December v Rimu – vremensko in vodnik dogodkov

Posted on

December v Rimu - vremensko in vodnik dogodkov
Če potujete v glavno mesto Italije v času turistične sezone, obstaja veliko festivalov in dogodkov, ki se zgodijo vsak decembra. Kljub temu, da lahko pozimi precej deževno v Rimu, je lahko tudi precej hladno ponoči, tako da je treba pripraviti za svoje potovanje, ki ga pakiranje veliko plasti in toplih oblačil. Tako boste lahko uživali v številnih sezonskih praznovanj, ki potekajo skozi ves mesec po mestu.

Vreme

Dnevne temperature v decembru ostal okoli sredine 50s Fahrenheit, z veliko dni v mesecu, ki prejemajo zelo malo sonca. Vendar pa lahko nočne temperature v Rimu znižala na okoli temperaturah pod ničlo. Na splošno se je v povprečju visoka v decembru je 54 stopinj, medtem ko je povprečna nizke dna odjavi na okoli 41 stopinj Fahrenheit.

Zima je drugi rainiest sezona za jeseni in v decembru, lahko Rim povprečju devet dni padavin in skupno kopičenje okoli štirih centimetrov padavin ves mesec. December lahko tudi pomeni, da boste še doživeli nekaj lepo jesensko vreme, vendar vremenski premiki med oblačnih obdobjih, skupaj z vetrom, dežjem in milejše temperature, ki jih južnih vetrov in hladnih in sončnih dni, ki jih je veter prinesel iz severa, znan kot Tramontana.

Mraz in sneg sta redek pojav v mestu, ampak jo lahko doživite v državi desno izven mesta. Vendar pa so velike količine snega večkrat se je zgodilo v decembru skozi zgodovino mesta, tako da se je treba pripraviti na vsakem vremenu, če ste na obisku ta mesec.

Kaj Pack

Ko gre za pripravo za vaše potovanje v Rim, boste morali, da bi veliko plasti toplih oblačil za vnaprej računali nočnih mrzlica med bivanjem udobno v zmerno toplih dni. Bodite prepričani, da paket težka jopič, veliko puloverji, dolgoročne in kratkoročne rokavi majice in hlače za svoje potovanje, da se ustrezno pripravijo na vseh temperaturnih nihanj lahko doživijo. Morda boste prav tako želeli, da paket dežni plašč, dežnik in nepremočljive čevlje, saj lahko december dobili precej mokro.

Dogodki

Počitnice v Rimu v decembru, medtem ko večinoma katoliška in krščanska, tudi judovskih in posvetnih dogodkov. Ves mesec, boste našli vrsto različnih trgov počitnice, verskih praznovanj, in celo nekaj strank.

 • Hanukkah:  Med Hanukkah, Rimu velika judovska skupnost zbira na trgu Piazza Barberini, kjer so sveče na velikem Menorah osvetljeno vsak večer ob osmih zvečer počitnice. Območje v bližini Campo dei Fiori je tudi praznični v tem času. Hanukkah sodi med vsako leto drugačen teden, včasih celo zgodilo konec novembra, zato poskrbite, da preverite rok pred izdelavo počitniških načrtov.
 • Božični Trgi v Rimu:  Od začetka decembra s 6. januarja, bodo obiskovalci našli praznične trge v Piazza Navona, napolnjene z ljudmi na stojnicah prodajajo ročno darila, Rojstvo obrti, otroške igrače in sezonske dobrote.
 • Rojstvo Zaslon:  100 Presepi, razkazovanje jaslice z vsega sveta, se nahaja na Sala del Bramante v bližini Piazza del Popolo s januar 6. Nativity zasloni so določene tudi v večini rimskih cerkva, če nameravate na obiskujejo mašo ali storitev.
 • Brezmadežno spočetje:  Na ta sveti dan, 8. december katoliški verniki praznujejo dan Device Marije v pojmovanju Jezusa. Tradicionalno je papež praznuje ta dan, ki ga vodi karavano iz Vatikana na Piazza di Spagna, kjer je položil venec na Colonna dell’Immacolata pred Trinita dei Monti cerkev.
 • Sveta Lucija je ali Božiček dan Lucia:  Medtem ko je praznik Svete Lucije (13. decembra) širše praznoval na Siciliji, v Rimu, je bilo ugotovljeno, z veliko procesijo od Castel Sant Angelo na Trgu svetega Petra.
 • Božični večer:  Skupaj s tem, da je čas, da preživijo z družino, božični večer (24. december), je tudi noč, ko so Rojstvo zasloni tradicionalno zaključili z dodajanjem otroka Jezusa, ali so odkrili v celoti, kot je naravni velikosti rojstva v Saint trg Petra.
 • Božič:  Lahko pričakujemo vse, kar je treba zapreti, na božični dan (decembra 25), kot Rimljani praznovanje enega najbolj verskih praznikov v letu. Seveda, obstaja veliko načinov za praznovanje božiča v Rimu, z udeležbo na polnočno mašo v baziliki svetega Petra v obisku božične jasli po mestu.
 • Dan svetega Štefana:  Ta praznik je opaziti na dan po božiču (26. decembra) in je običajno razširitev božični dan, ko družine se odpravite na ogled jaslic v cerkvah in obisk božičnih trgov. Dan praznik Santo Stefano potekala tudi na ta dan je praznoval v cerkvah, ki častijo Saint Štefana, kot so cerkve Santo Stefano Rotondo v bližini Koloseja.
 • Silvestrska (Festa di San Silvestro): Tako kot je po vsem svetu, silvestrovanje v Italiji (december 31), ki sovpada s praznikom sv Sylvester (San Silvestro), ki je praznoval z veliko fanfare v Rimu. Piazza del Popolo ima največji javno praznovanje Rima z glasbo, plesom, ognjemeti, in seveda, ogromne množice.

Potovalne Nasveti

 • Preden si rezervirajte letalsko vozovnico, je treba opozoriti, da december 8, 25 in 26 so državni prazniki v Italiji, tako da je treba pričakovati, večina podjetij, muzejev in druge vladne objekte je treba zapreti.
 • Ker lahko po navadi pride do jesensko vreme ves mesec, ampak to je tudi začetek izven sezone za turizem v Rimu, lahko december je idealen mesec za obisk mesta. Vam ne bo treba boriti skoraj toliko gneče, vendar bo še vedno lahko uživajo številne prostem znamenitosti tega starodavnega mesta.
 • Hoteli in potne stroške je treba zmanjšati, v tem letnem času, še posebej, če potujete v začetku meseca. Ker pa Božič je eden najpomembnejših praznikov v državi, cene navadno konico v tem času, dokler novoletni dan.