Denar in menjalce denarja na Baliju

Posted on

Denar in menjalce denarja na Baliju

Lokalna valuta na Baliju, kot z ostalim Indonezije, ki je znan kot rupija (IDR ali RP). Zahvaljujoč zgodovinski inflacije, indonezijski denar prihaja v ogromnih apoenih od aluminija IDR 50 kovancev za neverjetnih IDR 100.000 računov.

ugotavlja papir prišel v apoenih po IDR 500, 1.000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000 in 100.000. Kovanci pridejo v apoenih po 50, 100, 200, 500 in 1000, čeprav so te nekoliko manj razpošlje v primerjavi s papirnih računov. Oglejte si to stran za pregled trenutnega menjalnega tečaja dolar-rupija: Yahoo Finance – ameriškim dolarjem indonezijska rupija Exchange Rate (Offsite).

Bali je turistično usmerjenih podjetij so postali zelo nadarjen na ločitev obiskovalcev od svojega denarja, s poštenimi sredstvi ali prekršek. To ni za podcenjevati se večinoma poštene vozniki, natakarji, bankirji in turistične vodnike na Bali – vendar moramo biti previdni, da se ne odtrgali na Baliju, saj obstajajo tudi veliko scammers samo čakajo na priložnost, da izkoristijo.

Za druge opravke in ne-jev na Baliju, preberite te članke o Etiquette Nasveti na Baliju, Safety Tips na Baliju, Beach Safety Tips na Baliju in zdravje Nasveti na Baliju.

Menjalnic in tuje valute na Baliju

Obstaja veliko deviznih olajšav vsem glavnih turističnih območjih Bali, večina od njih sprejema valute, kot so ameriški dolar, avstralski dolar, in britanskega funta. V pošteni trgovci delujejo skupaj senčnih menjalce denarja, in to je zelo težko povedati, eno od drugega.

Preden greva ven, da so vaši računi spremenilo, preverite lokalni časopis za mer up-to-dan izmenjave. Ampak ne bo hitrost do srca posledično izmenjava lahko na koncu nižja zaradi provizij, ki jih denar spreminjajo mestih zaračunavajo.

Vi ste lahko svoj denar spremenilo na naslednjih lokacijah, razporejene v vrstnem redu zanesljivosti:

  • Banke: ste najmanj verjetno, da bodo pri izmenjavi valuto na banki odtrgali. Druga možnost je, da lahko odstopi od bankomata s svojim debetno ali kreditno kartico.
  • Hoteli: Veliko hotelskih recepcijah omogočajo menjavo valut, vendar ponujajo nižje menjalne tečaje v primerjavi z bankami in redne menjalce denarja.
  • Pooblaščeni menjalnic: Bank Indonesia, pooblaščeni menjalnic oglaševanje status Pedagang Valuta Asing Berizin ali PVA Berizin (indonezijskega za “pooblaščenega Money Changer”) z zelenim logotipom PVA Berizin v izložbi. (Glej sliko zgoraj).

Bali Banke

Večina bank v Bali sprejemajo tuje valute za izmenjavo. Ob delavnikih, banke na Baliju so odprte od 8. do 3PM.

Naslednji Indonezijski banke poslujejo v Bali, in zagotavljanje zračnega prometa in storitev, over-the-counter. Kliknite na offsite povezave v spodnjem seznamu za dostop do svoje angleškem jeziku straneh in našli svoje veje in bankomatov na Baliju.

Poleg menjave tujih valut v teh bankah, lahko dobite tudi denar vnaprej na vaši kreditni kartici (ali over-the-counter ali iz njihove bankomatu), ali pa uporabljajo svoje bankomate umakniti iz vaše lastne ATM debetno kartico. Uporabite naslednje locators ATM najti banko na Baliju, ki bo sprejel umikov iz vašega ATM debetno ali kreditno kartico:

Večina bank ima zgornjo mejo za odstop od pogodbe v višini 3 milijonov IDR (okoli $ 330), čeprav lahko nekateri stroji gredo tako nizko, kot 1,25 milijona IDR ali tako visoko, kot IDR 5 milijonov.

Udobje, ki ga bankomatov v Bali na voljo, se lahko izravna s pristojbinami za čezmorske dvige. Pred dvigom na bankomatu Bali enkrat preverite z bančnega računa ali kreditne kartice. Tukaj je razčlenitev pristojbin, ki jih ZDA zaračunavajo finančne institucije za dvige na bankomatih in nakupov s karticami: BankRate.com – Stroški Valuta preusmeritev .

Bali menjalnic

Tuje valute kot ameriški dolar, Združeno kraljestvo funt in avstralski dolar se lahko zelo hitro spremeni v enem od številnih menjalnic na Baliju. Menjalnic tja, kjer so turisti – od letališča do večje vasi upcountry. Na žalost, so Bali menjalnic pridobila nespodobnim ugled zaradi svojega obsežnega repertoarja umazanih trikov. Preberi ta članek Travelfish.org – prevare-Denar spreminja na Baliju za boljše razumevanje, kako deluje.

Da se zaščitite pred victimized varanje moneychangers, pokroviteljski le Bank Indonesia, pooblaščene menjalce denarja. Te menjalnic so akreditirani indonezijski denarnih oblasti so Pedagang Valuta Asing Berizin ali PVA Berizin (indonezijskega za “pooblaščenega Money Changer”). Člani PVA Berizin imajo Bank Indonesia hologram in PVA Berizin zelena ščita logotip v izložbi.

Za vsako denar changer naletite na Baliju, sledite tem preprostim korakom, da se zagotovi, da ne boste dobili odtrgali pri izmenjavi tujih valut.

Prvi korak: Izračunamo stopnjo sami. Najprej preverite oglaševane cene denarja, Changer je, nato pa uporabite svoj kalkulator , da ugotovimo, rezultat v primerjavi z zneskom, ki ga želite zamenjati. To je pomembno: nekateri Neukusan moneychangers dejansko opremljene svoje računala, da zagotovi neugodno stopnjo.

Drugi korak: Ugotovite, če bo denar, izmenjevalnik ste približuje zaračuna provizijo. Menjalnic z višjimi od povprečja stopenj pogosto zaračunajo provizijo za lop malo off vrhu skupnega. Menjalnic, ki ne zaračunavajo provizije običajno prodajajo po nižjih cenah. Ti pretvorniki oglašujejo njihovo pomanjkanje komisije spredaj.

Tretji korak: jih obvesti o znesku, ki ga želite spremeniti. Denar izmenjevalnik bo uporabila svoj kalkulator, da ugotovimo količino rupija ki jih je treba zamenjati. Končna številka bo prikazan. (To je, če Prvi korak pride prav.)

Korak štiri: Count iz svoje zapiske, vendar jih ne izroči samo še. Postavite jih pred vami, kjer lahko pazi na njih.

Peti korak: vzemite rupija od denarja menjalnik in jim računajo sami. Ne jih še žep, vendar v nobenem primeru ne bi smeli dati rupija nazaj do denarja menjalnik za štetje. Če vztraja, hoje in sprejme svojo valuto z vami.

Šesti korak: Če ste zadovoljni z zneskom, ki ste jih prejeli, potem pa denar izmenjevalnik vzeti tujo valuto in dokončanje posla. Moral bi prejeti račun za transakcijo. Če ne boste dobili eno, prosi za eno.

Nasveti za Spreminjanje svoj denar na Baliju

Če upoštevate te nasvete, da poskrbite, da boste dobili največ iz vsakega denarja spreminjajočem transakcijo.

  • Ne izbirajo zgolj na podlagi najbolj oglaševane stopnjo. Fly-by-night operacije uporabljajo skoraj preveč dobro-biti-res menjalni tečaji pripraviti poganjkov v. Poslujejo s člani PVA Berizin najbolje, če se ne more umakniti znesek, ki ga potrebujete pri lokalnem bankomatu.
  • Prinašajo svež, svež $ 100 računov za izmenjavo. Prepognjen ali stare račune bo zavrnila večina moneychangers, ali se zaračuna nižjo tečaja. Enako velja za novejše menic po nižjih apoenov; vprašati, če popust računi za manj kot 100 $ v vrednosti. Računi nominirana 10 $ in spodaj, se ne sme sprejeti za izmenjavo. Sveža off tiska vaš $ 100 račun izgleda, bolj verjetno ste, da bi dobili najboljšo mero za to v zameno.
  • Count svoj denar , preden ga spremenite; prešteli, in ponovno štetje, ko ste ga spremenili.
  • Biti zadnja oseba, ki skrbi za denar v transakciji. Ne dovolite, da denar izmenjevalnik, da bi dobili denar nazaj, “da ga šteje za vsak slučaj”.
  • Izogibajte naslednje menjalnic: menjalnic priložene kot drugotnega pomena na drugo podjetje, kot je tattoo salonu, ki ne denar spreminjajo na strani; in menjalnic ponujajo cene sumljivo višja od veljavne obrestne mere bank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *