

Există câteva lucruri pe care veți dori să aducă de acasă pentru călătoria dvs. către Thailanda. Dar păzește – te de cea mai mare greșeală cele mai multe călătorii în Asia recunosc de a face: ambalare prea mult.

Accesarea banilor din Thailanda

ATM-urile sunt literalmente peste tot în Thailanda; de multe ori concurează pentru spațiu! Asta pentru că furnizarea de numerar pentru călătorii de afaceri este: taxele au crescut foarte mult la US $ 6-7 per tranzacție (în partea de sus, indiferent de taxele bancare).

La utilizarea ATM-uri în Thailanda, să solicite suma maximă de fiecare dată. Uneori, de rupere culte mari poate fi o provocare. călători cu experiență știu să solicite 5900 baht, mai degrabă decât 6.000 de baht – în acest fel ei a lua unele denominațiuni mai mici, de asemenea.

De exemplu, dacă solicitați 6000 baht de la un bancomat, vei primi șase rigide bancnote de 1000 de baht. Ruperea – le în mici magazine și restaurante se pot produce unele gemete din personalul. Plată cu ei la cărucioare pentru alimente strada este pur și simplu nepoliticos . În schimb, cere 5900 baht la aparat și obține cinci note de 1000 de baht, o notă de 500 de baht, și patru note de 100 de baht ce în ce mai utile.

Ca de obicei, schimbul de dolari SUA este o opțiune. Mastercard și Visa sunt acceptate pe scară largă, la mall-uri și hoteluri / restaurante mai mari, cu toate acestea, s-ar putea percepe un comision suplimentar la plata cu material plastic. Furtul de identitate este o problemă în creștere; opta să plătească cu numerar atunci când este posibil, pentru a minimiza taxele de risc și de tranzacție.

Tocmeală este o parte a culturii thailandeze, și ar trebui să negocieze jucăuș pentru achiziții, cum ar fi suveniruri și articole de îmbrăcăminte. Prețurile sunt chiar flexibile în mall-uri. Cazarea și activități pot fi adesea negociate, dar păstrează întotdeauna în minte regulile de economisire a feței. Niciodată nu se certa pentru alimente, băuturi, sau articole cu prețuri standardizate.

Tipping nu este norma în Thailanda, deși există unele rare excepții. Chiar dacă intențiile tale sunt bune, lăsând un vârf accelerează mutație culturală și se umflă prețurile pentru localnici. Procedând astfel, oamenii să prefere servirea turiștilor (deoarece ei sling bani în jurul valorii) peste localnici care pot fi mai economi.

Pentru achiziții mari făcute în călătoria dvs., puteți solicita o rambursare GST la aeroport, ieșiți din Tailanda. Va trebui să aibă chitanțe și documente.

Preturile afisate includ taxa întotdeauna. La registru, veți plăti prețul care a fost afișat. Uneori, o taxa de servicii de 10 procente pot fi adăugate la facturile de restaurant.

Unde să mergeți în Thailanda?

Cei mai mulți turiști sosesc în Bangkok, dar există o mulțime de destinații frumoase, mai departe,.

