Decembrie la Roma – Un ghid de evenimente meteo si

Posted on

Decembrie la Roma - Un ghid de evenimente meteo si
Dacă sunteți călătoresc în capitala Italiei în timpul sezonului de vacanță, există o mulțime de festivaluri și evenimente care se petrec în fiecare decembrie. Cu toate acestea, deși iarna poate fi destul de ploios din Roma, ea poate fi, de asemenea, destul de rece pe timp de noapte, așa că ar trebui să se pregătească pentru călătoria dvs. prin împachetarea o multime de straturi și îmbrăcăminte caldă. În acest fel, vă puteți bucura de numeroasele sărbători de sezon au loc pe tot parcursul lunii din oraș.

Vreme

Temperaturile din timpul zilei, în decembrie stați în jurul valorii de la mijlocul anilor ’50 Fahrenheit, cu multe zile ale lunii care primesc destul de un pic de soare. Cu toate acestea, temperaturile pe timp de noapte din Roma poate scădea la temperaturi în jur de congelare. În general, medie ridicată în luna decembrie este de 54 de grade în timp ce media fundurile low out la aproximativ 41 de grade Fahrenheit.

Iarna este al doilea ploioasa sezon în spatele toamnă, iar în decembrie, Roma pot medie de nouă zile de precipitații și o acumulare totală de aproximativ patru inci de precipitații pe tot parcursul lunii. Decembrie poate însemna, de asemenea, veți experimenta în continuare un pic de frumos vremea toamna, dar schimbările meteorologice dintre perioadele noros însoțite de vânt, ploaie, și temperaturi mai blânde generate de vânturile sudice și zilele reci și însorite aduse de vânt din nord, cunoscut sub numele de Tramontana.

Frost și zăpadă sunt atât un fenomen rar în oraș, dar este posibil să-l experiență în țară chiar în afara orașului. Cu toate acestea, căderi masive de zăpadă au avut loc de mai multe ori, în decembrie de-a lungul istoriei orașului, așa că ar trebui să fie pregătit pentru orice condiție meteo dacă vizitați această lună.

Ce să Pack

Când este vorba de pregătirea pentru călătoria dvs. la Roma, va trebui să aducă o mulțime de straturi de haine groase pentru a stăvili fiori de noapte în timp ce stau confortabil în timpul zilelor calde moderat. Asigurați-vă că pentru a împacheta o jachetă grea, o mulțime de pulovere, cămăși cu mânecă scurtă și lungă, pantaloni și pentru călătoria dvs. pentru a pregăti în mod adecvat pentru orice fluctuații de temperatură ar putea apărea. De asemenea, s-ar putea dori să împacheteze o haina de ploaie, umbrela, și pantofi impermeabil din decembrie poate obține destul de umed.

Evenimente

Sărbătorile în Roma, în decembrie, în timp ce cea mai mare parte romano-catolică și creștină, includ, de asemenea evenimente evreiești și laice. Pe tot parcursul lunii, veți găsi o varietate de diferite piețe de vacanță, sărbători religioase, și chiar câteva partide.

