Cum Pentru a afla dacă aveți nevoie de viză pentru Marea Britanie

Posted on

 Nu aveți nevoie de viză pentru Marea Britanie?
Ai nevoie de o viză pe pașaport pentru a intra în Marea Britanie? Cu toate preocupările actuale în domeniul imigrației și Brexit se prefigurează pentru Marea Britanie, în viitor, nu prea la distanță, nu doriți să facă orice greșeli care ar putea obține trimis de ambalare înainte de a le-ați setat chiar piciorul pe pământ britanic. Nu intrați în panică. Nu e chiar atât de dificil, atâta timp cât știi ce trebuie să faci înainte de timp.

Fie că aveți nevoie de o viză pentru Regatul Unit depinde de unde vii si de ce vin. Aici sunt faptele ca din septembrie 2018.

Turism Vize

Dacă sunteți cetățean al Statelor Unite ale Americii, Canada sau Australia, sau locuiesc în mod legal în aceste țări, nu este necesar să se aplice pentru o viză de turist înainte de a intra în Regatul Unit. Vizele, de obicei , pentru vizitele de până la șase luni, se acordă la intrare, atunci când vă prezentați pașaportul, atâta timp cât vă satisface ofițerul de imigrare că scopul vizitei dvs. îndeplinește Marea Britanie Reguli de imigrare.

Nu există nici o taxă pentru acest tip de viză acordată la intrare.

Aceleași reguli se aplică cetățenilor cele mai multe, dar nu toate, țările din Caraibe și America de Sud, precum și Japonia.

Dacă aveți un cazier judiciar sau ați fost refuzată intrarea în Marea Britanie înainte, este, probabil, o idee bună să se aplice pentru o viză înainte de a apărea un un aeroport sau port de intrare, doar pentru a fi în siguranță.

Vize pentru studenți

Dacă aveți de gând să studieze timp de până la șase luni, trebuie să se aplice în avans pentru o viză de studiu pe termen scurt. În 2018, această viză costa £ 97 pentru un curs pe termen scurt timp de până la șase luni și £ 186 timp de 11 luni, dacă luați un curs de limba engleza.

Dacă sunteți în vârstă de 16 ani sau mai în vârstă și iau un curs universitar sau un curs de studiu mai lung, trebuie să se aplice pentru o Nivelul 4 General Student Visa  , folosind sistemul de puncte din Regatul Unit. Această viză costă £ 348 (în 2018). Va trebui , de asemenea , să plătească suprataxa Healthcare (£ 150 pe an de studiu) , atunci când se aplică. Se aplică reguli diferite pentru vize de studiu pentru copii și vize pentru studenții cu persoane aflate în întreținere.

Aflați mai multe despre criteriile de eligibilitate și reguli pentru vize de studii.

vize de muncă

Normele care se aplică pentru vize de muncă depinde de ce fel de munca pe care o va face, rolul dumneavoastră în cadrul organizației, și cât timp va fi de lucru în Marea Britanie. Dacă vii dintr-o țară Commonwealth și cel puțin unul dintre bunicii tăi a fost cetățean britanic, ar putea fi eligibil pentru un Strămoși Visa, Marea Britanie, care este bun timp de cinci ani. Healthcare suprataxă se plătește persoanelor care vin în Marea Britanie pentru a lucra.

Aflați mai multe despre vize de muncă.

Alte vize speciale

Veți avea nevoie de o viză specială în cazul în care:

  • Sunteți aderarea la un membru al familiei, care este cetățean britanic sau care este stabilit permanent in Marea Britanie, pentru o ședere mai lungă.
  • Veniți în Marea Britanie pentru a se căsătorească.

Oamenii care nu au nevoie de vize pentru Marea Britanie

Dacă sunteți cetățean al unei țări care este membră a Uniunii Europene (UE) , The Spațiul Economic European (SEE) sau Elveția, nu aveți nevoie de viză pentru a vizita, trăiesc sau lucrează în Marea Britanie. Dar acest lucru se va schimba în curând (vezi Schema de soluționare a UE, de mai jos) , va trebui să efectueze un pașaport sau un document de identitate europeană. Dacă ajungeți în Marea Britanie ca un diplomat sau de afaceri guvernamentale oficiale pentru țara dumneavoastră nu va fi nevoie de viză. Membrii familiei vă alătura sau care călătoresc cu tine , probabil , va avea nevoie de unul , totuși.

Impactul Brexit

Din septembrie 2018, normele de viză care se aplică cetățenilor UE și SEE nu au schimbat, dar acestea sunt susceptibile de a fi modificate sau ajustate în cadrul 2018. Citiți despre Schema de soluționare a UE

Schema de decontare UE

Dacă locuiți în Marea Britanie, ca cetățean al UE și doresc să rămână pe termen nelimitat, trebuie să se aplice pentru statutul de rezident permanent să fie în măsură să rămână în mod normal după Brexit.

Pentru a rămâne singur cu decembrie 2020, va trebui să se aplice pentru statutul de rezident permanent sau pre-stabilit . Programul de aplicare va fi complet deschisă până în martie 2019 și va aplica înainte să ave 30 iunie 2021.

Puteți înscrie pentru actualizări prin e – mail pentru a afla când se deschide programul de înregistrare.

Statutul Schema de decontare are (din septembrie 2018) nu a fost decis pentru cetățenii din Norvegia, Elveția, Islanda și Liechtenstein.

Cetățenii din Irlanda și familiile lor au drept de ședere în Marea Britanie pe termen nelimitat și nu trebuie să se aplice pentru decontare.

Healthcare suprataxă
În aprilie 2015, guvernul britanic a implementat noi reguli pentru a preveni turisti de sanatate vin in Marea Britanie pentru a utiliza gratuit National Health Service (NHS). Dacă veniți pentru studii pe termen lung sau la locul de muncă, o parte a procesului de solicitare a vizei este plata unui supliment de sănătate. Taxa acoperă în fiecare an de ședere în Marea Britanie. Deși poate părea scump, este mult mai ieftin decât de asigurări de sănătate private pentru aceeași perioadă și vă permite să utilizați NHS în același mod ca și cetățeni britanici și rezidenții pot folosi.

Are o viză pentru Marea Britanie Dă-mi acces la restul Europei?

Nu, nu face. Cea mai mare parte a UE, împreună cu țările din afara UE care sunt membre ale SEE, sunt membri ai unui tratat care stabilește spațiul Schengen. (Schengen este orașul în Luxemburg , unde a fost semnat tratatul.)

În cadrul frontierelor Schengen, vizitatorii cu o viză Schengen, pot călători liber, de la o țară la alta, fără controale la frontiere. Marea Britanie și Irlanda au optat din această parte a Tratatului Schengen. Deci, dacă vizitați fie, veți avea nevoie de o viză Schengen pentru a călători în Europa și Islanda, precum și o viză pentru Marea Britanie.

Verificați aici pentru o listă completă a țărilor aflate în prezent în spațiul Schengen.

Cum pot afla mai multe

Dacă tot nu sunteți sigur dacă aveți nevoie de o viză, accesați chestionar on – line foarte util din Marea Britanie Am nevoie de viză pentru Marea Britanie . Este un chestionar pas-cu-pas , care vă va duce la răspunsuri definitive privind condițiile de acordare a vizelor pentru cetățenii din țara dumneavoastră și tipurile de vize , care sunt disponibile.

În cazul în care se dovedește că aveți nevoie de unul, ar trebui să permită cel puțin trei luni pentru ca aplicația să fie procesată. Puteți aplica pentru, și de obicei , să plătească pentru, o viză online la Visa4UK . Tu trebuie să fie în afara Regatului Unit , atunci când se aplică. Alternativ, puteți aplica pentru o viză la un centru de cerere de viză pentru Marea Britanie în propria țară.