December in Rome – Een Weather and Event Guide

Posted on

December in Rome - Een Weather and Event Guide
Als u op reis naar de Italiaanse hoofdstad tijdens de feestdagen, zijn er tal van festivals en evenementen die elk jaar in december gebeuren. Echter, hoewel de winter nogal regenachtig kan zijn in Rome, het kan ook heel koud ‘s nachts, dus je moet zich voorbereiden op uw reis door het verpakken van veel lagen en warme kleding. Op die manier kunt u genieten van de vele seizoensgebonden festiviteiten die plaatsvinden gedurende de maand over de stad.

Weer

Overdag temperaturen in december blijven rond het midden van de jaren ’50 Fahrenheit, met vele dagen van de maand ontvangt nogal wat zon. Echter, ‘s nachts temperaturen in Rome dalen tot rond het vriespunt temperaturen. Over het geheel genomen is de gemiddelde hoog in december is 54 graden, terwijl de gemiddelde lage bodem uit op ongeveer 41 graden Fahrenheit.

De winter is de tweede meest regenachtige seizoen achter de herfst, en in december, kunnen Rome gemiddeld negen dagen van regen en een totaal accumulatie van ongeveer vier inch van de neerslag in de hele maand. December kan ook betekenen dat je nog steeds een beetje van het mooie herfstweer ervaren, maar het weer verschuivingen tussen bewolkte periodes gepaard met wind, regen, en de mildere temperaturen gegenereerd door de zuidelijke wind en koude en zonnige dagen gebracht door de wind uit het noorden, zogenaamde Tramontana.

Vorst en sneeuw zijn zowel een zeldzaam verschijnsel in de stad, maar u kunt ervaren in het land net buiten de stad. Echter, hevige sneeuwval meerdere malen gebeurd in december de hele geschiedenis van de stad, dus je moet bereid zijn voor alle weersomstandigheden als je deze maand bezoekt.

Wat te Pack

Als het gaat om de voorbereiding van uw reis naar Rome, moet u tal van lagen van warme kleding mee te nemen af ​​te wenden van de nachtelijke koude rillingen tijdens een verblijf comfortabel tijdens de matig warmere dagen. Zorg ervoor dat u een zware jas te pakken, veel truien, lange en korte mouwen shirts en broeken voor uw reis naar voor te bereiden op eventuele temperatuurschommelingen die u kunt ervaren. U kunt ook een regenjas, paraplu en waterdichte schoenen te pakken sinds December heel nat kan krijgen.

Evenementen

Vakanties in Rome in december, terwijl vooral rooms-katholieke en christelijke, ook joodse en seculiere evenementen. Gedurende de maand, zult u een verscheidenheid van verschillende vakantie markten, religieuze vieringen, en zelfs een paar partijen te vinden.

 • Chanoeka:  Tijdens Chanoeka, grote joodse gemeenschap in Rome verzamelt in Piazza Barberini, waar kaarsen op een grote Menorah elke avond verlicht tijdens de acht-nacht vakantie. Het gebied in de buurt van Campo dei Fiori is ook feestelijk in deze tijd. Chanoeka valt tijdens elk jaar een andere week, soms zelfs gebeurt in eind november, dus zorg ervoor dat je de data voor het maken van vakantie plannen.
 • Kerstmarkten in Rome:  Van begin december tot en met 6 januari zullen de bezoekers feestelijke markten in Piazza Navona vol met mensen in kraampjes met handgemaakte geschenken, geboorte ambachten, kinderspeelgoed, en seizoensgebonden lekkernijen te vinden.
 • Nativity Display:  100 Presepi, een weergave van de kerststallen uit de hele wereld, is te vinden op Sala del Bramante de buurt van Piazza del Popolo tot en met januari 6. Nativity displays zijn ook opgezet in de meeste kerken van Rome als je van plan bent op het bijwonen van de mis of service.
 • Immaculate Conception:  Op deze heilige dag, 8 december de katholieke gelovigen vieren de dag van de conceptie van Jezus van de Maagd Maria. Van oudsher is de paus viert deze dag door het leiden van een caravan van het Vaticaan naar het Piazza di Spagna, waar hij legt een krans bij het Colonna dell’Immacolata in de voorkant van Trinita dei Monti kerk.
 • Saint Lucy’s of Santa Lucia de dag:  Terwijl de feestdag van Santa Lucia (13 december) wordt op grotere schaal gevierd in Sicilië, in Rome, wordt waargenomen met een grote optocht van Engelenburcht naar het Sint Peter’s.
 • Kerstavond:  Samen met zijn tijd door te brengen met familie, kerstavond (24 december) is ook de nacht, wanneer geboorte displays van oudsher worden aangevuld met de baby Jesus of worden onthuld in hun geheel, zoals de levensgrote kerststal in Saint Peter’s Square.
 • Kerstdag:  Je kunt verwachten dat alles op Kerstdag (25 december) om te worden gesloten als Romeinen een van de meest religieuze feestdagen van het jaar te vieren. Natuurlijk, er zijn vele manieren om Kerstmis in Rome te vieren, het bijwonen van de nachtmis bij Saint Peter’s Basilica aan het bezoeken van kerst crèches in de stad.
 • Dag van de Saint Stephen’s:  Deze feestdag wordt waargenomen op de dag na Kerstmis (26 december) en is typisch een uitbreiding van eerste kerstdag, toen families uit gaan om kerststallen in kerken kerstmarkten bekijken en te bezoeken. De feestdag van Santo Stefano ook gehouden op deze dag wordt gevierd op kerken die vereren de heilige Stefanus, zoals de kerk van Santo Stefano Rotondo in de buurt van het Colosseum.
 • New Year’s Eve (Festa di San Silvestro): Net zoals het is over de hele wereld, New Year’s Eve in Italië (31 december), die samenvalt met het feest van Sint Sylvester (San Silvestro), wordt gevierd met veel tamtam in Rome. Piazza del Popolo houdt grootste openbare viering van Rome met muziek, dans, vuurwerk, en natuurlijk, enorme mensenmassa.

Reistips

 • Voordat u boekt uw vliegticket, is het belangrijk op te merken dat 8 december 25, en 26 nationale feestdagen in Italië, dus je moet verwachten dat de meeste bedrijven, musea, en andere door de overheid faciliteiten worden gesloten.
 • Omdat je meestal kunt ervaren herfstachtige weer het hele maand, maar het is ook het begin van het seizoen voor het toerisme in Rome, kunnen december een ideale maand om de stad te bezoeken zijn. Je hoeft niet te bijna net zoveel drukte vechten, maar zal nog steeds in staat zijn om de vele outdoor attracties van deze oude stad te genieten.
 • Hotels en reiskosten moet worden verlaagd deze tijd van het jaar, vooral als je eerder in de maand reist. Maar omdat Kerstmis is een van de belangrijkste feestdagen in het land, de prijzen meestal spike in die tijd tot New Year’s Day.