Skip to main content

De beste markten in Parijs (voor elk type reiziger)

 De beste markten in Parijs (voor elk type reiziger)

liefhebbers markt zal blij om te ontdekken dat deze in een mum van het aanbod in de Franse hoofdstad. Dit is immers een stad die bekend staat om zijn kritische eetcultuur, niet tot mode en de geschiedenis te noemen. Als gevolg hiervan, en ook vanwege lokale weerstand tegen saaie winkelketens overname van de straten van Parijs ligt op een prachtige verscheidenheid van marktplaatsen. Pop-up food markten, rommelmarkten en antiek verkopers, oude wereld “bazaars”, permanente markt straten en gastronomische speciaalzaken al in overvloed in de stad. Maakt niet uit wat uw smaak, wensen en belangen, er is een markt roept uw ​​naam. Lees verder om thuis in snel op de beste – in elke categorie.

Als global cities gaan, Parijs heeft waarschijnlijk een van de hoogste aantal per hoofd van de bevolking in de open lucht, markten pop-up boeren, geliefd door de lokale bevolking die massaal naar hen op een wekelijkse basis om voorraad op kwalitatief hoogwaardige producten, kaas, vis en vlees, brood, olijven en verse snijbloemen, onder andere items. Om echt jezelf onder te dompelen in de Parijse markt cultuur, een bezoek aan een van deze Shangri-las van verse etenswaren is zeker in orde. Op de top van het eten, kun je straatmuzikanten verwachten croonen uit klassieke muziek in de hoop van een paar munten, af en toe een jongleur of mime, en andere straatartiesten, allemaal bekend stamgasten op de wekelijkse markten waar ze opgezet winkel.

Nu bent u klaar om de sprong te wagen bent, kan je je afvragen welke markten de beste zijn. De meeste, zo niet alle, van hen zijn aangename plekken om te wandelen, smaak en kom met heerlijke, kwalitatief hoogwaardige producten – ervan uitgaande dat je niet claustrofobisch, natuurlijk. Vooral in het weekend, het meest populair onder deze lokale markten te krijgen erg druk.

lokale favorieten

De Marché Aligre in de buurt van Bastille wordt door Parijzenaars (en door ons) naar één van de beste wekelijkse markten in de stad; de kwaliteit van de producten, vis en vlees aangeboden door de meer dan 20 leveranciers is allemaal uitstekend, en de sfeer is bijna altijd charming.The straat markt is minder van een pop-up affaire dan een permanente, open elke dag behalve op maandag . We waren er vroeg – de meeste leveranciers sluiten hun stands door 13:00 op weekdagen en 14:00 in het weekend. Er is ook een overdekte markt, Marché Beauveau, grenzend aan het buiten degene die open is de hele week lang. (Metro: Ledru-Rollin of Faidherbe-Chaligny – Line 8)

Bastille Market: andere zeer begeerde markt is degene die ontspringt elk weekend langs de drukke Boulevard Richard Lenoir in de buurt van de Place de la Bastille (Metro: Bastille). Naast uitstekende producten, kaas en bloemen stands, probeer het Midden-Oosten staan ​​in de buurt van het midden voor verse olijven en heerlijke broodjes, van falafel tot tabouleh en hummus– een lunchtijd favoriet die goed zal zitten met de vegetariërs onder u.

“Les puces de Paris” – letterlijk, de vlooien van Parijs – worden beschouwd als semi-heilig instellingen door de Fransen, die over het algemeen vrij goed bestand tegen collectieve krachten van de globalisering te blijven en niet willen dat hun stad te worden (net als veel van Londen ) een zee van homogene winkelketens. Rommelmarkten zijn niet bijzonder gemakkelijk te navigeren, en het vinden van de zeldzame parel is inderdaad een uitdaging. Maar dat is juist de lol.

