Det bedste tidspunkt at besøge Rom

Posted on

 Det bedste tidspunkt at besøge Rom
Den evige stad er en herlig sted at besøge hele året rundt. Der er virkelig ingen “dårlige” tid til at besøge Rom, men husk på, at juli og august kan være varmt og fugtigt, og december til marts er på den kølige side. De fleste vil være enige i, at det bedste tidspunkt at besøge Rom er mellem september og november og april til maj, hvor folkemængderne er færre, dage er lyse og solrig, og om aftenen er sprøde og cool-normalt kun kræver en lys jakke.

Men uanset hvad tid på året du beslutter at rejse til Rom, før du gøre din ferie planer er det en god idé at overveje en række faktorer, herunder skarer, vejr, særlige begivenheder, og budget.

Vejret i Rom

Rom har et middelhavsklima med kølige, fugtige vintre og varme, fugtige somre. Temperaturer i juli og august kan let overstige 90 grader Fahrenheit (32 grader Celsius), med fugtighed til at matche. Resten af ​​årets Klimaet er behageligt, med lave temperaturer svinger omkring 40 grader Fahrenheit (4 grader Celsius). December, januar, og februar er de koldeste måneder af året, selvom kviksølv sjældent dips under 30 grader Fahrenheit (-1 grader Celsius). Snefald er ikke uhørt, selv om det sjældent akkumuleres.

Oktober og november er Roms mest regnfulde måneder.

Højsæson i Rom

Juni, juli, og august se den tungeste turist trafik i Rom, fordi mange mennesker tager deres ferie i sommeren under skolens pause. Hvis du beslutter at besøge i løbet af højsæsonen, være forberedt på store menneskemængder og lange ventetider i linjer på populære attraktioner. Regn er muligt, men usandsynligt, hvilket gør sommeren ideelt for sightseeing, spisning på udendørs caféer, og spise gelato, hvilket er grunden til at så mange rejsende planlægge deres ture i løbet af denne tid.

Forår og efterår er også populære sæsoner for rejsende. vejr Marts er lidt mere variabel (og køligere) end april, hvor byen begynder at varme op. Holy Week (påskeugen, som afhængigt af månens kalender er mellem marts og april) er en usædvanlig travl tid i Rom, især da du kommer tættere på Vatikanstaten. I mellemtiden, lyset er aldrig så gylden og lysende som det er i oktober og november. Husk, at det er nogle af de vådeste måneder, men faldet kan være et godt tidspunkt at drage fordel af mindre skarer og nedsatte hotelværelser.

Ikke at blive talt ud, vinteren er faktisk en rigtig god tid til at besøge, især for dem, der ønsker at spare penge på logi, og se turistattraktioner og steder i det historiske centrum, uden de lange linjer og knusning skarer. December til februar ser relativt milde vejr, så du kan sætte farten ned og tage i hverdagen romerske liv, men sørg for at pakke en tung jakke, en hat, en hyggelig tørklæde, og varme handsker.

januar

I januar temperaturer dukkert, men solrige dage vil sandsynligvis også. Betragtet Roms lavsæson, er der stadig en hel del ting at gøre, da den evige stad aldrig lukker.

Begivenheder at tjekke ud:

 • Den største nytårsaften fest er på Piazza del Popolo, capping fra året med musik, dans, og en funklende fyrværkeri.
 • Den Helligtrekonger den 6. januar markerer den 12. dag i julen.
 • Også den 6. januar, en god heks, La Befana , bringer slik til børnene og en formiddag procession af middelalderlige udklædte mennesker finder sted i Vatikanet.
 • Januar 17 er Saint Anthony Dag, fejrer skytshelgen for slagtere, husdyr, kurvemagere og gravediggers.

februar

Ikke ulig januar, februar i Rom er koldt men næsten blottet for turister, hvilket betyder, at du har frie tøjler til at nyde hovedstaden i et adstadigt tempo.

Begivenheder at tjekke ud:

 • Roms Carnevale, fejringen af ​​starten på fasten, er ikke så berømt som Venedigs men det er sjovt alligevel.

marts

Foråret kan også være en travl tid i Rom, fordi tusindvis af kristne strømmer til Rom under påskeugen (faldende engang i marts eller april) for at besøge Peterskirken og Vatikanmuseet. Mange hoteller opkræve den højeste pris i denne periode.

