De 12 leukste dingen om te doen in Nice, Frankrijk

Posted on

 De 12 leukste dingen om te doen in Nice, Frankrijk

Terug in de Romeinse tijd, Nice diende als de regio kapitaal een rol vandaag handhaaft als de toegangspoort tot de Franse Rivièra. Zodra een deel van het Koninkrijk van Sardinië en een favoriet voor rijke Britse aristocraten in de 18e eeuw, gemengde opvoeding van Nice maakt deel uit van allure van de stad. Nog maar één stap langs de kust Promenade des Anglais (de Promenade van het Engels) en hebt u meteen zien waarom dit havenstad was-en nog steeds is-een jetset favoriet en kunstenaar toevluchtsoord, verleidelijke iedereen van Matisse tot Chagall (die beiden musea in de stad) met zijn beroemde licht en glinsterende turquoise zee.

Wandeling langs de Promenade des Anglais

Plint de oevers van de schitterende blauwe Baie des Anges (de baai der engelen), Nice de beroemde Promenade des Anglais strekt 2,5 mijl langs de kust van het vliegveld in het westen tot de oude stad en Quai des Etats-Unis in het oosten. Fietsers, skateboarders en skaters cruise langs de kuststreek, die leidt naar de met kiezel gevulde plage , of op het strand. Het dateert uit de 18e eeuw, toen het Engels zou winter aan de Franse Rivièra, de promenade is de belichaming van de Belle Époque architectuur-de meest spectaculaire voorbeeld hiervan is het vijfsterrenhotel Le Negresco hotel. Met een collectie van meer dan 6.000 kunstwerken (waaronder een portret van Lodewijk XIV identiek aan die tentoongesteld in het Louvre), de haute hotel is een instelling die iedereen van Dali heeft aangetrokken naar Grand Dukes Vladimir en Dimitri. Sway naar jazz muziek onder het genot van champagne aan de Oude Wereld-geïnspireerde, hout bedekt bar of genieten van de actie verder op de Promenade met een cocktail in een van de twee levendige kroegen met uitzicht op de zee: Waka en Movida .

Dwaal door de oude binnenstad van Straten

Vieux Nice, of de oude binnenstad, is een doolhof van geplaveide straten vormen het hart van de stad-en oudste nog bestaande wijk van Nice. Streetside cafés morsen uit op pleinen die teruggaat tot de 17e eeuw, zoals de Place Rossetti met zijn barokke kathedraal van reparata, geïnspireerd door Rome Santa Susanna.

Misschien een meer iconische monument is het plein Fenocchio Glacier , een populaire gelateria met 94 smaken uit te kiezen. Zodra u uw gelato in de hand hebt, zet uw wandeling van de nabijgelegen trap naar de Colline du Château , of Castle Hill, originele site van de stad. De citadel werd in 1706 ontmanteld door de troepen van Lodewijk XIV, maar de site vandaag staat bekend om uitzicht op de oude binnenstad en de Baie des Anges. Als u liever de trap zou overslaan, neem de korte rit naar de top in de Art Deco lift zitten aan het einde van de Quai des Etats-Unis.

Voor souvenirs, de oude stad is uw beste weddenschap. In de buurt van de O Péra de Nice vindt u een paar lokale speciaalzaken gelegen tussen souvenirwinkels verkopen typische snuisterijen als magneten en T-shirts te vinden. Haal je olijfolie fix bij A L’Olivier , die oorspronkelijk in arrondissement van Parijs Marais geopend terug in 1822, of pick-up meer moderne versies van Marseille iconische soap bij Compagnie de Provence , die prachtig verpakte lotions en crèmes in geuren verkoopt zoals lavendel veld en fig blad. Aan de overkant van de straat, vindt u ook een van de meer moderne bars van de oude binnenstad, de tapas-thema El Merkado . Verwacht een wachttijd in het weekend, maar het is de moeite waard voor de Serrano-ham gevuld kroketten. Als deze plaats ook wordt verpakt voor uw smaak, ga dan naar de bar omzoomde rue de la Préfecture en neem plaats op het terras van een van de heetste Mexicaanse restaurants te openen in de stad: La Lupita .

Winkel op de Cours Saleya Markt

Als u de klassieke Hitchcock film heb gezien “To Catch a Thief,” de Cours Saleya markt kan worden vertrouwd uit. De hoofdweg loopt door de oude binnenstad komt uit op een uitgestrekte dagelijkse groente- en fruitmarkt 6:00-13:30, maar denkt aan te komen voor de middag als je wilt de beste producten te krijgen. Kennisnemen van de kraampjes bemonstering Corsicaanse kazen en vleeswaren, pauzeren voor een snelle snack bij de beruchte socca stand, Chez Thérésa, waar deze regionale specialiteit (een kikkererwten meel crêpe) kunt proberen. Voor inzicht een insider’s op de markt, een rondleiding te boeken met voedsel schrijver Rosa Jackson’s Les Petits farcis , waar je niet alleen meer leren over de lokale producten, zul je ook in staat zijn om uw markt te proeven vindt met een rosé aangewakkerd cursus terug naar haar kookstudio. Terwijl de groente- en fruitmarkt eindigt round ‘s middags, de bloemenmarkt-gerangschikt een van de top van het land-verkoopt boeketten en potplanten tot later in de middag, inpakken rond 17:30 als de cafés en bistro’s beginnen te bewegen hun tafels op de terrassen voor apéritivo , of een aperitief. Neem plaats en bestel een glas vin (wijn) in een van de brasseries zoals Le Flore, waar je vaak vindt jazzmuzikanten serenade tafels. Als je in de stad op een maandag, een antiekmarkt neemt de Cours Saleya, met tweedehands snuisterijen uit boomstammen en tafels om vintage Chanel sieraden en bont.

