Cum te deplasezi la Roma: Ghid pentru Transport Public

Posted on

 Cum te deplasezi la Roma: Ghid pentru Transport Public
Roma are un sistem extins de transport public format din Metro (metrou), autobuz, tramvai, și trei linii de cale ferată suburbane (FS) , care a muta milioane de pasageri în capitala Italiei în fiecare an. Un mod convenabil și relativ ieftin pentru a obține în jurul valorii de , transportul public din Roma, operate de ATAC , vă va conecta la atracții turistice cele mai populare Orașul Etern lui.

Iată ce trebuie să știți despre obținerea în jurul valorii de la Roma privind transportul public.

Cum să Ride Transport public din Roma

Sistemul de transport intern din Roma permite titularilor de bilete și trece să se deplaseze pe mijloacele de transport în oraș timp desemnat pe bilet achiziționat. Metoda pe care o alegeți să utilizați va depinde în cazul în care aveți de gând și calendarul tău. De exemplu, autobuzele pot fi prins în trafic, dar tramvaiele mai repede în mișcare nu ajunge la cât mai multe zone turistice importante ca autobuzele fac, și , de asemenea , metroul trei-line ar putea să nu fie suficient de extinsă pentru a te unde trebuie să fie . (Citește mai mult pe specificul fiecărei metode de mai jos.) Verificați site – ul ATAC pentru a planifica traseul.

Metode de transport în comun

Metroul (Metropolitana): Se compune din trei linii: A (portocaliu), B (albastru) și C (galben). De operare pe 60 km (37 mile) de piese cu 73 stație se oprește, Metro este un sistem eficient de trenuri care circulă atât în subteran (metrou) și deasupra solului. Gara Termini este centrul principal al Metro, cu linii A și B se intersectează acolo.

Trenurile de navetiști (căi ferate de stat regionale sau FS): Există, de asemenea , trei linii de tren de navetiști: Roma-Lido (Ostia), Roma-Giardinetti (un ecartament îngust, de cale ferată pe stradă) și Roma-Nord (la suburbiile periferice). Liniile de metrou bilete de navetiști onora / autobuz / tramvai, atâta timp cât sunteți în deplasare în limitele orașului.

Autobuze: se misca lent , dar autobuze frecvente pliurilor cele mai importante artere din Roma și se conectează zonele pe care Metro nu ajunge. Pentru a determina care stațiile de autobuz în cazul în care, uita – te la semnele înalte de la stațiile de autobuz pe trotuar, și pentru a găsi linia (e) de autobuz , care se oprește la sau aproape de locul unde trebuie să mergeți. Din ce în ce, lista semne digitale din seria de autobuze programate pentru a ajunge la o oprire, astfel încât veți ști cât timp trebuie să așteptați pentru autobuz.

Cele mai mari depozite de autobuz din centrul Romei, iar cele pentru cel mai probabil să se bazeze pe pentru vizitarea obiectivelor turistice se află în Piazza Venezia (cu cele mai multe opriri la dreapta monumentului Vittoriano), în fața stației de Termini. Cele mai multe autobuze care se îndreaptă spre Vatican opresc la Borgo / Piazza Pia (la Castel Sant’Angelo), sau la Piazza del Risorgimento, în fața Muzeele Vaticanului.

Tramvaie: Șase linii de tramvai străbat Roma, iar ei au un anumit farmec de modă veche. Stații de tramvai sunt , de obicei pe platforme ridicate în mijlocul străzilor aglomerate, astfel încât să fie sigur de a utiliza Trecerile pentru pietoni , marcată pentru a ajunge la sau de la aceste platforme. Sunt un pic mai frumos și mai curat decât autobuzele, cu toate acestea, acestea nu te duce la centrul orașului, și nu alerga aproape orice obiective turistice majore, astfel încât acestea nu sunt cel mai bun pariu pentru vizitarea obiectivelor turistice.

In ciuda faptului ca supra-aglomerate și cronic în urma programului, pentru cea mai mare parte, autobuze, tramvaie, și trenurile de navetiști din Roma sunt fiabile și extrem de eficiente.

Bilete & Tarife

Cum să cumpărați: În Roma, trebuie să aveți un bilet înainte de îmbarcarea de transport in comun. Există mai multe locuri unde puteți cumpăra bilete de biți ( biglietti ), inclusiv chioșcuri în stații, în baruri de cafea, la Tabacchi (magazine de tutun) și chioșcurile de ziare ( edicole ). De asemenea puteți cumpăra bilete de tren regionale și intercity online la Trenitalia si Italo , iar biletele de autobuz / tramvai / navetiști feroviară prin intermediul aplicației MyCicero . Achizițiile prin card de credit pot fi făcute la automatele de bilete automate sau on – line, dar atunci când cumpără un singur bilet, este nevoie de bani.

Cum se utilizează: cu metroul, biletul este introdus în bariere automate de bilete la intrarea și ieșirea. Pe autobuze, tramvaie și pasagerii navetiști feroviar trebuie să valideze biletul lor într – una dintre cele galbene automatele de bilete din interiorul vehiculului. Inainte de a ajunge pe un tren, veți găsi mașini de validare verzi lângă intrările de cale. Cei mai mulți operatori de astăzi accepta plăți contactless pe smartphone – uri, astfel încât în acest caz, nu este nevoie pentru a valida. Dar refuzul de a elimina biletul de hârtie poate duce la amenzi de 55 € și în sus.

Tarife:  Plimbari pe toate mijloacele de transport public din Roma costă € 1,50. Copii 10 și sub plimbare gratuit atunci când sunt însoțiți de un adult.

Tarife: Reducere abonamente reduse de transport în comun sunt recomandate pentru vizitatori, oferind o valoare mai bună decât de plată ca te duci. Achiziționarea trece la automatele din orice stație de metrou, magazin de tutun, sau chioșc de ziare. Există o modalitate de a cumpăra bilete prin SMS (text trimise către telefonul smartphone), dar dacă nu aveți un număr de telefon italian, nu recomandăm această opțiune. 24H Roma (1 zi) costă 7 €; 48H Roma (2 zile) este de 12.50 €; și 72H romi (3 zile) merge 18 €. Există , de asemenea , un bilet săptămânal (CIS) pentru 24 € (bun timp de 7 zile calendaristice).

Informații esențiale despre Transport public din Roma

 • Ore: autobuze, tramvaie și trenuri de navetiști operează zilnic de la 05:30 până la miezul nopții, cu noapte limitat autobuz disponibile. Metro este deschis 05:30 – 23:30, de luni până vineri și duminică (până la 01:30 în zilele de sâmbătă).
 • Rutele cheie: Unele rute principale de autobuz turistice: 40 (St Peter), 60 (Colosseum), 62 (Spagna), 64 (Vatican), 81 (Circus Maximus), H și Tramvai 8 (Trastevere).
 • Alerte de servicii: Ca orice oraș mare, întreruperi de serviciu se întâmplă. În Italia, este foarte posibil de a experimenta o grevă generală sau de transport ( sciopero ) în timpul sejurului dumneavoastră. Pentru a obține informații actualizate despre întreruperile iminente du – te la MIT.gov .
 • Transferuri:  Biletele pe trenurile de metrou și FS sunt bune doar pentru o singură călătorie, cu toate acestea autobuze și tramvaie vă permit să transferați ori de câte ori doriți într – o perioadă de 100 de minute.

Alte opțiuni de tranzit

Cele mai multe dintre principalele atracții turistice sunt situate în centrul istoric, dar mai multe obiective turistice importante, cum ar fi papali palate, grădini, parcuri, catacombe, și lacurile sunt, mai departe,. Mulți se poate ajunge prin luarea unei combinații de metrou și / sau autobuz, dar altele sunt mai greu pentru a ajunge la. Iată câteva opțiuni alternative de tranzit ar trebui să știți despre.

Scutere pentru închiriere

Pentru cei care sunt în căutarea unui mod distractiv și ușor pentru a obține în jurul valorii de la Roma, Scooterino este o aplicație care trimite un șofer și o cască în plus pentru a te ridica-hop doar pe partea din spate și te vor lua în cazul în care vrei să mergi. Există, de asemenea , mai multe companii din oraș care oferă biciclete electrice, scutere electrice, scutere alimentate cu gaz și Vespa de epocă de închiriat, de asemenea.

Dacă închiriați un scuter motorizat ( motorino ) pentru a vă pilot, trebuie să aveți un permis de conducere valid (fără licență specială este necesară pentru până la 125cc). Trafic și neînfricat șoferii agitat si de multe ori în mișcare rapidă Având în vedere Roma, vă recomandăm să aveți experiență solidă de operare o motocicletă. Notă: poartă o cască este cerut de lege.

Biciclete Inchirieri

Puteți închiria biciclete cu motor umane rutier, biciclete de munte, biciclete trekking, e-biciclete, biciclete de viteză, și biciclete tandem. Luați în considerare aderarea la un tur cu bicicleta pentru a obține maximum de experiență.

Taxiuri

Cabinele oficiale din Roma sunt albe, au un semn de „taxi“ de pe acoperiș și numărul lor de licență imprimate pe uși. Nu puteți grindină taxiuri pe stradă, dar mai jos sunt alte modalități de a obține un taxi poate la Roma:

 • Du-te la unul dintre standuri de taxi desemnate împrăștiate în tot orașul. Vei găsi rândurile în afara stații, la piațete mari, și în jurul valorii de atracții turistice populare.
 • Comandați un taxi prin telefon direct de la compania de taxi.
 • Aranja un pick – up cu aplicație mytaxi . Acesta funcționează foarte mult ca uber în care ați pus într – o cerere și locația și trimite – l la cel mai apropiat taxi pentru a te ridica.

Ratele de Taxiurile sunt după cum urmează : € 2.80 (pe km) de la 7 am la 10 pm în zilele de duminică și de sărbătorile legale: € 4. Noaptea 22 – 05:30, € 5,80. Dacă pleci de la gara Termini, există o taxă suplimentară de 2 €, plus o taxa de € 1 pentru fiecare bagaj , care trebuie să meargă în portbagaj. Tarife începe când ajunge în sau în momentul în care apelați unul (nu când sosește).

Ride Aplicații de distribuire

În Roma, Uber este permis doar să opereze serviciul său UberX și UberPOOL (van). Conducătorii auto trebuie să aibă un oraș mașină de licență NCC, ceea ce face mult mai scump decât utilizarea taxiuri.

Închirieri de mașini

Dacă nu sunteți de planificare pentru a conduce de la Roma spre alte destinații care nu sunt legate de sistemul feroviar național, vă recomandăm să evitați de conducere la Roma. Nu numai ca este scump (costurile de gaze la fel de mult ca 2 € pe litru, este egală cu aproximativ 8 $ pe galon), dar parcare la strada este rară, orașul este plin de slab marcate, străzile cu sens unic, iar amenzile rutiere pot fi abrupte.

Pentru a închiria o mașină în Italia trebuie să fie în vârstă de peste 21 de ani și au deținut un permis de conducere pentru cel puțin un an. Dacă vizita din afara UE, vi se poate cere să aibă un permis de conducere internațional (IDP), care trebuie să se aplice pentru înainte de a pleca acasă. Verificați cu asocierea dvs. de automobile local pentru detalii.

Noțiuni de bază la Roma De la aeroport

Există două aeroporturi care deservesc zona metropolitană din Roma și din regiunile învecinate ale Lazio, Umbria și Toscana. Aeroportul Fiumicino (FCO), de asemenea, cunoscut sub numele de Aeroportul Leonardo da Vinci, este un mare nod internațional deservite de zborurile pe distanțe lungi. Al doilea este Aeroportul Ciampino (CIO), care este deservită de către cea mai mare parte de la liniile aeriene care zboară spre și de la orașe din Italia și Europa.

Transferurile de la aeroport cu trenul și autobuzul ia călătorilor la una dintre cele două stații de cale ferată principale din Roma: Roma Termini (în centrul istoric) și Roma Tiburtina (chiar în afara zidurilor). Ambele gări au zone de tranzit care se conectează la destinații cheie din Roma.

Aeroportul Fiumicino: Situat la 31 km (22 mile) de centrul Romei, cel mai simplu și mai rapid mod de a ajunge la gara principală, Roma Termini, este de a lua Leonardo Express, un tren de transfer direct. Pornind de la stația de cale ferată de pe aeroport la fiecare 20 de minute sau cam asa ceva, trenul costă € 14 într – un fel. Un număr de operatori de transport cu autobuzul oferă o opțiune economică în oraș cu tarifele în jurul valorii de 6-7 € pentru călătorie de 45 de minute. Dacă preferați să luați un taxi, care percepe o rată fixă de 48 € (oriunde in interiorul zidurilor Aurelian) , dar se pot adăuga bagaje și extra pasageri suprataxe.

Ciampino: Acest aeroport, la 15 km (9 mile) de centrul orașului Roma, oferă mai multe opțiuni de transfer de oraș, cu toate acestea, nu există nici un serviciu de tren direct. Autobuzele spre aeroport sunt operate de Cotral , Terravision , autobuz Aeroportul romi , și Sit , cu plimbari costa între 6 și € 7 €. Călătoria durează aproximativ 30-40 de minute, în funcție de trafic. Tariful de taxi forfetar (oriunde în interiorul zidurilor Aurelian) este de € 30, care nu include bagaje și taxe suplimentare pentru pasageri.

Accesibilitatea asupra sistemului de transport public din Roma

 • Linia de metrou A are cele mai multe servicii pentru atleții cu handicap, cu 39 de trenuri care oferă facilități pentru scaune cu rotile, împreună cu alarme de oprire difuzorul și sisteme automate de deschidere a ușii. Multe stații sunt echipate cu ascensoare și / sau adaptari pentru deficiențe de vedere.
 • Există autobuze pentru pasagerii cu handicap care circulă pe toate liniile principale urbane, cu toate acestea, în prezent, nu toate opririle sunt accesibile din cauza pentru a reduce problemele de înălțime.
 • Linia de tramvai 8 (Casaletto – Torre Argentina) este pe deplin accesibil. Pentru mai multe informații , accesați ATAC site – ul lui.

Sfaturi suplimentare pentru a merge prin Roma

 • Se abtine de la hoți de buzunare pe masini metrou aglomerat și autobuze.
 • Profitați de aplicații de navigare , cum ar fi Google Maps și Mouversi .
 • Niciodată nu accepta o plimbare de la un conducător auto nu într-un taxi licențiat, alb.
 • Roma este un oras foarte walkable cu atracții cheie, accesibile pe jos.