Vanuit de Puces de Clignancourt , Paris’ oudste, grootste – en zeker meest chaotische – rommelmarkt ingeklemd op een zone in de buurt sombere noordelijke grens van de stad, aan de Puces des Vanves aan de andere kant in het zuiden, zijn deze traditionele markten best benaderd met een geest van spontaniteit en nieuwsgierigheid. Boven alles, drop verwachtingen voor wat je zou kunnen ontdekken. In veel stands, zul je waarschijnlijk moeten ziften door stapels rare oude rommel voor het vinden van een item waard naar huis; in anderen, gewaardeerde antiquiteiten hebben nu een aanbieding maar stevig buiten het bereik van de meesten van ons – tenzij u klaar om uw ruilhandel handschoenen te krijgen op, natuurlijk voelen.

Getting There & Oriëntatie: 

De Puces de Clignancourt kan worden benaderd vanuit de metro Porte de Clignancourt (volg de borden naar de markt van de metro afrit). Open op zaterdag 9:00-6:00; Zondag en maandag 10:00-17:00.

Voor de Puces de Vanves: stap uit bij het metrostation Porte des Vanves. De Vanves markt is elk weekend van 7:00 tot 2 open; 12:00.

Pop-Up Attic Sales

In aanvulling op de semi-permanente markten Clignancourt en Vanves, probeer het knallen in een van de weekend zolder verkoop van de stad. Deze lente periodiek –  check deze website (alleen in het Frans, helaas),  een in de buurt te vinden tijdens uw bezoek.

In aanvulling op de pop-up markten die opspringen wekelijks rond de Franse hoofdstad, Parijs telt ook een ongewoon hoog aantal prachtige permanente markt straten: dit zijn alleen voor voetgangers in het algemeen of verkeersvrije straten vol met traditionele groenteboeren, kaas winkels, slagers , bloemisten, bakkerijen, restaurants en cafés (de laatste voor een welkome onderbreking van de winkels en sampling).

Van de Rue Mouffetard in het Quartier Latin aan de Rue Montorgueil pal in het centrum van de stad, deze straten zijn ideaal als u wilt dat in sommige markt sfeer te krijgen, maar niet willen hebben om een ​​bepaald moment van de week te reserveren. De Rue Cler in het westen van Parijs, in de buurt van de Eiffeltoren, is ook een uitstekende markt op straat; terwijl de Rue des Martyrs in de 9e is waarschijnlijk de meest trendy met foodies op dit moment.

Getting There & Oriëntatie: 

Voor de Rue Mouffetard markt, neem de metro naar Censier-Daubenton of Place Monge (beide lijn 7), en loop twee blokken naar de drukke straat.

Rue Montorgueil te komen, neemt u de metrolijn 4 tot en met Etienne-Marcel en steek de drukke Rue de Turbigo Rue Etienne-Marcel; slaat u rechtsaf de Rue Montorgueil.

Voor de Rue Cler markt, neem de metro naar La Tour-Maubourg en Ecole-Militaire (beide lijn 8); de levendige straat is vijf tot tien minuten lopen.

Tot slot, voor de Rue des Martyrs markt , uw  beste optie is om uit te stappen bij Metro Notre-Dame de Lorette (lijn 9) en wend de trendy straat in de richting van de hoogten in Montmartre.

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een ​​Kerstmis of Hannukah door te brengen in Parijs – maar het is zeker een ervaring nastrevenswaard. Dit geldt met name als gevolg van de warme, vrolijke Elzasser lodges dat elk jaar in de stad verschijnen, en leuren alles van peperkoek om met de hand gemaakte sieraden, gekruide glühwein te helpen houden je handen warm en delicate kerstversiering voor de boom thuis.

Populaire Holiday Markets

Ongetwijfeld de meest populaire, en de grootste, jaarlijkse vakantie markt is op het uitgestrekte Avenue des Champs-Elysées. Naast het organiseren van een groot aantal leveranciers, is er over het algemeen een ijsbaan en een “Santa’s Village” gebied die perfect zijn voor het houden van jongere familieleden bezet zijn.

Andere langverwachte markten zijn één in St-Germain-des-Prés, een ander nabijgelegen het Trocadero / Eiffeltoren, en een die is vooral begeerde om zijn ambachtelijke Elzasser etenswaren bij Gare de l’Est, oostelijke treinstation van de stad.

Als traditionele markten van de stad zijn fantastisch aanloophavens voor verse producten in het bijzonder, de vele gastronomische winkels en markten die de Franse hoofdstad bevolken zijn met name geschikt voor de opslag van uw koffer voordat we terug naar huis. Van Franse mosterd, confits, sauzen en patés tot gastronomische chocolade, gedroogde paddestoelen en kruiden, en Franse wijnen, deze high-end Epiceries  hebben het allemaal.

De meest populaire onder deze, met de meest uitgebreide gangpaden en aangeboden producten, zijn Lafayette Gourmet (bij het warenhuis Galeries Lafayette, Metro / RER forensenlijn: Haussmann St-Lazare of Opera) en de Grande Epicerie op de Bon Marché warenhuis op de linkeroever (Metro: Sèvres-Babylone).

Beide markten hebben enorme secties toegewijd aan een goede, droge goederen, chocolade, gebak, macarons en andere zoetigheden, evenals een indrukwekkende selectie van kwaliteitswijnen, bier en sterke drank in blik.

Ze verkopen ook uitstekende verse producten, gebak, kaas en meats– maar pas op de steile prijskaartjes. Het is waarschijnlijk het beste aan het hoofd van een van de bovengenoemde wekelijkse pop-up markten voor verse producten, als je wilt vermijden forking een klein fortuin.

Gourmet voedselketens van zeer goede kwaliteit zijn onder andere Fauchon en Hediard; voor speciale Franse thee die zelfs de meest pietluttige smaak zal bevallen, probeer Mariage Frères of Kusmi Tea .

Last but not least op onze lijst zijn jaarlijkse tentoonstellingen gewijd aan speciale producten, van voedsel en wijn om mode en accessoires. Terwijl de meeste toeristen nooit te maken om deze – na alle, op een paar van ons echt na te denken over de besteding van vakantie dagen in een overvolle congrescentrum – kunnen ze grote havens van de oproep zijn als je hoopt om weg te komen van uw Parijse uitje met speciaal, hard -to items te vinden. Ambachtslieden en speciaalbieren uit het hele land en de wereld het opzetten van stands op deze jaarlijks terugkerende evenementen, leuren kleding en accessoires, regionale gastronomische specialiteiten, woondecoratie en zelfs hard-to-beat vakantiepakketten. Deze jaarlijkse beurzen behoren tot de meest populaire, en bieden de ruimste keuze onder één dak:

Foire de Paris:  In het algemeen gehouden in het begin van de zomer, dit populaire evenement is waarschijnlijk van de Franse hoofdstad première specialty-producten en diensten eerlijk. Biedt producten en merken van zowel gevestigde en ambachtelijke merken, in de categorieën zo divers als mode, eten en wijn, en het toerisme, is dit een goede plek te richten als je niet helemaal zeker wat je zoekt, of hebben veel concurrerende belangen.

A Taste of Paris:  Dit jaarlijkse gastronomische evenement in het Grand Palais groeit enorm in populariteit de afgelopen jaren, als een nieuwe generatie van jonge fijnproevers en beginnende restaurateurs of voedsel-truck van eigenaar wisselen eenmaal bedaarde culinaire cultuur van de stad. Vooral leuk zijn de mogelijkheden om te voldoen aan de top en de stijgende-ster koks gevestigd in de stad, en zelfs hun creaties te proeven.

Artists’ Open Studio’s in Belleville: Het bruisende, kosmopolitische Eastern wijk Belleville komt tot leven met nog meer activiteit elk jaar tientallen lokale kunstenaars en ambachtslieden hun deuren meestal over een lang weekend periode open voor het grote publiek meer dan drie volle dagen–. Dit is een fantastisch evenement uit te checken als je in de markt bent voor het vinden van een speciale kleine formaat schilderen, beeldhouwen of een stuk van ambachtelijke sieraden; zult u in staat om een interessant te zien, off-the-beaten track kant van Parijs, terwijl je toch bezig bent.

We raden aan om een drankje aan de  Aux Folies bar na het doorlezen van studio’s een paar kunstenaars in de omgeving: vanaf uw tafel (als u erin slaagt om een addertje onder het gras, dat is), kunt u bewonderen of verafschuwen het uitgebreide street art sieren de muren op de aangrenzende zijstraat.