Dan osvoboditve obredi v Italiji – April 25 Dogodki in drugi svetovni vojni strani v Italiji

Posted on

April 25 Dogodki in drugi svetovni vojni strani v Italiji
Dan osvoboditve, ali Festa della Osvobajanje, 25. aprila, je državni praznik v znamenju slovesnosti, zgodovinskih ponovnih aktov, in praznovanja ob obletnici konca druge svetovne vojne v Italiji. Mnoga mesta imajo sejmi, koncerti, hrane festivalov ali posebnih dogodkov. Podobno kot D-Day praznovanja v ZDA in drugod, je tudi dan, da Italija spoštuje njegova vojna mrtvih in veterani, imenovano  combattenti, ali borci. Večina mest in manjših mestih še vedno zvonili zvonovi v spomin na dan osvoboditve za Italijo, in venci so bili dani na vojnih spomenikov.

Za razliko od nekaterih drugih velikih italijanskih praznikov, večina večjih mest in muzeji so odprti na dan osvoboditve, čeprav so podjetja in nekaj trgovin verjetno treba zapreti. Morda boste naleteli tudi na posebnih razstavnih ali izjemnih odprtine spletnih mest ali spomenikov praviloma niso odprte za javnost.

Ker je 1. maj praznik dela dan pade manj kot teden dni kasneje, Italijani pogosto vzeti Ponte , ali most, da imajo podaljšan dopust od 25. aprila do maja 1. Zato se lahko ta rok zelo natrpan v top turističnih destinacij. Če nameravate obiskati vse muzeje ali top mest, to je dobra ideja, da preverite, ali so odprti in kupite vstopnice vnaprej.

Obisk II svetovni vojni Strani v Italiji

25. april je dober dan za obisk enega od številnih mest, zgodovinskih spomenikov, bojišča, ali muzejev, povezanih z drugo svetovno vojno. Eden izmed najbolj znanih Svetovna WarII mest v Italiji Montecassino Abbey, prizorišče velike bitke ob koncu vojne. Čeprav je skoraj popolnoma uničil bombardiranja je bila opatija hitro obnovili in je še vedno delajo samostan. visoko sedi na vrhu hriba na sredini med Rimom in Neapljem, Montecassino Abbey je vredno obiskati videti čudovito baziliko s svojimi osupljivimi mozaikov in fresk, muzej z zgodovinskimi spominkov iz druge svetovne vojne, in veliko pogledov.

Na tisoče Američanov je umrl v Evropi v času svetovne vojne I in II ter Italija ima dva velika ameriška pokopališča, ki se lahko obiskali. Sicilija-Rome Ameriška pokopališče pri Nettuno je južno od Rima (glej južni Lazio zemljevid) in se lahko pripeljete z vlakom. Florence Ameriški pokopališče , le južno od Firenc, zlahka dosegljiv z avtobusom iz Firenc.

Za več italijanskih mestih druge svetovne vojne, ki jih lahko obiščete, glej Anne Leslie Saundersa odlično knjigo, turističnega vodnika do svetovno vojno mesta v Italiji .

April 25 festivali v Benetkah:

Benetke praznuje eden najpomembnejših festivalov v Festa di San Marco, čast Saint Mark, mestnega zavetnika. Festa di San Marco je praznoval z Regata gondoljerji “, procesije na Stolnica svetega Marka in festivalu v Piazza San Marco ali Trgu svetega Marka. Pričakujte velike množice v Benetkah 25. aprila, in če ste na obisku mesta v tem obdobju, se prepričajte, da rezervirate svoj Benetke hotel vnaprej.

Benetke praznuje tudi tradicionalni Festa del Bocolo ali cvetočo vrtnico, na dan, ko moški predstavljajo ženske v svojem življenju (dekleta, žene ali matere) z rdečim cveta ali bocolo .