De ce ar trebui sa vizitati Bordeaux pe coasta franceză de Atlantic

Posted on

De ce ar trebui sa vizitati Bordeaux pe coasta franceză de Atlantic

Atracții de top din Bordeaux

Bordeaux este o celebrare glorioasă a istoriei și arhitecturii franceze. Din moment ce a fost acordat statutul de patrimoniu mondial în 2007 pentru arhitectura sa clasică și neo-clasic amestecat cu dezvoltare urbană, BORDELAIS au fost ocupat renovarea și restaurarea acestuia. Au reușit foarte bine; în acest an, 2015, Bordeaux a câștigat Premiul European pentru cea mai bună destinație înainte de Lisabona și Atena.

Bordeaux este capitala regiunii Aquitania și unul dintre cele mai importante porturi din Europa, exportul, printre altele, cele glorioase vinuri și băuturi spirtoase Bordeaux bogate într-o lume recunoscătoare.

Astăzi este un oraș plin de viață, vibrant cu unele dintre arhitectura mai plin de har în Franța; muzee bune; evenimente de top și mai mult decât partea sa de cafenele, restaurante și baruri. Se face un loc excelent pentru o ședere de scurtă durată sau de a folosi ca o bază pentru a explora faimoasele sale înconjurătoare vin țară.

Puțină istorie

Bordeaux a început viața ca un oraș roman și apoi , în 7 – lea secol, a fost revendicat pentru noul Ducat de Aquitania Good regele Dagobert. Prin căsătoria lui Eleanor de Aquitania și Henry Plantagenet, Duce de Normandia și contele de Anjou în 1152, Bordeaux a devenit capitala unei zone de mare de Franța, rivalizand regele Franței în mărime și importanță. Toți ar fi mers bine, dar , in 1154 , Henry a reușit la tronul Angliei ca rege Henric al II – lea și a devenit o amenințare reală pentru Franța. Trei secole de război intermitent au urmat, culminând cu Războiul o sută de ani în care orașe schimbat mâini, de multe ori mai mult decât o dată și un număr imens de oameni au pierit.

În 1340 regele englez, Edward al III-lea, încă o dată a pretins tronul Franței și a trimis pe fiul său, Prințul Negru la Bordeaux pentru a stabili cartierul general militar. De la Bordeaux, a ieșit să terorizeze și să cucerească o mare parte din mediul rural și locuitorii din jur, mai cu succes pentru limba engleză și la fel de dezastruos pentru francezi. Războiul a durat până când francezii în cele din urmă a prevalat în 1453; britanicii au fost învinși și de război așa-numitele o suta de ani a fost la sfârșit.

Al 17 – lea secol a văzut o renaștere uriașă în averi din Bordeaux; în timp ce 18 – lea secol a văzut înfrumusețarea orașului ca bulevarde, flancate de case la fel de mari neo – clasice, medievale înlocuiește cartierele talmeș-piggeldy. Un oras important, Bordeaux a devenit acum cel mai important port comercial în Franța.

De-a lungul istoriei, Bordeaux a atras vizitatori, de pelerini care trec prin pe drumul spre Santiago de Compostela din Spania (a se vedea rutele de pelerinaj franceze) turiștilor de astăzi.

Tourist Office : 12 Cours du 30 Juillet

Plimbați-vă prin Triunghiul de Aur din Bordeaux

După cum s-ar putea aștepta de la numele, Triunghiul de Aur este o zonă glorioasă. Formată de trei bulevarde, Cours Clemenceau, Cours de L’Intendență și Allées de Tourny, este locul în care 18 culori calde lea case de piatră umbrite de copaci de secol umplu marile străzi.

Dar nu este o piesă de muzeu; aceasta este inima vechiului Bordeaux si astazi locul pentru magazine de top-end, baruri și restaurante. Cours de L’Intendance este principala stradă comercială cu nume internaționale se luptă pentru personalizat. Nr 57 este casa unde artistul Goya a trăit și a murit (1828), acum un centru cultural spaniol predarea limbii spaniole

În colțul de sud-est, Grand Theatre se află pe marginea Place de la Comédie. Magnificul clădire neo-clasică, construită între 1773 și 1780 pe locul unui templu galo-roman, este la fel de impresionant în interior cu coloane, o cupolă, și o scară care a fost sursa de inspiratie pentru Opera din Paris, Garnier. Este demn de a participa la un concert (în special în timpul Festivalului de Muzică din iunie). În caz contrar, să ia un tur cu durata de 45 de minute, miercuri și sâmbătă după-amiaza. În sezonul de vârf excursii (iulie și august) sunt de zi cu zi.

