De beste tijd voor een bezoek aan Egypte

Posted on

De beste tijd voor een bezoek aan Egypte

Al duizenden jaren, hebben reizigers reisde naar Egypte om te staren in verwondering naar de oude piramides en tempels overgebleven uit de tijd van de farao’s, een van de grootste beschavingen die de wereld ooit heeft gekend. Meer recent, de bezoekers gaan ook om te genieten van de cultuur of om zaken te doen in Caïro; en naar het idyllische stranden en de wereldberoemde riffen van de Rode Zee te ontdekken. Als een reis naar Egypte is op uw verlanglijstje, een van de eerste beslissingen die je zult moeten maken, is wanneer te gaan.

Als het weer is uw primaire zorg, de beste tijd om Egypte te bezoeken is tijdens het noordelijk halfrond herfst, winter of het vroege voorjaar (van oktober tot april), wanneer de temperaturen lager zijn. Om de drukte op oude sites zoals de piramides van Gizeh, Luxor en Abu Simbel te voorkomen, probeer het hoogseizoen (december en januari) te vermijden. In deze tijd van het jaar, accommodatie en tours door het hele land zijn meestal duurder. Budget reizigers kunnen goede kortingen in de zomer en de schouder seizoenen te krijgen.

The Weather in Egypte

Voor veel mensen, het weer is een cruciale factor om te beslissen wanneer een bezoek aan Egypte. Het klimaat is meestal warm en zonnig het hele jaar door, en er is zeer weinig neerslag ten zuiden van Caïro. Zelfs in de natste plaatsen (Alexandrië en Rafah), het regent enkel op een gemiddelde van 46 dagen per jaar. De winters zijn over het algemeen mild, met temperaturen overdag in Caïro gemiddeld rond de 68 graden Celsius ‘s Nachts kan de temperatuur in de hoofdstad dalen tot 50 graden F of te verlagen. In de zomer, temperaturen te bereiken een gemiddelde van 95 graden F, nog verergerd door intense vochtigheid.

Het is belangrijk te onthouden dat veel van de historische bezienswaardigheden van Egypte bevinden zich in woestijngebieden dat heet blijven ondanks de nabijheid van de rivier de Nijl. Klimmen in een airless graf op een 100-graden dag kan worden aftappen. Verschillende top attracties bevinden zich in het zuiden van Egypte, waar het nog heter dan Cairo. Als u van plan bent een bezoek aan Luxor, Aswan, Abu Simbel en / of het Nassermeer van mei tot oktober, zorg ervoor dat de middaghitte te vermijden door het plannen van uw sight-seeing voor de vroege ochtend of laat in de middag.

Tussen maart en mei, de Khamsin wind brengt dikke stof en zandstormen.

Beste tijd om Cruise de Nijl

Met dit in het achterhoofd, de beste tijd om een ​​Nile cruise is tussen oktober en april. De temperaturen zijn beheersbaar in deze tijd van het jaar, zodat u het meeste uit dagtochten naar iconische bezienswaardigheden zoals de Vallei van de Koningen en de tempels van Luxor. Om dezelfde redenen, wordt reizen tijdens de zomermaanden van juni-augustus afgeraden. Gemiddeld highs voor Aswan groter zijn dan 104 graden F in deze tijd van het jaar, en er is niet veel schaduw op het aanbod van onderbreking van de middagzon.

De beste tijd om te genieten van de Rode Zee

Juni-september is een uitstekend moment om de Rode Zee badplaatsen bezoeken. Ondanks het feit dat de piek van de zomer, temperaturen aan de kust zijn veel koeler dan in het binnenland. De gemiddelde temperaturen in de zomer in de populaire badplaats Hurghada zweven rond de 84 graden Celsius, terwijl de temperatuur van het zeewater is een zwoele 80 graden F-perfect om te snorkelen en duiken. In juli en augustus is het essentieel om goed van tevoren te boeken, resorts bezig met vakantie Europeanen en Amerikanen kunnen krijgen; en met de rijke Egyptenaren op zoek naar de hitte van Cairo te ontsnappen.

