Skip to main content

Cum se ajunge de la Chiang Mai la Pai, Thailanda

 Cum se ajunge de la Chiang Mai la Pai, Thailanda

A decide cum să obțineți de la Chiang Mai la Pai în Thailanda depinde dacă doriți să luați ușor dar-dezgustat opțiunea (microbuz) sau de a face un pic de aventură din călătoria de conducere a unui scuter / motocicleta acolo.

Conducerea-te la Pai este o experiență foarte memorabil, presupunând că nu se alăture scorurile de călători care adaugă spărgându – și de plată pentru – o motocicletă în Thailanda pentru repertoriul lor de povești de drum.

Luând microbuz lasă totul până la voia întâmplării. Șoferul dvs. înnebuniți-Redbull poate sau nu poate fi determinată să facă toți pasagerii cât de rău posibil, în timp ce careening prin 762 răsuceste și reducerile de pe drumul spre Pai. Adu-o pungă de plastic. Chiar dacă nu sunt predispuse la răul de mișcare, seatmate poate fi!

Un pic despre Pai, Tailanda

Situat în provincia Mae Hong Son din Nordul Thailandei, orașul Riverside Pai a crescut într-un popas turistic major în Thailanda. A dispărut de mult este reputația Pai ca un refugiu liniștit pentru expati care au venit în Thailanda, în anii 1990 și nu au părăsit niciodată.

Un drum mult îmbunătățit și celebrul 2009 Thai filmul Pai in Love au transformat ceea ce ghiduri folosite pentru a vinde ca un „sat somnoros, hippie“ , într – un loc aglomerat. De fapt, viața de noapte din Pai este , fără îndoială , mai sălbatică și mai accesibil decât viața de noapte din Chiang Mai. Pai este o parte permanentă a backpacker Banana Pancake Trail, iar turiștii chinezi sosesc în număr suficient de mare pentru a determina proprietarii locali să învețe Mandarin.

În ciuda afluxul de vizitatori, Pai este încă un loc minunat pentru a prinde respirația pentru câteva zile, șanț traficul-încercuiește șanț în Chiang Mai, să mănânce alimente sănătoase, și să se relaxeze în unele cafenele foarte plăcute.

Drumul spre Pai

Cu toate că a fost repaved și mult îmbunătățit în ultimii cinci ani, drumul abrupt și lichidare (Calea 1095) între capitala nordul Thailandei din Chiang Mai și Pai este faimos garantat pentru a face cel puțin o parte dintre pasageri pe bolnavi dvs. autobuz. Cele pretinși 762 meandrele sunt tortura pentru persoanele care suferă de o boală auto.

Dacă sunteți unul dintre cei ghinioniști, cere să se așeze lângă partea din față a autobuzului unde vă puteți privi afară. Evitați citirea sau uita la telefonul de-a lungul drum. Radacina de ghimbir si menta sunt alegeri naturale pentru prevenirea răului de mișcare. Cumpărați și Whittle jos o bucată de rădăcină de ghimbir pentru a suge pe timpul călătoriei, sau apuca unele bomboane de ghimbir de la o farmacie din Chiang Mai.

De obicei, Microbuze ia o pauză la jumătatea drumului rapid Pai. Profitați de aer curat, dar nu mâncați, dacă nu se simt bine. toalete stil occidental sunt disponibile la zonele de odihnă

Drumul spre Pai a dezvoltat oarecum de o reputație kitsch, un pic ca Route 66 este sărbătorită în Statele Unite.

Cum ajungi cu microbus

Un microbuz este cel mai popular mod de transport până Pai. Călătoria durează între trei sau patru ore, în funcție de Nechibzuința driver-ul pe drumul de lichidare, de munte. Unii șoferi par să aibă foarte puțin respect pentru siguranța de sine și a pasagerilor. În ciuda nenumărate plângeri de peste un deceniu, toate companiile care oferă transport sunt destul de bine la fel în ceea ce privește siguranța – obtinerea unui conducător auto frumos este pur și simplu noroc remiză.

Microbuze la Pai costa in jur de 180 de baht (150 baht dacă rezervate direct la Aya) și se lasă pe oră pe tot parcursul zilei. Bagaje pot fi păstrate în interiorul sau legat pe partea de sus, în funcție de cât de plin microbuz.

Având în vedere comisionul redus adăugat la bilete (de obicei, doar 30 Baht sau cam asa ceva), s-ar putea salva la fel de bine efortul și aranja un microbuz la Pai, prin oricare dintre agențiile de voiaj punctate în jurul Chiang Mai. hotel sau pensiune ta poate rezerva un bilet pentru o taxa de serviciu mic.

Pentru grupuri mari, carte face în mod direct mai mult sens. Biletele pot fi rezervate direct cu Aya – cel mai popular companie de transport pentru a ajunge la Pai. Rezervările se fac prin telefon; veți plăti șoferului atunci când sunt luat de la un hotel.

Microbuze la Pai pleaca de obicei pe oră de la 7:30 până la 05:30 la prânz și după-amiaza ori poate umple timpul sezonului ocupat din Thailanda.

Din cauza volumului de a face călătoria microbuze, puteți obține de obicei la Pai în aceeași zi în care rezervați. Rezervați-vă cel puțin o zi înainte în timpul evenimentelor mari, cum ar fi Songkran și Loi Krathong.

Noțiuni de bază cu autobuzul public

Cele mai lent, autobuzele publice mai mari între Chiang Mai și Pai ia aproximativ patru ore sau mai mult, în funcție de trafic. Plimbarea costă aproximativ 90 de baht în fiecare direcție. Autobuzele nu au aer condiționat, dar sunt mai puțin susceptibile de a face rau, deoarece de-a lungul lemn brut.