 • Hanukkah: In  timpul Hanukkah, comunitatea evreiască mare din Roma adună în Piazza Barberini , în cazul în care lumânări pe o mare Menora sunt aprinse în fiecare seară în timpul vacanței de opt noapte. Zona aproape de Campo dei Fiori este , de asemenea , în acest timp festiv. Hanukkah cade într – o săptămână diferită în fiecare an, uneori chiar se întâmplă la sfârșitul lunii noiembrie, astfel încât asigurați – vă că verificați datele înainte de a face planuri de vacanță.
 • Piețele de Crăciun din Roma:  De la începutul lunii decembrie , prin 06 ianuarie, vizitatorii vor găsi piețe festive în Piazza Navona umplut cu oameni în standuri de vânzare cadouri realizate manual, artizanat, jucării pentru copii Nașterea lui, și tratează de sezon.
 • Nașterea Display:  100 Presepi, un ecran de scene Nașterea Domnului din întreaga lume, se gaseste la Sala del Bramante lângă Piazza del Popolo până în ianuarie 6. Nașterea display – uri sunt , de asemenea , înființat în cele mai multe biserici din Roma , dacă sunteți de planificare pentru participarea la masă sau serviciu.
 • Immaculate Conception:  În această zi sfântă, 8 decembrie, credincioșii catolici sărbătoresc ziua concepției lui Isus Fecioarei Maria. În mod tradițional, Papa celebrează această zi de a conduce o caravană de la Vatican la Piazza di Spagna, unde a depune o coroană de flori la Colonna dell’Immacolata în fața Trinita dei Monti Church.
 • Saint Lucy sau Mos Day Lucia: In  timp ce ziua de sărbătoare Santa Lucia (13 decembrie) este sărbătorită pe scară mai largă în Sicilia, la Roma, se observă cu o procesiune mare de la Castel Sant Angelo la Piața San Pietro.
 • Ajunul Crăciunului:  Împreună cu a fi un timp pentru a petrece cu familia, Ajunul Crăciunului (24 decembrie) este , de asemenea, noaptea când se afișează nativității sunt completate în mod tradițional prin adăugarea copilul Isus sau sunt dezvelit în întregime, cum ar fi nașterea în mărime naturală în Saint Piața Petru.
 • Ziua de Crăciun:  Vă puteți aștepta ca totul să fie închis în ziua de Crăciun (25 decembrie) ca romani celebra una dintre sărbătorile de cele mai religioase ale anului. Desigur, există mai multe moduri de a sărbători Crăciunul la Roma, de la participarea la miezul nopții Liturghie în Bazilica San Pietro pentru a vizita creșele de Crăciun în jurul orașului.
 • Ziua Sfântului Ștefan:  Această sărbătoare legală se observă în ziua de după Crăciun (26 decembrie) și este de obicei o extensie a zilei de Crăciun, atunci când familiile aventurați pentru a vedea scene Nașterea Domnului în biserici și să viziteze piețele de Crăciun. A doua zi de sărbătoare Santo Stefano , de asemenea , a avut loc în această zi, este sărbătorită la biserici care venerează Sfântul Ștefan, cum ar fi Biserica Santo Stefano Rotondo lângă Colosseum.
 • Ajunul Anului Nou (Festa di San Silvestro): La fel cum este peste tot în lume, Anul Nou în Italia (31 decembrie), care coincide cu sărbătoarea Sfântului Silvestru (San Silvestro), este sarbatorit cu multa fanfara din Roma. Piazza del Popolo deține cea mai mare sărbătoare public din Roma , cu muzică, dans, focuri de artificii, și desigur, mulțimi uriașe.

Sfaturi de calatorie

 • Înainte de a rezerva biletul de avion, este important să rețineți că 08 decembrie 25, și 26 sunt sărbători naționale în Italia, astfel încât trebuie să vă așteptați cele mai multe firme, muzee și alte facilități guvernamentale care urmează să fie închise.
 • Deoarece puteți experimenta în mod tipic pentru vremea de toamnă pe tot parcursul lunii, dar este, de asemenea, la începutul afara sezonului pentru turism la Roma, decembrie poate fi o luna ideala pentru a vizita orașul. Nu va trebui să lupte aproape la fel de multe mulțimi, dar va fi în continuare în măsură să se bucure de numeroasele atracții în aer liber ale acestui oraș antic.
 • Hoteluri și costurile de călătorie ar trebui să fie redusă această perioadă a anului, mai ales în cazul în care călătoriți mai devreme în luna. Cu toate acestea, din moment ce de Crăciun este una dintre cele mai importante sărbători din țară, prețurile de vârf, de obicei, în această perioadă până în ziua de Anul Nou.