Cum de a vizita Bazilica San Pietro din Vatican

Posted on

Cum de a vizita Bazilica San Pietro din Vatican
Ca una dintre cele mai importante biserici ale credinței catolice și a doua cea mai mare biserică din lume, Bazilica Sfântul Petru este unul dintre obiectivele turistice de top pentru a vedea în Vatican și în toată Roma. Avand o cupola impresionanta, punctul focal peisajul urban al orașului Roma, iar interiorul ornat, Sfântul Petru este, fără îndoială, plăcut ochiului. Pentru multi, acesta este punctul culminant al unei vizite la Roma, și cu un motiv bun.

Atât exteriorul și interiorul bazilicii au fost concepute pentru a copleșească, și ei reușesc să facă acest lucru. Masiv, de formă ovală, Piazza San Pietro (Piața San Pietro) servește ca o intrare monumentala la marea bazilică, cu tavane inalte si marmura detalii subtile, piatră, mozaic și ornamentare aurit la fiecare pas.

Biserica atrage milioane de vizitatori în fiecare an, inclusiv cei care sunt atrași din motive religioase, precum și cei interesați de semnificația sa istorică, artistică și arhitecturală. Este, de asemenea, locul de odihnă al multor papi foști printre care Ioan Paul al II-lea și Sfântul Petru, primul papă creștinătății și fondatorul Bisericii Catolice.

Pelerinii, de asemenea, turma la Sfântul Petru în timpul sărbătorilor religioase, cum ar fi Crăciunul și Paștele, ca papa efectueaza mase speciale la bazilica în timpul acestor vremuri. El dă binecuvântări de Crăciun și de Paște, precum și prima binecuvântare atunci când el este ales, de la balconul ferestrei centrale de mai sus intrările în atrium.

Sfântul Petru din Roma

Teologia creștină susține că Petru era un pescar din Galileea, care a devenit unul dintre cei 12 apostoli ai lui Hristos și a continuat să promoveze învățăturile lui Isus după moartea sa prin crucificare. Petru, împreună cu Apostolul Pavel, a călătorit la Roma și a construit o congregație de urmași ai lui Hristos. Temându-se de persecuție pentru învățăturile sale, Petru ar fi fugit la Roma, doar pentru a întâlni o viziune a lui Isus ca el a fost pe drum afară din oraș.

Acest lucru l-au convins să se întoarcă la Roma și se confruntă cu martiriul său inevitabilă. Atât Petru și Pavel au fost executați din ordinul împăratului roman Nero, cândva după marele incendiu din Roma, în anul 64 d.Hr., dar înainte de moartea proprie lui Nero de sinucidere în 68 AD. Sfântul Petru a fost răstignit cu capul în jos, ar fi la cerere.

Petru a fost martirizat la Circul lui Nero, un site pentru turnee și jocuri de pe partea de vest a râului Tibru. El a fost îngropat în apropiere, într-un cimitir folosi martiri crestini. Mormântul său a devenit în curând un site de venerație, cu alte morminte creștine construite în jurul ei, așa cum credincioșii a căutat să fie înmormântată în apropiere de Saint Peter. Pentru catolici, rolul lui Petru ca apostol, și învățăturile sale și martiriul la Roma, ia adus titlul de primul episcop al Romei sau primul Papă catolic.

Istoria Bazilica Sfântul Petru

În secolul al 4-lea, împăratul Constantin, primul imparat crestin al Romei, a supervizat construirea unei bazilici pe locul de înmormântare a Sfântului Petru. Acum, denumit Basilica vechi Sfântul Petru, această biserică a stat mai mult de 1000 de ani și a fost locul de înmormântare a aproape fiecare papă, de la Petru însuși până la papii 1400..

Într-o stare cumplita de degradare prin secolul al 15-lea, basilica a suferit o serie de modificări în cadrul mai multor papi diferite. Când Papa Iulius al II-lea, care a domnit 1503-1513, a luat de supraveghere de renovare, el vizează să creeze cea mai mare biserică din toată creștinătatea. El a avut inițial biserica a 4-lea a distrus și a ordonat construirea unei noi bazilici ambițioasă, magnific în locul său.

