De Top Rome Festivals & Events in juni

Posted on

 De Top Rome Festivals & Events in juni

Juni is de start van de hoge zomerseizoen in Rome, en de Eeuwige Stad ringen in rechts, met een aantal van de belangrijkste festivals en evenementen. En terwijl Juni is een drukke maand in Rome, dan heb je nog steeds minder dicht drukte dan in juli en augustus, en zachter weer in het algemeen.

Hier is een lijst van de top gebeurtenissen in Rome in juni. Merk op dat 2 juni Dag van de Republiek, is een nationale feestdag, zo veel bedrijven, waaronder musea en restaurants, zal worden gesloten.

Dag van de Republiek (2 juni)

Dag van de Republiek, of Festa della Repubblica, is een grote nationale feestdag verwant aan Independence Days in andere landen. Het herdenkt Italië steeds een republiek in 1946, na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Een enorme optocht wordt gehouden op de Via dei Fori Imperiali en is voorzien van een prachtige viaduct door de Italiaanse luchtmacht, gevolgd door muziek in de Quirinale Gardens.

Rozentuin

De stad van de Rose Garden staat open voor in mei en juni het publiek, meestal door middel van de tweede of derde week van juni. De tuin is op de Aventijn als de Via di Valle Murcia 6, niet ver van het Circus Maximus.

Corpus Domini (Vroeg- tot half juni)

Precies 60 dagen na Pasen, katholieken vieren Corpus Domini, die de heilige Eucharistie eert. In Rome wordt deze feestdag meestal gevierd met de massa bij de kathedraal van San Giovanni in Laterano, gevolgd door een processie naar Santa Maria Maggiore. Veel kleinere steden houden een Infiorata voor Corpus Domini, het creëren van tapijten met ontwerpen gemaakt van bloemblaadjes in de voorkant van de kerk en langs de straten. Ten zuiden van Rome, Genzano is een goede stad voor bloemblaadje tapijten, of ga naar het noorden naar de stad Bolsena aan het meer van Bolsena.

Feest van Sint-Jan (San Giovanni, 23-24 juni)

Dit feest wordt gevierd in de uitgestrekte plein in de voorkant van de kerk van San Giovanni in Laterano, de stad van de belangrijkste kathedraal van Rome. Traditioneel worden de viering inclusief maaltijden van slakken (lumache) en speenvarken, plus concerten en vuurwerk. Slakken zijn onderdeel van de traditie als hun hoorns worden verondersteld om tweedracht en zorgen vertegenwoordigen – door ze op te eten, te elimineren je al je zorgen voor het jaar.

Saints Peter en Paul Day (29 juni)

Twee van de belangrijkste heiligen katholicisme worden gevierd op deze religieuze vakantie met speciale massa’s op de Sint Peter’s in het Vaticaan en San Paolo Fuori Le Mura. Op het Sint Peter’s, een enorme Infiorata scherm is voorzien van meer dan 1 miljoen bloemen kunstig weergegeven in ontwerpen op de stoep. Een spectaculaire vuurwerkshow boven de omgeving van Castel Sant’Angelo sluit de festiviteiten.

Lungo il Tevere

“Langs de Tiber” is een zomer lang feest aan de oevers van de Tiber (Tevere) rivier, die door Rome loopt. Het beschikt over een dorpse sfeer van de kraampjes, pop-up restaurants, kunst en ambachten verkopers, live muziek en zelfs een aantal Kiddy Rides en amusement.

Lungo il Tevere wordt gehouden op het westen (Vatican) kant van de rivier en is toegankelijk via een trap die leidt naar de rivieroever. Het dorp ligt tussen het Piazza Trilussa (bij Ponte Sisto) en Porta Portese (bij Ponte Sublicio). Er is een access point voor rolstoelen bij Lungotevere Ripa.

Rock in Roma

De jaarlijkse Rock in Roma festival gaat van start in eind juni, waardoor hemelbekleding muzikale acts naar locaties in Rome, met inbegrip van het Circus Maximus.