Orbiți în Esplanade des Quinconces

O plimbare scurtă la est de Triunghiul de Aur a lui Allées de Tourny te aduce la acest imens pătrat gol cu pietriș , înconjurat de copaci umbroși înalți. Este notabil pentru statuile eroilor locali, scriitorii Michel de Montaigne (1533-1592) și Charles Montesquieu (1689-1755), iar extraordinara Monument aux Girondins. Over-the-top fântâni arteziene și statui de cară triumfale și figuri alegorice depasit de cifra de   Liberty Breaking Lanțuri ei  au fost puse între 1894 și 1902 pentru a onora Girondins, suporterii inițial înflăcărat al Revoluției Franceze, dar ghilotinat în 1792 pe ordinele Robespierre în politica bizantină a Adunării revoluționară.

Place des Quinconces

De-a lungul Walk Riverfront istoric din Bordeaux


Malurile râului Garonne au fost, în urmă cu 15 ani, un pustiu de depozite goale și cheiurilor abandonate. Astăzi, acest lucru este o zonă fabulos, adus la viață din nou, cu spații deschise și grădini. Depozitele de-a lungul cheiurilor vechi sunt pline de magazine, restaurante, baruri, cafenele și face acest una dintre cele mai vibrante cartiere din Bordeaux.

Odată ce inima orașului, cartierul este cunoscut sub numele de Saint-Pierre. Plimbare pe podul Pont-de-Pierre pentru o mare vedere din spate la vechiul quais care matura de-a lungul malurilor râului.

Palais de la Bourse și oglinda apei

Place de la Bourse se deschide spre râu, cu Palais de la Bourse, bursa de valori al secolului al 18 – lea, care înconjoară acest pătrat minunat că miroase a comerțului încrezător din trecut. Clădirile de piatră simetrice face fundalul perfect pentru Sclipitoare Miroir d’Eau , o oglindă de mică adâncime de apă suficient să se plimbe prin care să reflecte palatul glorios. Este floodlit pe timp de noapte , atunci când este nevoie de o calitate magică, aproape ireal. Este în districtul Saint – Pierre din Bordeaux.

Turnul Catedrala și Palatul Rohan


Aceste trei clădiri fac un grup minunat de locuri de vizitat.

Tour Pey-Berland , construit între 1440 și 1446, se află în afară de catedrală. Este un site impresionant și punctul de vedere din partea de sus a orașului și atracțiile sale stabilite înainte de a vă este în valoare de urcare de 231 de pași o scară în spirală îngustă.

Pe lângă aceasta se află Catedrala St-Andre , o clădire construită între vasta secolele 11 și 15. Sculpturi împodobesc Porte Royale, intrarea în dreapta ușii de nord, ilustrând Doisprezece Apostoli și Judecata de Apoi . Încercați pentru a prinde un concert gratuit de organe în iulie și august , în zilele de marți , la ora 6 pm.

Chiar în spatele catedralei, palatul fostului episcop este o afacere foarte grandios. Palais Rohan a fost construit în 18 – lea secol pentru Arhiepiscop, Ferdinand Maximilian de Meriadek, Prințul de Rohan, și a fost primul în noul stil arhitectural neo-clasic în Franța. Acum , Primăria, este bine merita o vizita pentru scara de stat mare, camere acoperite cu lambriuri din lemn din secolul 18 si o sala de banchete. Acesta vă oferă o idee despre importanța atât biserica și orașul Bordeaux în Franța.

Musee des Beaux Arts si Musee des Arts Decoratifs

Un astfel de oraș măreț ar trebui, și nu, au Grand Arte Plastice și Decorative Arte Muzee. Grupate pe străzile din jurul catedralei, Muzeul de Arte Frumoase are o colecție destul de impresionantă de artă europeană cu place de Titian, Rubens, și Brueghel precum și lucrări 20thcentury bune. Muzeul de asemenea, pune pe expoziții temporare bune. Muzeul de Arte Decorative vă arată viața în trecut, cu porțelan și perioada de mobilier, statui, sticlărie și mai dispuse în camerele de un conac din secolul 18.

Musée des Beaux Arts : 20 Cours d’Albret

Musée des Arts Decoratifs : 39 rue Bouffard

Musée d’Aquitaine

Dacă doriți să vedeți ce viața a fost ca în această regiune de vest a Franței superb, vizita Muzeul Aquitaniei care te duce de la omul preistoric pana in prezent printr – un amestec larg și fascinant de obiecte. Există opera de arta de la 20.000 î.Hr.; Tezaurul de la Tayac în Garonne; o reconstrucție a unui magazin de la începutul secolului 20 băcănie lui; Mormântul lui Montaigne, și artefacte de aur din secolul al 2 – lea î.Hr.. Secțiunea galo-romană arată viața de zi cu zi a capitalei provinciale din sticlă, sculpturi, mozaicuri, articole din sticlă, și un altar de marmură. Muzeul trece prin Evul Mediu și pe epoca de aur Bordeaux; planificarea oraș ambițios și artele sale din secolul 18 și clădiri. Este genul de muzeu foarte bine aranjate și dispuse pe care vă invită să rătăcească prin trecut a lua mult mai mult decât anticipați.

20 cours Pasteur

Musee d’Art Contemporain, CAPC

Toate orașele mari din Franța au bune colecții de artă contemporană, iar Bordeaux nu este o excepție. Găzduit într – un fost depozit din 1894, Muzeul de Arta Contemporana prezinta o parte din colecțiile Centrului d’Arte plastiques contemporains de Bordeaux , plus lucrări de împrumut permanent de la Centrul Pompidou din Paris. Depozitul a fost remodelat imaginativ care produce un interior imens care poate găzdui lucrări foarte mari și instalații care rar este spațiul galeriei dreapta. Este bine pe arta din anii 1960 și 1970: uite pentru Keith Haring, Sol Le Witt și Richard pe termen lung și deține expoziții temporare excelente.

7 rue Ferrere

St-Michel și Ste-Croix Quayside District

Ia-o plimbare de-a lungul lângă Quais râului Garonne pe lângă splendid pod Pont de Pierre printr-o zonă dată populată de meșterii din Bordeaux: factorii de cablu, Cizmarilor, olari, fierari, baril-a și, la biserica gotică St Michel. Free-picioare turla domina zona, este cel mai înalt din oraș (și la 114 de metri, a doua cea mai inalta turla din Franța, după Strasbourg), cu o vedere excepțională din partea de sus. Dacă sunteți aici într-o dimineață de duminică puteți scotoci în piața de vechituri din piața de chilipiruri.

Un pic mai departe spre sud vei veni la biserica romanica Abatia benedictina din Ste. Croix. Construit în 12 și 13 secole, și restaurată în secolul al 19-lea la ideile lor de romanic, este în valoare de a merge într-o miercuri la ora 6 pm pentru a asculta recitalul de organe libere.

Basilique St-Michel : Loc brăzdat et Meynard

Ste-Croix Abbey Church : Place Pierre Renaudel

Excursii de o zi din Bordeaux Țara Vinului


Nu trebuie să ratezi peisajul rural înconjurător în cazul în care sunt produse vinuri de renume mondial din Bordeaux. Dar , începe în Bordeaux în sine, la Musée du Vin et du NÉGOCE (4 rue Borie). Situat în casa unui negustor irlandez, Francis Burke, și a construit în anul 1720, acoperă vin și meseriile asociate cu producția. La final, veți primi bonus suplimentar de degustare 2 vinuri.

Înarmat cu mai multe cunoștințe despre vinurile din Bordeaux, să ia excursii la marile nume ale Entre-Deux-Mers, St-Emilion, Margaux, Sauternes, Médoc, și alte nume celebre. Puteți fie să o faci singur sau de a lua una dintre excursiile organizate de Oficiul de Turism .