Bezoek het Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain

Centraal gelegen, vlakbij de Place Garibaldi, de Carrera-marmer bedekte Museum van Moderne en Hedendaagse Kunst (MAMAC) biedt tentoonstellingen van pop art en nieuw realisme kunstenaars als Andy Warhol en Yves Klein, wiens werk je zult vinden op het dakterras, dat pronkt met een panoramisch uitzicht over de stad. De 1300-delige permanente collectie toont werk uit meer dan 300 verschillende kunstenaars. Terwijl de collectie van pop-art door de wil van Roy Lichtenstein en Claes Oldenburg is heel indrukwekkend, wat echt maakt dit museum opvalt is het werk van de School of Nice, conceptuele kunstenaars die hielp leiden dat de moderne kunst beweging in de stad terug in de 1960.

Breng de Afternoon in Cimiez

Terwijl Castle Hill een handtekening snapshot over Nice kan bieden, het beste uitzicht op de stad liggen verder bergop in Cimiez, de regionale hoofdstad toen de Romeinen het gebied in 14 voor Christus regeerde. U kunt nog steeds restanten van de vroegere Romeinse stad Cemenelum in de vorm van een klein amfitheater, of arènes en Romeinse baden die dateren uit de 3e eeuw. In het nabijgelegen Musée d’Archeologie , kennisnemen van voorwerpen uit de oude site, evenals voorwerpen uit de eerste bewoners van Nice, in een 400.000-jaar-oude site die behoren tot het kamp een olifant jagers ontdekt. Het gebied is ook de thuisbasis van een kleine gemeenschap van de franciscaanse broeders, met een 15e-eeuws klooster en heilige-art bekleed museum open voor het publiek. De echte schat ligt echter in de Sainte-Marie des Anges kerk in de vorm van drie meesterwerken van Mooi kunstenaar Louis Bréa. Net naast de deur, dan heb je een andere beroemde naam-Henri Matisse-wiens graf ligt op de begraafplaats van het klooster te merken. Terwijl u een wandeling rond, ga dan naar de rand van de Italiaanse geïnspireerde kloostertuinen (de monniken voormalige boomgaard en moestuinen) voor de picture-perfect uitzicht over de zee.

Verken de Musée Marc Chagall

Chagall opende zijn naamgenoot museum terug in 1972 voor de presentatie van zijn 17-delige meesterwerk: “bijbelse boodschap” de Verscholen aan de voet van de heuvel klimmen tot Cimiez, de Marc Chagall museum herbergt de grootste openbare collectie van het werk van de kunstenaar, met meer dan 400 schilderijen, tekeningen en pastels samengesteld rond het Oude Testament thema’s. Begin met een galerij van 12 oversized schilderijen uitbeelden van scènes uit de eerste twee boeken van het Oude Testament, Genesis en Exodus bewonderen, voordat het stappen in een kleinere zeshoekige ruimte waar u vijf rood- en roze getinte doeken geïnspireerd door Solomon’s zult vinden “Song of Songs.” Niet alleen is de collectie een bezoek waard, zo is de ruimte zelf, in de ruïnes van een turn-of-the-eeuwse villa, die Chagall vernieuwd met mozaïeken en een glas-in-glas bekleed auditorium.

Bezoek het Musée Matisse

In de late 19e eeuw, de Boulevard de Cimiez nam een chique beurt met Belle Epoque villa’s en hotels, zoals het Excelsior Regina Palace (de one-time favoriet van koningin Victoria), die diende als militair hospitaal alvorens te vallen uit de mode, zoals veel van de andere vervaagde schoonheden langs de boulevard. Nu zijn deze villa’s dienen als een aantal van de mooiste musea van de stad, zoals het Musée Matisse . Matisse woonde in een appartement in de Cours Saleya voor tijd doorbrengen in Cimiez. Stel in een 17e-eeuwse Genuese villa tussen de Romeinse arena en de opgravingen in Cimiez, toont het museum een collectie werken van Matisse die loopt van de jaren 1890 (toen hij geproduceerd “Nature Morte Aux Livres”) om de latere cut-outs uit de vroege 1950, een aantal van de laatste geschapen voor zijn dood. Bezoek een van de meesterwerken van de kunstenaar in de nabijgelegen stad van Vence, waarbij Matisse bracht vier jaar het ontwerpen van de gebrandschilderde ramen en keramische kunstwerken langs de wanden van de Chapelle du Rosaire , of Rozenkranskapel.