Bramante a făcut primele planuri pentru domul principal al Sfântului Petru. Inspirat de cupola Panteonului, planul său a solicitat o cruce greacă (cu 4 brațe de lungime egală) sprijinirea unui dom central. După Julius al II-lea a murit în 1513, artistul Rafael a fost pus în sarcina de proiectare. Folosind forma crucii latine, planurile sale extinse naos (partea în care se adună închinători) și se adaugă mici capele pe fiecare parte a acesteia.

Rafael a murit în 1520, și diferite conflicte din Roma și peninsula italiană blocat progresul în bazilică. În cele din urmă, în 1547, Papa Paul al III-instalat Michelangelo, considerat deja un arhitect maestru și artist, pentru a finaliza proiectul. Proiectul său folosit planul original cruce greacă Bramante și include cupola masivă, care rămâne cea mai mare din lume și unul dintre cele mai mari realizări ale arhitecturii renascentiste.

Michelangelo a murit în 1564, proiectul său doar parțial completă. arhitecți ulterioare onorat desenele sale pentru a finaliza cupola. Nava alungită, fațada și porticul (intrarea boltită) au fost contribuțiile Carlo Maderno, sub conducerea Papei Paul V. Construcția „New Sfântul Petru“ -ORAȘUL bazilica le vedem astazi-a fost finalizat în 1626, mai mult 120 de ani de la bun inceput sa.

Este Sfântul Petru Biserica cele mai importante din Roma? 

În timp ce mulți cred că Sfântul Petru ca biserica mamă a catolicismului, această distincție aparține de fapt Sfântul Ioan din Lateran (Basilica di San Giovanni in Laterano), catedrala episcopului Romei (Papa) și, prin urmare, biserica mai sfințească pentru romano-catolici . Cu toate acestea, din cauza istoriei sale, relicve, apropierea de reședința papală în Vatican și dimensiunea pur, Sfântul Petru este biserica care atrage cirezile de turiști și credincioși. În plus față de Sfântul Petru și Sfântul Ioan din Lateran, celelalte 2 biserici papală la Roma, sunt Bazilica Santa Maria Maggiore și Saint Paul din afara zidurilor.

Repere de o vizită la Sfântul Petru

Pentru a examina fiecare mormânt și monument, citit fiecare inscripție (presupunând că se poate citi limba latină), și admira fiecare relicvar neprețuit în Sfântul Petru ar lua zile, dacă nu săptămâni. Dacă aveți doar câteva ore pentru a se dedica unei vizite, uita-te pentru aceste scoate în evidență:

 • Naosul. La intrarea în bazilica, vei fi uluit de dimensiunile navei, partea lunga, principala a catedralei , unde închinători sunt așezați în timpul masă. E mai mult de 600 de picioare lungi (aproape lungimea de 2 terenuri de fotbal) și aproape 90 de picioare lățime, și infrumusetata pe orice suprafață.
 • Pietà. Rivalizand David ca sculptura cel mai cunoscut al lui Michelangelo, această portretizare mișcătoare a Mariei care deține corpul mort Hristos este în prima capelă pe dreapta, pe măsură ce introduceți bazilica. Artistul a sculptat lucrarea când avea doar 24 de ani.
 • Statuia de bronz a Sfântului Petru. Lângă dig dreapta sau suport masiv pentru transept, se află o statuie de bronz a Sfântului Petru, a crezut până în prezent la 1200.. Piciorul drept a fost purtat strălucitor și neted de secole de închinători care freca sau chiar saruta în timp ce trec.
 • Baldacchino. Masivul coronament, opera sculptorului și arhitectului Lorenzo Bernini Gian, a fost realizat din bronz luată de Pantheon. Acesta acoperă altarul principal al Bazilicii, unde numai Papa este permis să spună în masă. Altarul este construit peste mormântul Sfântului Petru și este inima simbolică și spirituală a bazilicii.
 • Domul. Inconjurati 16 ferestre și inscripționate cu litere mai mult de 6 picioare inaltime, cupola lui Michelangelo, pe care nu a văzut finalizat, este de aproape 400 de picioare inaltime de la podea sa la lanterna sale, sau cupolă.
 • Monumentul lui Alexandru VII.  Dintre multele morminte papale magnifice în Sfântul Petru, monumentul lui Bernini la Papa Alexandru VII este probabil cel mai bântuirea. Un papă pios se roaga in timp ce o figură scheletică de moarte iese de sub o pătură sculptate din piatra de iaspis. El deține o clepsidră, ca o reamintire a papei (și privitori) , care a trecut timpul său.
 • Sacristie și Muzeul Trezoreriei. Pentru a vedea unele dintre multele comori ale Vaticanului, inclusiv cruci, vesminte papale (îmbrăcăminte), bijuterii și relicvarii, vizitați Sacristia și Muzeul Trezoreriei. Acesta costă 5 euro pentru adulți și 3 euro pentru copiii sub 12 ani.
 • Grotele Vaticanului. Pe măsură ce ieșiți din bazilica, urmați indicatoarele pentru Grotele Vaticanului și Cupola (cupola). Grote subterane contin mormintele zeci de papi, printre care Ioan Paul al II – lea. Un altar aurit elaborat este construit peste ceea ce este considerat a fi mormântul Sfântului Petru. Altarul principal și baldacchino se află chiar deasupra acestui punct. Intrarea la grote este liber.
 • Alpinism la Cupola.  Dacă vă simțiți energic, puteți urca 551 pași (sau doar 320 dacă luați liftul parțial) la cupola, sau în partea de sus a cupola Sfântului Petru, să fie recompensate cu vederi uimitoare la Roma. Acesta costă 10 euro , dacă luați liftul sau 8 euro dacă urci pe întregul drum.

Basilica O vizită Informații Sfântul Petru

Chiar și atunci când nu există audiențele papale sau alte evenimente speciale se întâmplă, bazilica este aproape întotdeauna aglomerat. Cel mai bun timp pentru a vizita fără mulțimile este, de obicei, în primele ore ale dimineții, 7 – 9 dimineața.

 • Informații: Bazilica se deschide la ora 7 dimineața și se închide la ora 19 , în vara și 06:30 în timpul iernii. Înainte de a pleca, este o idee bună pentru a verifica  site – ul Bazilica Sf Petru  ore curente și alte informații.
 • Locație:  Piazza San Pietro (Piața San Pietro). Pentru a ajunge de transport in comun, ia Metropolitana linia A la stația Ottaviano „San Pietro“.
 • Admitere:  Este liber să intre în bazilică și grote, cu taxele (vezi mai sus) pentru sacristie și muzeul de trezorerie, iar urca la cupola. Cupola este deschis 07:30 – 18 aprilie-septembrie, și la 5:00 octombrie-martie. Sacristie și Muzeul de trezorerie sunt deschise de la 9 am la 06:15 aprilie-septembrie și 17:15 octombrie-martie.
 • Cod vestimentar:  Vizitatori care nu sunt îmbrăcați în ținuta vestimentară corespunzătoare , nu li se va permite intrarea în bazilica. De la pantaloni scurți poartă Să se abțină, fuste scurte, tricouri fără mâneci sau când sunteți în vizită Sfântul Petru și / sau de a aduce un șal sau alte mușamalizare. Aceste reguli du – te pentru toți vizitatorii, de sex masculin sau feminin.

Ce să vezi Bazilica Sfântul Petru Langa

Vizitatorii vizita de multe ori Bazilica Sfântul Petru și Muzeele Vaticanului, inclusiv Capela Sixtină, în aceeași zi. Castelul Sant’Angelo, la diferite momente din istorie un mausoleu, o cetate, o închisoare și acum, un muzeu, este de asemenea aproape de Vatican.