De bedste markeder i Paris (For alle typer af rejsende)

Posted on

 De bedste markeder i Paris (For alle typer af rejsende)

Marked elskere vil være glade for at opdage, at disse er på ingen mangelvare i den franske hovedstad. Dette er, trods alt, en by kendt for sin kræsne madkultur, for ikke at nævne mode og historie. Som et resultat, og også på grund af lokal modstand mod ligegyldige kædebutikker overtager gaderne, Paris prale med en fantastisk udvalg af markedspladser. Pop-up fødevaremarkeder, loppemarkeder og antikke sælgere, gamle verden “basarer”, permanente marked gader og gourmet specialbutikker alle vrimler i byen. Uanset hvad din smag, ønsker eller interesser, der er et marked kalder dit navn. Læs videre på hjemmet i hurtigt på de allerbedste – i hver kategori.

Som globale byer går, Paris har formentlig en af ​​de højeste antal per indbygger af open-air, pop-up-landmænd markeder, elsket af lokalbefolkningen, der strømmer til dem på en ugentlig basis for at bestanden op på høj-kvalitetsprodukter, ost, fisk og kød, brød, oliven og frisk-afskårne blomster, blandt andre elementer. For virkelig at fordybe dig i parisiske marked kultur, et besøg på en af ​​disse Shangri-las af friske fødevarer er absolut i orden. Oven på mad, kan du forvente gademusikanter synge ud klassiske melodier i håb om et par mønter, lejlighedsvis jonglør eller mime, og andre gadekunstnere, alle velkendte regulars på de ugentlige markeder, hvor de opretter butik.

Nu, hvor du er klar til at tage springet, kan du spekulerer hvilke markeder er de bedste. De fleste, hvis ikke alle, af dem er behagelige steder at slentre, smag og kommer væk med lækre, høj kvalitet poster – forudsat du er ikke klaustrofobisk, selvfølgelig. Især i weekenden, den mest populære blandt disse lokale markeder får meget overfyldt.

Lokale favoritter

Den Marché Aligre nær Bastille anses af pariserne (og af os) til at være en af ​​de bedste ugentlige markeder i byen; kvaliteten af ​​produkterne, fisk og kød, der tilbydes af de mere end 20 leverandører er alle fremragende, og atmosfæren er næsten altid charmerende.Std gademarked er mindre af en pop-up affære end en permanent, åbent hver dag undtagen mandag . Kom tidligt – de fleste sælgere close up deres stande ved 13:00 på hverdage, og 14:00 i weekenden. Der er også et overdækket marked, Marché Beauveau, der støder op til udendørs én, der er åben hele ugen lang. (Metro: Ledru-Rollin eller Faidherbe-Chaligny – Line 8)

Bastille Marked: En anden yderst eftertragtede marked er den, der springer op hver weekend langs travle Boulevard Richard Lenoir i nærheden af ​​Place de la Bastille (Metro: Bastille). Ud over udestående producere, ost og blomster stande, prøv den mellemøstlige stå i nærheden af ​​midten for friske oliven og lækre sandwich, fra falafel til tabouleh og hummus– en frokosttid favorit, der vil sidde godt med de vegetarer blandt jer.

“Les puces de Paris” – bogstaveligt talt, lopper i Paris – betragtes semi-hellige institutioner af den franske, der i det hele taget fortsat ret modstandsdygtige over for virksomhedernes kræfter globalisering og ikke ønsker deres by til at blive (som meget af London ) et hav af homogene kædebutikker. Loppemarkeder er ikke specielt let at navigere, og finde den sjældne perle er en udfordring faktisk. Men det er netop det sjove ved det.

Fra Puces de Clignancourt , Paris’ ældste, største – og helt sikkert mest kaotiske – loppemarked kilet på en stribe i nærheden af byens triste nordlige grænse, til Puces des Vanves i den modsatte ende i syd, er disse traditionelle markeder bedst nærmede sig med en ånd af spontanitet og nysgerrighed. Frem for alt, drop forventninger til, hvad man kunne opdage. I mange stande, vil du sandsynligvis nødt til at finkæmme gennem bunker af mærkelige gamle junk før at finde et element værd at tage hjem; i andre, værdsatte antikviteter er der tilbud men bestemt uden for rækkevidde for de fleste af os – med mindre du føler dig klar til at få dine byttehandel handsker på, naturligvis.

Kom Der & Orientering: 

Den Puces de Clignancourt kan tilgås fra metro Porte de Clignancourt (følg skiltene til markedet fra metro exit). Åbne lørdage fra 9:00 til 6:00; Søndag og mandag fra 10:00 til 05:00.

For Puces de Vanves: stå af på Metrostationen Porte des Vanves. Det Vanves marked er åbent hver weekend fra 7:00 til 2; 12:00.

Pop-Up Attic Salg

Ud over de semi-permanente markeder på Clignancourt og Vanves, prøv stolene i en af byens weekenden loftsrum salg. Disse foråret op med jævne mellemrum –  tjek denne hjemmeside (kun på fransk, desværre),  for at finde en i nærheden under dit besøg.

Ud over de pop-up-markeder, som dukker op hver uge omkring den franske hovedstad, Paris tæller også et usædvanligt højt antal af fantastiske permanente marked gader: disse er generelt kun for fodgængere eller fodgængervenlige gader med traditionelle grønthandlere, ost butikker, slagtere , blomsterhandlere, bagerier, restauranter og caféer (sidstnævnte for en velkommen pause fra shopping og prøveudtagning).

Fra Rue Mouffetard i Latinerkvarteret til Rue Montorgueil lugter i byens centrum, disse gader er ideelle, når du ønsker at få i nogle markedets stemning, men ønsker ikke at have for at reservere en bestemt tid af ugen. Den Rue Cler i vest Paris, tæt på Eiffeltårnet, er også en fremragende gademarked; mens Rue des Martyrs i 9. er nok den mest trendy med foodies i øjeblikket.

Kom Der & Orientering: 

For Rue Mouffetard markedet, tage Metro til Censier-Daubenton eller Place Monge (både linje 7), og gå to blokke til den travle gade.

For at komme til Rue Montorgueil, tage metrolinje 4 til Etienne-Marcel og krydse den travle Rue de Turbigo til Rue Etienne-Marcel; dreje til højre ad Rue Montorgueil.

For Rue Cler markedet, tage metroen til La Tour-Maubourg eller École-Militaire (både linje 8); den livlige gade er fem til ti minutter væk til fods.

Endelig, for Rue des Martyrs markedet , din  bedste mulighed er at stå af ved Metro Notre-Dame de Lorette (linje 9) og snor op den trendy gade mod sine højder i Montmartre.

Ikke alle har mulighed for at tilbringe en jul eller Hannukah i Paris – men det er bestemt en oplevelse værd at stræbe efter. Dette gælder især på grund af de varme, muntre Alsace-stil hytter, der vises hvert år i hele byen, og peddling alt fra honningkager til håndlavede smykker, krydret gløgg at hjælpe med at holde dine hænder varme, og delikate julepynt til træet Hjem igen.

Populære Holiday Markets

Uden tvivl den mest populære, og den største, årlige ferie marked er på den vidtstrakte Avenue des Champs-Elysées. Ud over at være vært for en lang række leverandører, der er generelt en skøjtebane og en “julemandens Village” område, som er perfekte til at holde yngre familiemedlemmer besat.

Andre længe ventede markeder omfatter en på St-Germain-des-Pres, en anden nærliggende Trocadero / Eiffeltårnet, og en, der er særligt eftertragtede for sine håndværksmæssige Alsace fødevarer på Gare de l’Est, byens østlige banegård.

Hvis byens traditionelle fødevaremarkeder er fantastiske anløbshavne for friske poster i særdeleshed de mange gourmet mad butikker og markeder, der befolker den franske hovedstad er særligt velegnet til opbevaring af din kuffert inden turen hjem. Fra franske sennepsgasser, confits, saucer og patéer til gourmet chokolade, tørrede svampe og krydderier, og franske vine, disse high-end epiceries  har det hele.

De mest populære blandt disse, praler de mest omfattende gangene og produkter på tilbud, er Lafayette Gourmet (ved stormagasin Galeries Lafayette, Metro / RER pendler linje: Haussmann St-Lazare eller Opera) og Grande Epicerie på stormagasin Bon Marché på venstre bred (Metro: Sevres-Babylone).

Begge disse markeder har enorme sektioner dedikeret til dåse gode, tørrede varer, chokolade, kager, macarons og andre søde sager, samt et imponerende udvalg af kvalitetsvine, øl og spiritus.

De sælger også fremragende friske råvarer, kager, ost og meats– men pas de stejle prisskilte. Det er nok bedst at hovedet til en af ​​de ovennævnte ugentlige pop-up-markederne for friske elementer, hvis du vil undgå gaffel ud en mindre formue.

Gourmet mad kæder af meget god kvalitet omfatter Fauchon og Hediard; til specielle franske te, der vil behage selv de mest kræsne ganer, prøv Mariage Frères eller Kusmi Tea .

Sidst men ikke mindst på vores liste er årlige messer dedikeret til specialvare, fra mad og vin til mode og tilbehør. Mens de fleste turister aldrig gøre det til disse – trods alt få af os virkelig mener om at bruge feriedage i et overfyldt kongrescenter – de kan være store anløbshavne hvis du håber at komme væk fra din parisiske flugt med speciel, hård -at finde emner. Håndværkere og specielle mærker fra hele landet og verden oprettet kabiner på disse årlige begivenheder, peddling tøj og tilbehør, regionale gourmetspecialiteter, hjem indretning og selv svære at slå feriepakker. Disse årlige shows er blandt de mest populære, og tilbyder de bredeste udvalg under ét tag:

Foire de Paris:  Generelt afholdt i forsommeren, denne populære begivenhed er sandsynligvis den franske hovedstads premiere speciale-varer og tjenester fair. Praler produkter og brands fra både etablerede og håndværker mærker, i kategorier så forskellige som mode, mad og vin, og turisme, er dette et godt sted at målrette hvis du ikke er helt sikker på, hvad du leder efter, eller har mange konkurrerende interesser.

A Taste of Paris:  Denne årlige gastronomiske begivenhed på Grand Palais har været stigende voldsomt i popularitet i de seneste par år, som en ny generation af unge foodies og håbefulde restauratører eller mad-lastbil ejere ændre byens engang så adstadig madkultur. Specielt sjov er de muligheder for at møde top og stigende-stjernekokke baseret i byen, og selv smage deres kreationer.

Kunstnernes Open Studios i Belleville: Den pulserende, kosmopolitiske østlige kvarter Belleville kommer til live med endnu mere aktivitet hvert år snesevis af lokale kunstnere og kunsthåndværkere åbner deres døre for offentligheden i løbet af tre fulde days– normalt over en lang weekend periode. Dette er en fantastisk begivenhed for at tjekke ud, hvis du er i markedet for at finde en særlig lille-format maleri, skulptur eller et stykke håndværker smykker; vil du være i stand til at se en interessant, off-the-slået-track side af Paris, mens du er på det.

Vi anbefaler at have en drink i  Aux Folies bar efter ser et par kunstneres atelierer i området: fra din tabel (hvis du formår at overvinde en, det er), kan du beundre eller afskyr den omfattende street art pryder væggene på tilstødende sidegade.