  • Thai Insulele: Vacanță Nu Thailanda este completă fără a vizita cel puțin una sau două dintre frumoasele insule. Toate diferă în personalitatea și alura. Forma Thailanda înseamnă a alege între unele opțiuni insulare mari în Marea Andaman (partea de vest) și Golful Thailandei (partea de est).
  • Chiang Mai: capitala nordul Thailandei este un favorit pentru mulți vizitatori. Viața în orașul vechi este mai ușor de gestionat și mai ușor pentru a obține în jur decât Bangkok. Atmosfera este incontestabil diferit și plăcut. Mâncare bună, piețele în aer liber, cultura Lanna, și $ 6 masaje sunt toate motive de mare pentru a apuca un zbor low-cost sau cu trenul de la Bangkok la Chiang Mai.
  • Pai: Situat în jurul valorii de patru ore la nord de Chiang Mai și înconjurat de dealuri verzi, Pai sa transformat în ultimii ani dintr – un sat liniștit „hippie“ , într – o destinație turistică majoră. In ciuda vizitatorilor in plus, Pai păstrat o mare parte din farmecul său Riverside. Ferme organice și produse alimentare, viata de noapte surprinzător de bună, și yoga ateliere / holistice / sănătoase sunt motive pentru a vizita toate marile. Nordul Thailandei oferă multe alte atrage în zonă, de asemenea.
  • Ayutthaya: Doar o de două ore de mers cu trenul la nord de Bangkok, capitala Thailandei fostul este locul unde să se bucure de cultură și ciclu prin ruine templu antic. Vei fi de multe ori singura persoană într – un templu vechi de secole!
  • Railay: Thailanda alpinismul epicentrul în Krabi , nu este doar pentru alpiniști mai. Peisajul impresionant de calcar este , spre deosebire de oricare alta. Dar chiar dacă preferați picioarele pe pământ, nisip pulverulent și izolarea (Railay este accesibil numai prin intermediul barcilor) va face să vă simțiți ca și cum ai fi pe o insulă.

Ce sa va asteptati la o vacanta Thailanda

Infrastructura de turism din Thailanda este bine stabilit. Au avut o mulțime de practică acomodarea vizitatorilor toate bugetele și durate de călătorie. Dar, ca și cu mai multe destinații de top, lucrurile se insinuează incontestabil de lux ca mai în vârstă, afaceri mama-si-pop sunt demolate și înlocuite cu lanțuri cu capital străin.

Mâncarea thailandeza este sărbătorită în întreaga lume pentru aromele sale sărate și potențial picant. Dar uitați mitul că toate produsele alimentare Thai este picant – cele mai multe restaurante (in special cele de catering la turiști) va întreba cât de mult durerea te poate manipula sau vă permit să adăugați propria condiment. praf de chili este disponibil, de obicei, pe fiecare masă.

Viata de noapte Fun este larg răspândită în Thailanda. Costul unei mari medii interne de bere $ 2 – 3. De la petreceri pe plajă epic pentru sesiuni de băut cu localnici , doar câteva domenii specifice , sunt la fel de jerpelită ca este adesea descris la televizor.

Thailanda este o țară budistă . Vei sfârși inevitabil se confruntă cu călugări și vizita temple impresionante. Nu vă așteptați reprezentare a unui călugăr budist Hollywood: călugării Theravada din Thailanda au de multe ori smartphone – uri!

Thailanda este o destinație foarte sigur. Crime, în afară de furturi marunte de obicei, este rareori vreodată o problemă pentru vizitatorii străini. Turismul este o afacere mare, și Taisia ​​va merge de multe ori din modul lor de a vă ajuta să se bucure de țara lor frumoasă.

Îmbunătățiți – vă călătoria învățând cum să spun salut în limba thailandeză înainte de a pleca. Localnicii sunt cu răbdare tolerante, cu toate acestea, ar trebui să știi câteva și interdicții în Thailanda pentru a evita să fie „ca“ turist care ruinează accidental un lucru bun!

dezavantaje

Dacă plănuiți o vacanță în Thailanda este atât de ușor, trebuie să existe unele dezavantaje, nu? Sigur. Cu fiecare destinație internațională, există unele concesii potențiale pentru a face. Iată câteva plângeri comune, cel mai adesea citate de călători:

  • Presupunând că ați plecat din America de Nord, încercuind globul în Asia va consuma o zi întreagă (fiecare direcție) din timpul tău concediu. De asemenea, jetlag mușcă mai tare; diferența de timp dintre Est Standard Time și Bangkok este +12 ore.
  • Atracții majore obține foarte ocupat în timpul lunilor de uscat sezon (noiembrie-aprilie). Traficul în Bangkok este mai rău decât oricând.
  • Deși crima nu este rău, există un număr de persoane care fac livings de scamming turiști.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *