Cum de a vizita Capela Sixtină și Ce să vezi

Posted on

 Cum de a vizita Capela Sixtină și Ce să vezi
Capela Sixtina este una dintre principalele atracții de vizitat în Vatican. Punctul culminant al unei vizite la Muzeele Vaticanului, celebra capelă conține tavan și altar fresce de Michelangelo și este considerat unul dintre cele mai mari realizări ale artistului. Dar capela contine mai mult decat lucrari de Michelangelo; este decorat de la podea la tavan de unele dintre cele mai cunoscute nume din pictura Renasterii.

O vizită în Capela Sixtină

Capela Sixtina este ultima camera pe care vizitatorii văd atunci când turul Muzeele Vaticanului. Este întotdeauna foarte aglomerat și dificil de a vedea toate lucrările în interiorul acesteia de aproape. Vizitatorii pot închiria ghiduri audio sau carte una dintre câteva tururi ghidate de Muzeele Vaticanului pentru a afla mai multe despre istoria și opere de artă Capela Sixtină a lui. Puteți evita mulțimile uriașe de a lua un tur de intrare privilegiat sau un  tur privat după orele de program .

Este important de remarcat faptul că, în timp ce Capela Sixtina face parte din turneul Muzeele Vaticanului, este încă folosit de biserică pentru funcții importante, fiind cel mai cunoscut site-ul în cazul în care conclav pentru alegerea unui nou papă convoacă.

Sixtina Istoric Capela

Grandiosul capela, care este cunoscut în întreaga lume ca Capela Sixtina a fost construit din 1475-1481 la ordinul Papei Sixtus al IV-(numele latin Sixtus sau Sisto [italian], de creditare numele în „Sixtină“). Camera monumentala masoara 40,23 metri lungime de 13,40 metri lățime (134 de 44 de picioare) și ajunge la 20,7 metri (aproximativ 67.9 picioare) deasupra solului la punctul său cel mai înalt. Podeaua este incrustate cu marmură policromă și camera conține un altar, galerie de un mic coriști, și un ecran de marmură de șase lambriuri, care împarte camera în zone pentru clerici și enoriași.

Există opt ferestre aliniate pe cursul superior al pereților.

frescele lui Michelangelo pe tavan și altar sunt cele mai faimoase picturi din Capela Sixtină. Papa Iulius al II-lea a comandat artistul maestru să picteze aceste părți ale capelei în 1508, aproximativ 25 de ani de la zidurile au fost pictate de către place de Sandro Botticelli, Ghirlandaio, Perugino, Pinturrichio, și altele.

Ce să vezi în Capela Sixtină

Capela Sixtină Plafonul Plafonul este împărțit în 9 panouri centrale, care descriu Crearea lumii , Expulzarea lui Adam și Eva , și Povestea lui Noe . Poate cel mai faimos dintre aceste nouă panouri sunt crearea lui Adam , care arată figura lui Dumnezeuatingând vârful degetului lui Adam, pentru al aduce la viață, și de a cădea din har și Alungarea din Grădina Edenului , care descrie Adam și Eva luând din mărul interzis în Grădina Edenului, apoi lăsând Garden în rușine.

Pentru părțile laterale ale panourilor centrale și în lunetele, Michelangelo a pictat imagini grandioase ale profeților și Sibilelor.

Judecata Altarului Fresco:  pictate în 1535, această frescă gigant deasupra altarului Capelei Sixtine descrie unele scene înfiorătoare din Judecata de Apoi . Compoziția descrie iadul așa cum este descris de poetul Dante în Divina Comedie. În centrul picturii este o judeca, răzbunător Hristos și el este înconjurat pe toate părțile de figuri nude, inclusiv apostoli și sfinți. Fresca este împărțit în sufletele binecuvântate, la stânga, și Damned, la dreapta. Notă imaginea corpului jupuit Sfântului Bartolomeu, pe care Michelangelo a pictat fața lui.

Zidul de Nord Capelei Sixtine:  Peretele din dreapta altarului conține scene din viața lui Hristos. Panourile și artiști reprezentați aici sunt ( de la stânga la dreapta, începând de la altar):

 • Botezul lui Iisus de către Perugino
 • Ispita lui Isus de Botticelli
 • Chemarea primilor ucenici de Ghirlandaio
 • Predica de pe munte de Rosselli
 • Înmânarea cheile Sfântul Petru de Perugino (o lucrare foarte demn de remarcat printre frescele de perete)
 • Ultima Cină de Rosselli

Zidul de Sud Capelei Sixtine:  sud (sau stânga) de perete conține scene din viața lui Moise. Panourile și artiști reprezentate pe peretele de sud sunt ( de la dreapta la stânga, pornind de la altar):

 • Moise Călătorie prin Egipt de Perugino
 • Scene din viața lui Moise Înainte de călătoria lui prin Egipt de Botticelli
 • Traversând Marea Roșie de Rosselli și d’Antonio
 • Cele zece porunci prin Rosselli
 • Pedeapsa lui Core, Datan și Abiram de Botticelli
 • Lui Moise Actele finale și moarte de Luca Signorelli

Bilete Capela Sixtină

Admiterea la Capela Sixtină este inclus cu un bilet la Muzeele Vaticanului. Liniile de bilete pentru Muzeele Vaticanului poate fi foarte mult timp. Puteți economisi timp prin cumpărarea de bilete Muzeul Vaticanului on – line înainte de timp.