Beste tijd voor een bezoek aan Egypte Western Desert

Summers in de woestijn moet worden vermeden, aangezien de temperaturen in bestemmingen zoals Siwa routinematig overtreffen 104 graden F. In de diepten van de winter, kan ‘s nachts temperaturen dalen tot net onder het vriespunt, dus de beste tijd om te bezoeken is halverwege tussen de twee in een van beide het voorjaar Of vallen. Februari-april en september tot november zijn de optimale tijden temperatuur-wijs, hoewel de lente bezoekers moeten zich bewust zijn van de mogelijke zandstormen als gevolg van de jaarlijkse Khamsin wind.

Reizen naar Egypte Tijdens de Ramadan

Ramadan is de islamitische heilige maand van vasten, en de data te veranderen elk jaar op basis van de data van de islamitische kalender. Toeristen zullen naar verwachting niet snel bij een bezoek aan Egypte tijdens de ramadan. Echter, winkels en banken hebben de neiging om te sluiten voor een groot deel van de dag, terwijl de vele cafés en restaurants gaan niet open op alle overdag. ‘S Nachts is er een algemeen feestelijke sfeer als eten en drinken te hervatten. Tegen het einde van de Ramadan, zijn er verschillende festiviteiten die zijn leuk om te ervaren en te observeren.

Voorjaar

De lente is een mooie tijd om Egypte te bezoeken, aangezien de temperaturen zijn meestal vrij matig. Sommige bezoekers kunnen willen het vermijden khamsin wind seizoen (maart-april) de zichtbaarheid wordt vaak aangetast door zand en stofstormen. Dit is een bijzondere zorg voor enthousiaste fotografen. Accommodatie en tour prijzen zijn meestal goedkoper dan in de piek winterseizoen.

Events uit te checken:

  • Abu El Haggag Moulid, een vijfdaagse carnaval in Luxor, vindt meestal plaats in het voorjaar, een maand voordat de Ramadan. Het festival viert een 13e-eeuws Sufi leider Yusuf Abu Al Haggag.
  • Inwoners van Egypte te vieren Sham El Nessim naar het seizoen van de lente te verwelkomen in het land. Het duurt meestal plaats in april, na Koptisch Pasen.

Zomer

De temperaturen zijn vaak broeierig in de zomer, vooral in Opper-Egypte in de buurt van Luxor. Maar het reizen in deze tijd heeft zijn voordelen: je kunt Egypte zien zonder zwelt van andere toeristen, zodat u in alle rust over de meest vereerde monumenten van het land. Ramadan valt meestal tijdens de zomermaanden; let op dat sommige attracties eerder dan gebruikelijk kunnen sluiten.

Events uit te checken:

  • Moslims het einde van de lange maand van de Ramadan met Eid al Fitr, een religieus festival.

Vallen

Net als de lente, herfst brengt koelere temperaturen en betaalbare prijzen. Warmte kan soms wel tot in oktober, maar drukte zijn nog steeds dun, waardoor dit een goed moment om populaire monumenten te bezoeken. Als u een bezoek aan het strand van plan bent, is dit een ideale seizoen om dit te doen als de Rode Zee is nog steeds warm en rustig.

Events uit te checken:

  • Wafaa Al Nil is een oude festival gewijd aan de rivier de Nijl. Het is meestal gehouden in september.

Winter

Terwijl de winter kan betekenen mooi weer, het is ook de hoge toeristische seizoen. Attracties zal meer druk, en het hotel prijzen kunnen omhoogschieten. Er is af en toe regen en sommige steden, zoals Alexandrië, wordt heel vochtig.

Events uit te checken:

  • Op 7 januari, de Coptics van Egypte vieren Koptische Kerstmis. Om middernacht, gelovigen verzamelen en masse en genieten van een traditionele fatta maaltijd samen.
  • De Abu Simbel Festival wordt gehouden op 22 februari van elk jaar in de viering van de gelijknamige tempel.
  • Vroeger gehouden in de zomer, Cairo Art Fair is een van de grootste tentoonstellingen van hedendaagse kunst in het land.