Woon de Carnaval van Nice

Een familie vriendelijke versie van Rio’s Carnival, het Carnaval van Nice is het hoogtepunt van het winterseizoen-en een van de oudste en grootste carnavals in de wereld. Dateert uit de 13e eeuw, het Carnaval van Nice trekt nu meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar voor de multi-week evenement, dat meestal plaatsvindt in eind februari of begin maart. Meer dan 1000 muzikanten en dansers uit te voeren samen met parades ontvouwen in het centrum van de stad rond het Place Masséna. Parades van meer dan 20 praalwagens sportieve oversized poppen (de zogenaamde Grosses Têtes , of grote hoofden) maken hun weg in de straat als menigte gekleed in kostuums en maskers gooien confetti. Terwijl de neon licht gevulde avond parade is zeker een partij, de dag Bataille de Fleurs (Battle of the Flowers) is iets unieks aan het Carnaval van Nice. In de loop van het festival, 100.000 vers gesneden bloemen-80 procent van die lokaal worden geweven op grillige praalwagens, die performers afrukken en gooien in het publiek langs de Promenade des Anglais.

Dans in het Nice Jazz Festival

Louis Armstrong en Ella Fitzgerald behoorden tot de eerste headliners op het Nice Jazz Festival -de eerste jazzfestival ter wereld. Nu meer dan 70 jaar later, het evenement nog steeds regeert als een van de top jaarlijkse attracties aan de Franse Rivièra, tekenen grote namen acts als The Roots en Dr. John. Meer dan 30 bands spelen tijdens de week durende evenement in medio juli, die in het Place Masséna zee Théâtre de Verdure plaatsvindt. Nu in aanvulling op de officiële concerten, honderden “Jazz Off” fringe optredens opduiken in verschillende wijken rondom de stad te transformeren van Nice in een muziek-gevulde, open lucht feest de hele maand lang.

Koesteren op een Beach Bar

Mooi kan een stad aan de kust, maar verwacht niet dat witte Caribische zand. Meer dan vier mijl van kiezel bedekt plages , of stranden, lijn Nice Baie des Anges. Trappen langs de Promenade des Anglais iemand delen van de stranden met de naam, met openbare plekken afgewisseld tussen particuliere seizoensgebonden strandbars en restaurants, die geopend is van april tot oktober. Reserveer een strand bed en parasol op een van de meer moderne eethuisjes, Le Galet , waar u de dag door te brengen in de ware Riviera mode: nippen rosé op een ligstoel aan de zee. In de volgende stad over, Villefranche-sur-Mer, een kleinere baai beschikt over meer mooie oevers, plus een restaurant en een eigen strand door Leuk transplantatie Deli Bo .

Neem een ​​Coastal Hike

Een van de populairste wandelingen van de Rivièra begint op 20 minuten afstand langs de kust in Eze, met een pad in de aanloop naar het verhalenboek-perfecte middeleeuwse stad zweefde over de zee. Voor iets sneller dat is meer een lokale geheim, pak een pan bagnat (een stijl van Nice-salade gevuld sandwich) en maak je weg naar Coco Beach aan de andere kant van de haven van de oude binnenstad. Het pad slingert zich langs de kust over Maan-achtige witte stenen en houten loopbruggen, met klif zitstokken prime om te picknicken langs de zee. De wandeling duurt slechts ongeveer 45 minuten, maar als je er klaar voor bent meer van een uitdaging, het hoofd van de trap naar Mont Boron en voortzetting van de zee trek de hele weg naar het volgende dorp, Villefranche-sur-Mer. Op de terugweg, stoppen voor een glas rosé op een plek net zo landschappelijke: Le Plongeoir , een restaurant zittend op een rots boven de zee die ooit werd ondergebracht in een vissersboot toen het oorspronkelijk in de late 19e eeuw geopend.

Monster Niçois Specialties

Marseille is de geboorteplaats van bouillabaisse vis stoofpot en Aix-en-Provence ambachten gekonfijte calissons. En terwijl van Nice kan worden gekend om zijn naamgenoot salade, vindt u tal van andere bekende prijs vindt op menu’s in heel de stad. Natuurlijk seafood is een gegeven (u bent aan de Middellandse Zee, na alle), maar de stad zwepen ook specialiteiten zoals straat eten fave socca (ook bekend als farinata), evenals petits farcis (gemalen rundvlees en rijst gevulde groenten ), pissaladière (een pizza-achtige ui taart) en een vleeshutspot nagesynchroniseerde daube . Proef een aantal van deze gerechten in een afhaalrestaurant stand in de oude stad genaamd Lou Pilha Leva of plaatsnemen op lokaal legende Chez Palmyre , een intieme bistro voorheen gerund door een moeder-dochter team met een dagelijks wisselend menu gebaseerd op regionale recepten. Verpakt weken van tevoren, dit is een plek waar je wilt op voorhand te bellen om ervoor te zorgen je een tafel. Als het gaat om de beste socca, de meeste bewoners het eens over Chez Pipo , waarvan de brick-and-mortar restaurant weg zit verscholen in een zijstraat achter de haven.