De Top 10 Steden die u moet bezoeken in Italië

Posted on

Italiaanse steden zijn op veel van een reiziger emmer lijst, en voor goede reden – ze bieden een verleidelijke mix van landschappen, historische en oude sites, musea en natuurlijk, een uitstekende keuken. Wat meer is, kan Italië de grote steden gemakkelijk worden bezocht door de trein.

Dit zijn onze picks voor de top tien Italiaanse steden, elk met zijn eigen karakter en aantrekkingskracht.

Rome

Rome (Roma) is de hoofdstad van Italië en het meest waarschijnlijk, uw eerste stop in het land. Rome biedt een duizelingwekkende verscheidenheid aan bezienswaardigheden en ervaringen. Bij elke beurt, zul je ontdekken oude monumenten, sierlijke middeleeuwse en barokke kerken, prachtige fonteinen, kunst gevulde musea en paleizen uit de Renaissance. De oude Colosseum is een van de meest iconische plaatsen in de wereld, en de moderne Rome is een bruisende en levendige stad en heeft een aantal uitstekende restaurants en uitgaansgelegenheden. Saint Peter’s Square en Vaticaanstad zijn ook gemakkelijk bezocht toen in Rome. We raden aan om minimaal 3 dagen in Rome.

Venetië

In tegenstelling tot ergens anders in de wereld, Venetië (Venezia) is een unieke stad gebouwd op het water in het midden van een lagune. Venetië is een van de mooiste en meest romantische steden van Italië, evenals een van de meest populaire voor bezoekers naar Italië. Het hart van Venetië is Piazza San Marco met zijn prachtige kerk, de basiliek van San Marco. Er zijn tal van musea, paleizen en kerken te bezoeken en dwalen langs kanalen van Venetië en verdwalen in de doolhof van smalle straatjes is altijd betoverend. Venetië is in het noordoosten van Italië en historisch was een brug tussen Oost en West – de architectuur behoudt een Byzantijnse gevoel niet echt elders in Italië gevonden.

Florence

Florence (Firenze) is een van Italië’s belangrijkste Renaissance architectonische en kunstcentra. De Duomo en het baptisterium zijn prachtig, maar druk met toeristen, net als hun grote piazza. Florence heeft een aantal uitstekende musea met vele beroemde schilderijen en sculpturen, met inbegrip van Michelangelo’s “David” en Botticelli’s “Geboorte van Venus.” Er zijn ook Medici paleizen en tuinen. Florence is in de regio Toscane en is de toegangspoort voor het verkennen van Toscane kleinere steden en het platteland.

Milaan

Milan (Milaan), een van de rijkste steden van Europa, staat bekend om stijlvolle winkels, galeries en restaurants en heeft een snellere tempo van het leven dan de meeste Italiaanse steden. Het heeft ook een rijke artistieke en culturele erfgoed. Zijn gotische Duomo met haar prachtige marmeren gevel, is prachtig. Schilderij van het Laatste Avondmaal van Da Vinci’s is een van de topattracties van Milaan en La Scala is één van de beroemdste ter wereld operahuizen.

Napels

Napels (Napoli) is één van de meest levendige steden van Italië. Het ligt aan de kust ten zuiden van Rome en is de belangrijkste stad in het zuiden van Italië. Napels heeft veel van zijn barokke karakter en is een startpunt voor uitstapjes naar Pompei, Herculaneum en de kust van Amalfi. Het houdt vele historische en artistieke schatten, en is beroemd om zijn pizza en desserts!

Verona

Verona staat bekend om het verhaal van Romeo en Julia en voor de Romeinse Arena, de derde grootste in Italië en de locatie voor een top opera festival. Verona heeft een goede middeleeuwse centrum, Romeinse overblijfselen, een interessante kasteel complex, en tal van high-end winkelen. Het is de vierde meest bezochte stad in Italië en zeker de moeite waard op een Noord-Italië trein reisschema.

Turijn

Turijn (Torino), in de regio Piemonte in het noordwesten van Italië, is een belangrijk cultureel centrum met een uitstekende musea, elegante winkels en goede restaurants. Er zijn ook een aantal zeer mooie voorbeelden van barokke architectuur en historische paleizen, beroemde koffiehuizen, ambachtelijke werkplaatsen, en straten met overdekte arcades.

Bologna

Bologna staat bekend om haar schoonheid, rijkdom, keuken, en linkse politiek. Zijn vlakke straten zijn bezaaid met arcades, waardoor het een goede wandel stad in weer en wind. Het is een van de oudste universiteiten van Europa. een mooie middeleeuwse centrum, en een aantal aantrekkelijke pleinen, omzoomd met gebouwen met zuilengangen. Bologna is de grootste stad in de regio Emilia-Romagna Noord-Italië en de Piazza Maggiore is een van de grootste pleinen van Europa. Zelfs onder Italianen, wordt het beschouwd als de culinaire hoofdstad van het land.

Genua

Genua (Genova), in Ligurië aan de noordwest kust van Italië, is het belangrijkste zeehaven van Italië. Genua heeft een fascinerende modern aquarium, een interessant havengebied, en een historisch centrum gezegd dat de grootste middeleeuwse wijk in Europa, met een schat aan kerken, paleizen en musea.

Perugia

Perugia, in de regio Umbrië het centrum van Italië, is een zeer kosmopolitische stad en de thuisbasis van twee universiteiten. Het herbergt een wereldberoemde jazzfestival in de zomer en de Universiteit voor buitenlanders is een geweldige plek om Italiaans te leren. Het is een ommuurde stad op een heuvel met een prachtig uitzicht over de vallei en heeft een aantal belangrijke monumenten en een goede centrale plein. De geschiedenis gaat terug tot de negende eeuw BCE.

Kleinere steden om te bezoeken in Italië

Als u de belangrijkste bezienswaardigheden in de Italiaanse grote steden hebben gezien of liever om te reizen naar kleinere steden met minder toeristen, deze aanbevelingen voor de minder bezochte maar interessante Italiaanse steden.

Reizen met de trein in Italië

Reizen tussen de grote steden kan het beste gebeuren met de trein als het rijden in Italiaanse steden erg moeilijk kan zijn en de omvangrijke Italiaanse railsysteem is vrij goedkoop. De meeste stadscentra zijn goed geschikt om te wandelen en delen van de stad centra zijn gesloten voor auto’s zonder vergunning. Grote Italiaanse steden hebben over het algemeen goed openbaar vervoer, ook.