De Eiffeltoren Light Show: Een complete gids

Posted on

 De Eiffeltoren Light Show: Een complete gids

Jaarlijks worden zo’n zeven miljoen mensen een bezoek aan de Eiffeltoren, waardoor het ‘s werelds meest populaire monument werken als een betaalde toeristische attractie. Vooral als het je eerste bezoek, het geld is de moeite waard het uitzicht en de ervaring van het bestijgen van de toren.

Maar voor iedereen die het kijken naar hun uitgaven, zijn er ook meer budget-vriendelijke manieren om dit iconische monument te genieten. Een daarvan is de per uur ‘s avonds “lichtshow” die ziet de reeds heldere ijzeren bouwwerk barstte in wat lijken als gouden, bruisend schittert gedurende enkele minuten.

Wanneer de show te vangen? Hoe lang duurt het?

Elke avond van zonsondergang tot 1 uur, bij het begin van elk uur, de speciale verlichting barstte in zicht aan de horizon. Dit betekent natuurlijk dat de lichtshows komen vaker voor in de wintermaanden dan in de zomer, als zonsondergang valt niet tot na 21:00

Het display duurt een totaal van vijf minuten per keer, met uitzondering van de finale om 1 uur, die gaat op voor een hypnotische 10 minuten.

Er is nog een reden waarom het is het waard op de hoogte blijven van de laatste show van de avond: de toren van de gebruikelijke oranje-gele verlichting wordt uitgeschakeld, het aanbieden van een geheel andere, aanzienlijk meer dramatische display.

Waar is de beste plek om te zien de Light Show?

Op een heldere nacht, kunt u genieten van het schouwspel van tal van plaatsen in de stad. Uitzicht op de rivier zijn favoriet bij de meeste toeristen: vrijwel overal langs de rivier de Seine in het centrum van Parijs tussen het Île de la Cité en de Pont d’Iéna biedt een goed uitzicht op de schitterende ijzeren structuur barsten in betoverende schittert.

Pont Neuf brug:  Pont Neuf brug (Metro: Pont Neuf) is een goede plek om baars aan het begin van het uur om je voeten te rusten en te genieten van het spektakel. Vanuit dit perspectief, kunt u volop genieten van het weidse, vuurtoren-achtige bewegingen van baken van de toren: Het is een poëtische lust voor het oog. Het baken zendt twee krachtige, kriskras door lichtstralen waarvan het bereik strekt zich uit tot ongeveer 80 kilometer / iets minder dan 50 mijl.

Place du Trocadéro: Anders, veel toeristen hoofd over aan het Place du Trocadéro  (Metro: Trocadéro) voor veel dramatischer, van dichtbij indrukken en foto ops van de toren in zijn sprankelende ‘s nachts persona.

Als u van plan bent om rond te zwerven voor een avondwandeling dat zou duren twee tot drie uur in totaal, waarom niet beginnen met een meer afgelegen Vantage van de lichtshow om 9 of 10 uur stipt, ga dan naar Trocadero voor een veel nauwere uitzicht? Twee programma’s kunnen beter dan één zijn – vooral wanneer duidelijk zijn uit verschillende hoeken en perspectieven.

Montmartre : Op een heldere nacht, de verre toren glinsterende ver weg aan de horizon kan een poëtisch zicht zijn. Het echte voordeel? U kunt genieten van enkele van de mooiste panorama’s in Parijs op hetzelfde moment, het zien hoe sommige van de meest herkenbare plaatsen en monumenten te verbinden aan de horizon. Het nadeel? De show zal voel me een beetje te ver voor sommigen.

Het maken van Magic: Hoe is de toren het algemeen Lit?

De Eiffel huidige (gebruikelijke) De verlichting zijn het geesteskind van Pierre Bideau, een Franse ingenieur die het hedendaagse lichtgevende systeem ontwikkeld in 1985. Zijn nieuwe systeem werd ingehuldigd op 31 december van dat jaar. Bideau produceerde een warm, intens levendig effect door het plaatsen oranjegele natriumdamplampen 336 op grote projectoren.

De speciale projectoren kan de toren worden verlicht van binnen de structuur: balken van het licht schieten omhoog van de bodem van de toren en stralen uit, wat betekent dat op alle momenten van de duisternis, de Tower zijn gemakkelijk gezien, zelfs van zo ver als het noordoosten Parijs en Montmartre.

Hoe zit het met “Sterretje” Bollen?

Wat betreft de hourly “lichtshow” effecten, die hun eerste verschijning in 1999 in het nieuwe millennium te brengen gemaakt, ze zijn het product van een verbazingwekkende 20.000 6 watt lampen, waarvan het gezamenlijke vermogen bereikt zo’n 120.000 watt. Elke kant van de toren heeft 5.000 van deze speciale lampen weergegeven over het algemeen verlichting, waardoor een prachtige, 360-graden sprankelend effect.

Verbazingwekkend, en ondanks hun visuele intensiteit, de “sterretje” lampen verbruiken zeer weinig energie: het stadsbestuur in high-efficiency lampen geïnvesteerd als onderdeel van zijn poging om Paris’ ecologische voetafdruk te verminderen.

Eco-bewuste reiziger hoeft zich geen zorgen over het spektakel dat energieverslindende.

Hoe zit het met vuurwerk?

Voor bepaalde jaarlijkse feesten zoals Bastille Day (14 juli) en New Year’s Eve, hebben vuurwerk shows rond de toren een gemeenschappelijk element in de officiële kalender van de stad geweest. Echter, in de afgelopen jaren toegenomen bezorgdheid over de veiligheid hebben dit soort displays een beetje minder vaak buiten de nationale feestdagen en speciale herdenkingen gemaakt. Als je geluk hebt genoeg om in de stad in het midden van juli of eventueel op einde van het jaar, zou je een kans om te nemen aan een vuurwerkshow te krijgen.

Speciale Illuminations in de recente geschiedenis

Als de meest erkende symbool van de Franse hoofdstad, geliefde toren van Gustave Eiffel’s krijgt regelmatig een ereplaats voor speciale occasions– van zowel de vrolijke en droevige variatie.

Speciale herdenkingsmunt lichtinstallaties hebben de toren maakte nog een hoogtepunt van de horizon van Parijs dan is het op een gewone avond. Sommige bijzonder gedenkwaardige displays in de recente geschiedenis hebben opgenomen:

December 2015:  Ter gelegenheid van COP21, de wereldwijde klimaat conferentie in Parijs dat jaar te markeren, is de toren versierd waren met de woorden “No Plan B” in alle caps. Later, op een meer hoopvolle noot, het is gekleed in het all-groene lichten als een symbool van de belofte van de stad voor een duurzamere toekomst.

November 2015: Herdenking van de meer dan 100 slachtoffers van de terreur aanslagen november 2015 in Parijs, de Eiffeltoren brandt in rood, blauw en wit , de kleuren van de Franse driekleur.

2009: Om de toren 120-jarig bestaan, lichtshows worden tentoongesteld elke nacht voor twee maanden tussen oktober tot december. Voor één van deze shows, wordt de Eiffel gekleed in een verscheidenheid van levendige kleuren, van paars naar rood en blauw, die geleidelijk kruipen op en neer de toren in arty, hypnotiserende patronen.

2008: De toren is versierd met blauwe en gele lichten om de kleuren en motieven van de Europese vlag te vormen, ter gelegenheid van Frankrijk de veronderstelling dat het voorzitterschap van de Europese Unie.

2004:  De toren is verlicht in all-rood te vieren Chinees Nieuwjaar, een populaire jaarlijkse festival in de hoofdstad.