Begivenheder at tjekke ud:

 • Kvindernes internationale kampdag eller Festa della Donna fejres den 8. marts.
 • Askeonsdag markerer begyndelsen på fasten, med en pavelige Audience den morgen. Få billetter online på The Holy See hjemmeside .

April

Når Holy Week falder i april, festligheder kulminerer med påske ( Pasqua ) masse i Peterspladsen, påfyldning til kapaciteten med næsten 80.000 pilgrimme.

Begivenheder at tjekke ud:

 • Langfredag ​​Festlighederne begynder med en 5:00 masse i Peterskirken, efterfulgt af Via Crucis, en fakkel-lit procession.
 • Påskesøndag masse holdes på Peterspladsen ved 10 am Paven omhandler menneskemængde ved middagstid.
 • På påskedag ( Pasquetta ), paven besidder en masse på Peterspladsen ved middagstid.
 • Den Rom Marathon afholdes i april hvert år.

Kan

I dagene efter Holy Week, er der en bule i turisme, så sørg for at gøre dit flyselskab og hotelophold tidligt.

Begivenheder at tjekke ud:

 • Med 1. maj Primo Maggio er en national helligdag mærkning Labor Day-fejringen af arbejderen.
 • Edsaflæggelse af den nye schweiziske Guard sker i Vatikanet den 6. maj.
 • I begyndelsen til midten af maj, Rom vært for Internazionali BNL d’Italia (Rom Open) på Stadio Olimpico tennis center.

juni

I juni, vil du se en tydelig stigning i antallet af turister med små børn, så sørg for at bestille reservationer til de familievenlige steder før tid.

Begivenheder at tjekke ud:

 • Festa della Repubblica (Republikkens dag) observeres den 2. juni, mindes dagen i 1946, da Italien blev en republik.
 • Den Festa di San Giovanni er en vigtig festival med en fejring af dans, musik og mad.

juli

Historisk den varmeste måned i året, kan vikarer nå nær 100 grader Fahrenheit (38 grader Celsius), og det kan være ganske lummert. Pisk varmen inde kirker og museer i løbet af dagen, slentre langs gaderne om natten, når Rom er på sit mest livlige.

Begivenheder at tjekke ud:

 • Lungo Il Tevere Roma er en hofte og sker begivenhed featuring hvor midlertidige pop-up-barer, restauranter, madboder og spillesteder linje sig langs bredden af floden Tiberen.

august

August kan være så varmt som i juli med temperaturer skyhøje under den intense romerske solen. Men da dette er den tid, mange romerne gerne hovedet til kysten, kan byen være overraskende stille.

Begivenheder at tjekke ud:

 • Isola del Cinema byder på en sommer filmserie om Tiberina Island, i midten af floden Tiberen.
 • Ferragosto (den antagelse) lander på 15. august, en tid til grillaftener og erkendelsen af, at sommeren i Italien vil snart komme til en ende.

september

Som børn gå tilbage til skolen, skarer begynder at tynde ud i nogen grad i september, og vejret bliver en lille smule mere behageligt. Dage vil stadig være varm, men du vil føle efteråret temperaturer begynder at krybe ind på kølige aftener.

Begivenheder at tjekke ud:

 • Den Sagra dell’Uva (Festival af Drue) er en høst begivenhed afholdt tidligt i måneden på basilikaen Konstantin i forummet.
 • Starten af den vigtige fodbold ( calcio ) sæson! Forza Italia !

oktober

Fall farver og køligere temps bugne, og det samme gør kunst, håndværk og antik messer.

Begivenheder at tjekke ud:

november

Vinteren er lige om hjørnet, men blå himmel og varme eftermiddage hængende.

Begivenheder at tjekke ud:

 • Allehelgensdag den 1. november er en helligdag til minde om de døde.
 • Feast of Saint Cecilia på Santa Cecilia Kirke i Trastevere er den 22. november.

december

Som du måske forestiller dig, Jul i Rom er magisk, med udførlige krybbespil overalt og farvestrålende lys spredt gennem gaderne i det historiske centrum.

Begivenheder at tjekke ud:

 • I løbet Hanukkah, gå til Piazza Barberini at se belysningen af ​​en kæmpe menorah.
 • Gennemse årlige julemarked på Piazza Navona.
 • Juleaften i Vatikanet er der, hvor den traditionelle afsløringen af ​​Jesusbarnet sker ved naturlig størrelse Fødselskirken.
 • Midnight Mass juleaften er en særlig romersk tradition.