De Capitolijnse Musea en Capitool in Rome

Posted on

De Capitolijnse Musea en Capitool in Rome
De Capitolijnse Musea in Rome, of Capitolijnse Musea, bevatten enkele van Rome’s grootste artistieke en archeologische schatten. Eigenlijk een museum, verspreid over twee gebouwen – het Palazzo dei Conservatori en het Palazzo Nuovo – de Capitolijnse Musea zitten boven op het Capitool, of de Campidoglio, een van de beroemde zeven heuvels van Rome. Bewoond sinds minstens de 8e eeuw voor Christus, het Capitool was een gebied van oude tempels. Met uitzicht op het Forum Romanum en de Palatijn voorbij, het was en is het geografische en symbolische centrum van de stad.

De musea werden opgericht door paus Clemens XII in 1734, waardoor ze de eerste musea in de wereld open voor het publiek. Voor elke bezoeker met een interesse in het begrijpen van de geschiedenis en ontwikkeling van Rome uit de oude tijd van de Renaissance, de Capitolijnse Musea zijn een must-see

naar het Capitool te krijgen, de meeste bezoekers klimmen de Cordonata, een elegante, monumentale trap ontworpen door Michelangelo, die ook de geometrische patronen Piazza del Campidoglio ontworpen aan de bovenkant van de trap. In het midden van het plein staat het bronzen beroemde standbeeld van keizer Marcus Aurelius te paard. De grootste bronzen standbeeld uit de Romeinse oudheid, de versie op de piazza is eigenlijk een kopie-het origineel is in het museum.

Palazzo dei Conservatori


Als u zich op de top van de Cordonata, het Palazzo dei Conservatori ligt aan uw rechterhand. Het is het grootste gebouw van het Capitool en het is onderverdeeld in verschillende secties, waaronder de Conservators’ Apartments, de binnenplaats, het Palazzo dei Conservatori Museum, en andere hallen. Er is ook een café en een boekhandel in deze vleugel van de Capitolijnse.

Het Palazzo dei Conservatori bevat een aantal beroemde kunstwerken uit de oudheid. Primair onder hen is de She-Wolf brons ( La Lupa ), dat dateert uit de vijfde eeuw voor Christus, en is de de facto symbool van Rome. Het beeldt Romulus en Remus , de oude stichters van Rome, gezoogd een wolvin. Andere bekende werken uit de oudheid zijn Il Spinario , een eerste eeuw voor Christus marmer van een jongen het verwijderen van een doorn uit zijn voet; de oorspronkelijke ruiterstandbeeld van Marcus Aurelius, en fragmenten van een kolossaal standbeeld van keizer Constantijn.

Rome legendes en triomfen worden ook tentoongesteld in de fresco’s, beelden, munten, keramiek en antieke sieraden van het Palazzo dei Conservatori . Hier vindt u afbeeldingen van de Punische Oorlogen, inscripties van de Romeinse magistraten, de fundamenten van een oude tempel gewijd aan de god Jupiter, en een prachtige verzameling van beelden van de atleten, goden en godinnen, krijgers, en keizers, variërend van de dagen van het vinden Romeinse Rijk uit de barokperiode.

In aanvulling op de vele archeologische vondsten zijn er ook schilderijen en sculpturen uit de middeleeuwen, de renaissance en barok kunstenaars. De derde verdieping heeft een foto galerij met werken van Caravaggio en Veronese, onder anderen. Er is ook een zeer beroemde buste van het hoofd van Medusa gebeeldhouwd door Bernini.

Galleria Lapidaria en Tabularium

In een ondergrondse doorgang die leidt van het Palazzo dei Conservatori aan het Palazzo Nuovo is een speciale galerie die zich opent naar uitzicht op het Forum Romanum. De Galleria Lapidaria bevat opschriften, grafschriften (graf inscripties) en de fundamenten van twee oude Romeinse huizen. Dit is ook waar je het vindt Tabularium , die extra fundamenten en fragmenten bevat uit het oude Rome. Die door de Galleria Lapidaria en de Tabularium is een geweldige manier om een beter begrip van het oude Rome te winnen en krijgen een uniek uitzicht op het Forum Romanum.

Palazzo Nuovo

Terwijl de Palazzo Nuovo is de kleinste van de twee musea van de Capitolijnse, het is niet minder spectaculair. Ondanks zijn naam, de “nieuwe paleis” omvat ook tal van voorwerpen uit de oudheid, waaronder een groot loungen standbeeld van een water god genaamd “Marforio”; overladen sarcofagen; het beeld van Discobolus ; en mozaïeken en standbeelden hersteld van villa van Hadrianus in Tivoli.

Capitolijnse Musea Visiting Informatie

Locatie: Piazza del Campidoglio, 1, op het Capitool

Openingstijden: Dagelijks 09:30 tot 07:30 (laatste toegang 18:30), sluit om 14:00 op 24 december en 31 Gesloten op maandag en op 1 januari, 1 mei, 25 december.

Informatie: Check de website voor bijgewerkte uren, prijzen en speciale evenementen. Tel. (0039) 060608

Entree: € 15 (vanaf 2018). Die jonger dan 18 of ouder dan 65 jaar betalen € 13, en kinderen onder de 5 jaar gratis naar binnen. Bespaar op toegang met de Roma Pass.