Autobuzele publice cu prea multe locuri goale poate fi amânată până când mai mulți pasageri sosesc. Toate autobuzele provin de la stația de autobuz Arcade în Chiang Mai – numit și „noul terminal“ – cu orele de plecare la ora 7 dimineața, 08:30, 10:30, 12:30, și 16

Stația de autobuz Arcade este situat în partea de nord-est a Chiang Mai bine în afara orașului vechi. Veți avea nevoie de un taxi sau tuk-tuk pentru a ajunge la stația de autobuz. Plătiți pentru autobuz la stația; dacă cineva oferă pentru a rezerva biletul în avans, este, probabil, o înșelătorie la buzunar diferența de preț bilet.

Zbor

Singurul lucru de lucru pentru a înăbuși ușor de dezvoltare out-of-control în Pai este lipsa unui aeroport „real“. Zboruri sunt neregulate, cel mai bun caz, și sunt uneori suspendat pe termen nelimitat.

Pentru a ajunge la Pai de Chiang Mai, va trebui să te conduci sau carenă prin spirele montane ca toți ceilalți! Deocamdată, oricum.

Conducerea o motocicleta

Mulți excursioniști care doresc să facă o aventură parte și opri pe la numeroasele atracții mici, de-a lungul modul în care opta pentru a închiria motociclete în Chiang Mai și conduce la Pai pe propriile lor termeni. Peisajul este uimitor, și având propria dvs. de transport permite aventuri secundare, cum ar fi oprindu-se la unele dintre cafenele, cascade, și are vedere spre pitoresc de-a lungul drum.

O mulțime de călători se bucură de a avea o motocicleta la îndemână în Pai, oricum, dar nu trebuie să-l aducă din Chiang Mai! Inchirieri sunt de fapt mai ieftine în Pai Chiang Mai mult, de multe ori la nivelul de 100 de baht pe zi. O mare parte din „farmecul“ Pai este doar în afara orașului în formă de canioane, cascade, retrageri de sănătate, o statuie gigant Buddha alb, și alte atracții. Având un scuter disponibil este opțională, dar este într-adevăr deschide mai multe locuri pentru a se bucura.

Dacă doriți să dea unitatea de la Chiang Mai la Pai o șansă, dar nu sunt complet siguri, ia in considerare obtinerea unui închiriere-un singur sens. Opțiunea este mai scump, dar permite o anumită flexibilitate să nu conducă înapoi mai târziu. Aya este singura agentie care inchiriaza motociclete, care pot fi conduse într-un fel și sa întors în Pai. Ei vor lua bagajele pentru tine pe unul dintre Microbuze.

Ghid pentru șoferi

  • Conduce pe stânga în Thailanda.
  • încercați doar unitatea dacă sunteți confortabil cu conducere pe drumurile abrupte, de lichidare.
  • Înainte de a începe „distractiv“ partea de munte a unității, va trebui să musculare drum prin traficul din oraș teribil în Chiang Mai și ocupat, de mare viteză, prin intermediul magistralei suburbii.
  • Amintiți – vă că de conducere în Thailanda urmează o ordine simplă ciugulit: Indiferent de circumstanțe, vehiculele mai mari decât tine (tot destul de mult mai mare decât o bicicletă) au întotdeauna dreptul de drum! Cedează autobuze și camioane, stați până la stânga posibil și se așteaptă vehiculele mai mari să treacă – chiar și în viraje oarbe.
  • Începeți cu un rezervor plin și să păstreze un ochi pe gabaritului. Poate fi necesar să se oprească pentru combustibil de-a lungul drum la unul dintre micile butoaie de combustibil mână-manivelă. Pai este doar în afara intervalului maxim pentru cele mai multe scutere de închiriere.
  • Cu toate că de multe ori de combustibil este vândut din sticle de sticlă în Thailanda, nu toate lucrurile de culoare aurie vezi de vanzare in colibe de-a lungul drum este de combustibil: e miere locală! Nu așteptați până în ultimul minut pentru a căuta combustibil.
  • Nu toate agențiile de închiriere permit șoferilor să ia un scuter în afara Chiang Mai. Citiți cu atenție contractul de închiriere. Nimeni nu va veni să vă ajute în cazul în care motocicleta rupe în jos sau aveți un accident. Dacă încălcați contractul de închiriere , prin acumularea de kilometri, agenția poate pretinde uzură suplimentară pe bicicletă , ca o scuză pentru a cere mai mulți bani.
  • Deși vremea în Chiang Mai și Pai este adesea foarte cald, plimbare poate obține destul de rece la cel mai înalt punct în munți. Adu-o jachetă de protecție de la soare și vânt.
  • Thailanda are o lege strictă casca; nu poartă unul este o modalitate rapidă de a obține o amendă. Indiferent de ceea ce localnicii fac, uzura a ta, astfel încât poliția nu au o scuză pentru a te opri!
  • Cel puțin unul, uneori, două, puncte de control de poliție sunt între Chiang Mai și Pai. Rezultatele căutării de droguri sunt comune. Cooperează, și să știe cum să se ocupe de interacțiunile cu poliția locală, în caz de nevoie.

Indicații rutiere

Atunci când conduceți la Pai, veți întâlni cele mai grele de trafic din jurul suburbiile din Chiang Mai și Mae Rim. Odată trecut de congestie, unitatea devine foarte plăcută.

Ieșiți din Chiang Mai prin Poarta de Nord și conduce spre nord pe Chang Phuak Road (Route 107). Între Mae Rim și Mae Taeng, va virați la stânga pe Route 1095. Uita-te pentru un mare semn care indică rândul său, la stânga la Pai. Punct de vedere tehnic, aceasta este singura rândul său, că va trebui să facă pe drumul spre Pai!

Urmați Route 1095 prin munții tot drumul spre Pai.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *