Cum să călătorească în jurul Franței de tren

Posted on

Cum să călătorească în jurul Franței de tren

Franța este cea mai mare țară din Europa de Vest , astfel de călătorie cu trenul are sens. Din fericire, Franța dispune de un sistem rapid și eficient de tren și de guvernul francez a investit masiv în trenuri de mare viteză (TGV tren sau tren un Grande Vitesse ), și pe liniile de mare viteză (LGV sau Ligne o Grande Vitesse) .

Există peste 1700 de km (1056 mile) de linii de mare viteză dedicate și mai multe mii de linii principale și linii mai mici, astfel încât aproape peste tot este accesibil prin călătoria cu trenul în Franța.

Rețeaua feroviară franceză leagă toate marile orașe în timp ce, de asemenea, conectarea multe orașe mici din mediul rural Franța. Cu o planificare atentă, puteți obține în jurul valorii de doar folosind călătoria cu trenul în timpul vacantei. În general, trenurile sunt la timp, confortabil și relativ ieftină.

Cu toate acestea unele trenuri rula numai în anumite momente în anumite zile, deci ai nevoie de o planificare foarte atentă în cazul în care călătoriți în mediul rural Franța cu trenul.

În jurul Noțiuni de bază Franța de la Paris

Ca multe orașe capitale, Paris suferă de a avea nici un nod de cale ferată centrală, dar un număr de terminații mainline. Iată câteva dintre principalele destinații deservite de stațiile principale.

 • Gare du Nord: Nord – Est , Franța, Londra (Eurostar), Bruxelles, Amsterdam (Thalys), Lille, Valenciennes, Calais
 • Gare de l’Est: Nancy, Metz, Reims, Strasbourg, Germania, Luxemburg
 • Gare de Lyon: Lyon, Dijon, Besançon, Geneva, Mulhouse, Zurich, Clermont-Ferrand, Marsilia, Nisa, Nimes, Montpellier, Perpignan; Italia și estul Spaniei
 • Gare d’Austerlitz: Tours, Poitiers, Limoges, Bordeaux, Toulouse, Biarritz, vestul Spaniei
 • Gare Montparnasse: Toate Western TGV – ul, Bretania, Brest, Rennes, Nantes
 • Gare St Lazare: Caen, Cherbourg, Rouen, Le Havre

Tipuri de trenuri din Franța

Toate tipurile de trenurile circulă în Franța, de impresionanta tren TGV și alte trenuri de mare viteză la liniile secundare mai mici.

Deși există încă unele linii de operare trăsuri vechi, de cele mai multe trenuri sunt acum confortabile, moderne și au adăugări de înaltă tehnologie, cum ar fi Wi-Fi. Multe dintre ele au ferestre masive de imagine de-a lungul laturilor; altele au o punte superioară, care vă oferă o vedere minunată la peisajul rural franceze pe care alimentarea prin intermediul.

Principalele tipuri de trenuri din Franța sunt:

 • TGV – ul rețelei de tren ( Train a Grande Vitesse ) conduce la marile orașe din Franța și Europa.
 • Intercites trenuri acoperă multe dintre rutele pe distanțe medii între orașe precum Amiens, Orleans, Bordeaux, Caen, Lyon, Reims, Troyes, Toulouse, și Paris. Ele se leagă orașele din regiunile franceze , cum ar fi Nantes, Bordeaux, și Lyon-Nantes-Tours.
 • TER este serviciul regional francez mergând de la orașe și sate , peste 21 de rețele regionale din Franța.
 • AutoTrain serviciu de dormit se execută de la stația de la Paris Bercy până la sudul Franței ținându – vă și mașina ta.

Tren International Services

Tehnologia TGV este utilizat de către alți transportatori naționale feroviare din Europa

 • Lyria trenurile circulă prin Franța în Elveția
 • Eurostar ruleaza intre Marea Britanie, Lille, Paris și Bruxelles
 • Thalys Trenurile ajung în Belgia, Țările de Jos, și Germania

Cum și unde să cumpere bilete

La fel ca majoritatea țărilor, prețul biletelor variază foarte mult.

Dacă vă puteți rezerva devreme veți obține chilipiruri bune, dar va trebui bine să rămânem la un anumit moment. Dacă rezervați și că pierdeți trenul, este posibil să nu rambursare.

Pretul unui bilet nu sunt mai mari pe un tren TGV sau expres decât pe o linie locală normală. Și, pentru a concura cu companiile aeriene low-cost, trenurile TGV oferă prețuri bune pentru rezervările timpurii, cât și pentru cele mai puțin populare ori de trenuri. rezervarea pe internet este întotdeauna o idee bună.

Toate biletele de tren franceze pot fi comandate online și puteți apoi imprimați-le pe computer ca un e-bilet, exact așa cum companiile aeriene fac.

Vizitatorii din SUA pot cumpara on – line cu Rail Europa și vizitatorii din Marea Britanie pot cumpara on – line cu  Voyages SNCF (fosta Rail Europe Marea Britanie).

Stație de tren Sfaturi

 • Sositi devreme pentru a afla ce platforma trenul merge de la. Gări Paris poate fi destul de confuze.
 • S – ar putea să nu fie bune băuturi răcoritoare în tren; verificați în prealabil și , dacă este necesar cumpăra gustări peste propriile / prânzuri ușoare la stația.
 • Va trebui să valideze biletul . Uita – te pentru mașinile galbene ( „compostage de țagle“ ) , de obicei , chiar înainte de a ajunge la platforma. Introduceți biletele în slot și preluați – l. Inspectorii de bilete vor verifica biletul în tren și în cazul în care nu este validat , veți găsi , probabil.