Skip to main content

De la Bangkok la Chiang Mai – Cel mai bun mod de a ajunge la Chiang Mai la Bangkok

De la Bangkok la Chiang Mai - Cel mai bun mod de a ajunge la Chiang Mai la Bangkok
Într – un cuvânt, aveți trei opțiuni pentru a obține de la Bangkok la Chiang Mai : autobuz, tren sau de zbor.

Alegerea cel mai bun mod de transport depinde de timp-la-buget raportul și toleranță pentru disconfort. Există aproximativ 400 mile pentru a acoperi între Bangkok și Chiang Mai.

Zboruri din Bangkok către Chiang Mai ia doar puțin peste o oră. Ei au tăiat în mod eficient 12+ ore de transport până la aproximativ 2,5 ore, presupunând că vin cu o ora inainte de zbor. În plus, acestea sunt doar puțin mai scumpe decât a merge pe uscat.

Dar striații pe cer, la 500 de mile pe oră, este un mod garantat de a vedea nimic țării de-a lungul drum.

Mergând pe uscat necesită fie o zi întreagă sau peste noapte, fie cu autobuzul sau cu trenul. La cheltuiala de somn bun, autobuzele sunt opțiunea cea mai economică – presupunând că nu te jefuit de însoțitor cât mai multe excursioniști fac.

Există o altă opțiune: În cazul în care itinerariul permite o încetinire, călătoria cu trenul oferă întotdeauna o experiență mai memorabil și reduce amprenta asupra mediului.

Care zboară de la Bangkok la Chiang Mai

Mâinile în jos, care zboară este cel mai rapid mod de a Chiang Mai. Poate cel mai confortabil, de asemenea. Chiar dacă scaunul dumneavoastră vă plasează într-un scenariu de coșmar, va trebui doar să-l îndure timp de 90 de minute. Luând autobuzul destul de bine garanteaza 12 ore de cosmar-sablare corn.

Cu o mulțime de concurență, biletul de avion pentru zboruri din Bangkok către Chiang Mai (cod aeroport: CNX) este foarte accesibil. Purtătorii de buget oferă un număr limitat de tarife „promo“, uneori, la fel de ieftin ca US $ 25. Aceste tipuri de bilete, de obicei, nu includ taxele pentru bagaje sau orice avantaje dincolo de centura de siguranță.

Cu toate biletele vor fi, probabil, încă disponibile cu o zi înainte de zbor, rezervare cu cel puțin o săptămână sau două înainte s-ar putea marca o afacere mai bine dacă aveți de gând pentru a verifica saci.

Zborul Chiang Mai durează mai puțin de 90 de minute. Bangkok Airways și Thai Airways operează de la noi Aeroportul Suvarnabhumi (cod aeroport: BKK) în Bangkok. Purtătorii de buget , cum ar fi Nok Air și Thai AirAsia operează zboruri interne din vechile Don Mueang Airport (cod aeroport: DMK).

Cele două aeroporturi din Bangkok sunt aproximativ 40 de minute în afară – asigurați-vă că mergeți la cel potrivit!

Aeroportul Internațional Chiang Mai este doar patru mile sud-vest de Tapae Gate, intrarea în orașul vechi și ceea ce este fără îndoială epicentrul zonei turistice. Transport de la aeroport în Chiang Mai la Old City șanțul va dura mai puțin de o jumătate de oră, în funcție de traficul din oraș.

Notă: Airfare crește în mod semnificativ pe parcursul a doua cele mai mari evenimente ale Chiang Mai: Songkran (Anul Nou thailandez) și Loi Krathong / Yi Peng (festivalul felinar).

Autobuzul de la Khao San Road Chiang Mai

În cazul în zbor este cel mai eficient mod de a ajunge la Chiang Mai, autobuzul este cel mai puțin. Cu toate ca autobuzele pot acoperi distanța ușor mai rapid și cu mai puține opriri decât trenul, obtinerea suficient de confortabil pe drum pentru a dormi, nu este inclus în prețul biletului ieftin.

Cele mai ieftine Autobuzele pleaca de la Khao San Road, infama inima Bangkok de backpacker Banana Pancake Trail. Majoritatea călătorilor optează pentru autobuz peste noapte pentru a salva o noapte de cazare si o zi de durata calatoriei.

Autobuzele de la Bangkok la Chiang Mai pot fi rezervate prin biroul de cazare sau de la unul dintre numeroasele agenții de turism împrăștiate de-a lungul Khao San Road și Soi Rambuttri. Tarifarea nu este stabilită întotdeauna; cere în mai multe locuri pentru a găsi cea mai bună afacere.

Ar trebui să rezervați biletul cu cel puțin o zi înainte de gând să plece. Compania de autobuze va trimite un reprezentant pe jos pentru a vă colecta la pensiunea ta. Fii gata câteva minute mai devreme; ei rândul său , de multe ori până la 15 de minute mai devreme sau mai târziu. Fiți pregătit să meargă lungimea Khao San Road – probabil la QuickStep – așa cum sunt colectate ceilalți pasageri. Vei aduna ca un grup , apoi bordul autobuzului dreapta pe drumul principal; nici o excursie la o stație necesară.

Autobuzele turistice între Bangkok si Chiang Mai se va opri de multe ori la un hotel de predeterminat , deoarece acestea primesc un comision atunci când pasagerii decid să rămână acolo. Ajuns dis-de – dimineață , în mijlocul labirint năucitoare de Old City Chiang Mai lui ademenește o mulțime de pasageri pentru a apuca doar primul hotel disponibile. Nu este cea mai bună afacere! Nu sunt angajat să stau acolo și pot găsi de multe ori o afacere mai bine dacă mers pe jos pentru a gasi propria cazare.

Atenție: Furt pe cele mai ieftine autobuze peste noapte de la Khao San Road Chiang Mai a fost o problemă serioasă pentru mai mult de un deceniu. Asistentul șoferului urcă în cala de bagaje , în timp ce autobuzul este încă în mișcare. Apoi a elimina discret selecta elemente din fiecare sac. Păstrați toate obiectele de valoare cu tine pe autobuz! Nu cred că doar bani sau componente electronice sunt ținte: au fost cunoscute pentru a fura aparate de ras, incarcatoare, lanterne, și de protecție solară scumpe, de asemenea.

Autobuzele Deluxe De la Bangkok la Chiang Mai

În afară de orientare turistică autobuzele care pleacă de la Khao San Road, autobuze de lux de la Bangkok la Chiang Mai pleacă de la terminalul de autobuze nord-est (Mo Chit). Puteți ajunge la terminalul de autobuze prin luarea de BTS.

Aceste autobuze sunt folosite mai des de către localnici, mai degrabă decât de turiști. Vei primi de multe ori un tratament mai bun, o gustare, și apă. Filmul va fi prezentat cel mai probabil în limba thailandeză fără subtitrare în limba engleză, dar de conducere tinde să fie mai civile și de odihnă este mai ușor.

Cu toate că agențiile de turism vor vinde bilete pentru autobuze de lux, unii agenți necinstite au fost cunoscute de a vinde bilete de lux apoi pune pasageri pe regulat autobuzul turistic vechi. Pentru a fi sigur, să ia BTS la Mo ChIT opri apoi mers pe jos sau cu taxiul restul distanța până la terminalul de autobuz pentru a rezerva trecere tine.
Dacă achiziționați biletul printr – un agent, autobuzul ar trebui să plece de la o stație, în caz contrar, ați fost pacaliti.

Aproape fiecare autobuz, inclusiv cele mai ieftine autobuze turistice, pretinde a fi „VIP“, cu toate acestea, acest lucru nu este cazul. Nu plătiți niciodată mai mult pentru un autobuz „VIP“ sau upgrade.

autobuze Deluxe ajunge la stația de autobuz Arcade în Chiang Mai; Transportul se va aștepta să te ducă la hotel.

Luând trenul de la Bangkok la Chiang Mai

trenuri de noapte către Chiang Mai dura puțin mai mult decât autobuzele peste noapte, cu toate acestea, sunt pitoresc, interesant și plăcut. După cum sa menționat celebru scriitor de călătorie Paul Theroux, călătoria cu trenul oferă o privire unică în spatele cortinei culturale.

Clasa a doua trenuri de dormit oferă un pat mic cu perdea de confidențialitate. Buna plimbare și ritmic clac clac este mult mai favorabil pentru somn decât autobuzul. Trenurile sunt cu siguranță cea mai bună opțiune pentru a vă bucura de peisajul rural thailandez.

Trenurile ajung la Chiang Mai Gara pe Charoen Mueang, la est de orașul vechi. Numeroase șoferii vor fi așteaptă afară să vă luați de la stația de la hotel.

Cu toate că trenurile pot fi rezervate prin intermediul agențiilor de turism, mulți agenți pot încerca să vorbești în autobuzul turistic peste noapte în loc, astfel încât cineva de la firma nu trebuie sa cumpere biletul la gară. Opțional, ai putea lua un tuk-tuk sau taxi motocicleta rapid pentru a cumpăra comisiei bilet gratuit la stația de tine.

Încercați să vă rezervați biletul de tren cu câteva zile în avans, pentru cea mai mare alegere. Dacă așteptați până cu o zi înainte, nu s-ar putea obține clasa auto pe care o preferați.

Însoțitorii vinde produse alimentare și băuturi, la un preț umflat, dar vei fi mult mai fericit dacă ai lua o multime de gustări și apă cu tine.

Mai multe despre Noțiuni de bază de la Bangkok la Chiang Mai

Transport Chiang Mai, în special autobuze și trenuri, se umple rapid atunci când festivaluri mari sunt în curs de desfășurare. Sărbători populare , în Thailanda , cum ar fi Loi Krathong și Songkran va rezervați literalmente cele mai multe opțiuni de transport în Chiang Mai o săptămână sau mai mult în avans.

Pe măsură ce luna plină se apropie în fiecare lună, transport la sud la Bangkok și mai departe spre insula Koh Phangan poate obține mult mai ocupată. Mii de călători cap la lunar Partidul Full Moon la Haad Rin din Koh Phangan.

Când sunteți gata de plecare Chiang Mai, opțiunile de transport pentru a ajunge de la Chiang Mai la Bangkok sunt destul de bine la fel!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *