Dineren in Lau Pa Sat Festival Market, Singapore

Posted on

 Dineren in Lau Pa Sat Festival Market, Singapore

Yesterday’s Public Market, Today’s Massive Hawker Center in het centrum van Singapore

Lau Pa Sat Festival Market Victoriaanse tijdperk filigreed gietijzeren constructie ziet er op zijn plaats in hypermoderne zakelijke district van Singapore, maar het is erin geslaagd om de sloopkogel te vermijden door te gaan met de stroom. Staande tussen Cross Street, Boon Tat Straat en Robinson Road, de honderd-plus-jaar-oude markt gebouw rotsen op dag en nacht, het uitdelen van premium ventervoedsel voor bezoekers.

De centrale ligging van de markt maakt het een uitstekende trekpleister voor toeristen en kantoorpersoneel in de aangrenzende zakenwijk: de 5.500 vierkante meter van de binnenruimte biedt plaats aan ongeveer 2000, hoewel vaak tussen de middag of in het weekend ‘s avonds om de capaciteit gevuld.

Het gebouw is een van de oudste in Singapore: de gietijzeren marktstructuur dateert uit 1894 en sindsdien is al in gebruik is, met uitzondering van een paar jaar in de late jaren 1980 (het werd uit elkaar gehaald, terwijl de lokale MRT lijn was gebouwd en samen opnieuw na het MRT geopend).

Hoe komt u er: Lau Pa Sat Festival Market bevindt zich op de kruising van Boon Tat Straat en Robinson Road. Lau Pa Sat te bereiken met de MRT, uitstappen bij de Raffles Place MRT-station en neem afrit ik, een heel, heel lange tunnel die een paar straten verderop blijkt uit Lau Pa Sat. Volg de borden, lopen over Dwarsstraat en daar ben je.

Sierlijke Victoriaanse Interior

Het gebouw waarin Lau Pa Sat (voorheen bekend als Telok Ayer Market) dateert uit 1894. Ontworpen door de Britse koloniale ingenieur James MacRitchie, werd de achthoekige structuur geconstrueerd om een ​​markt die na de oude site en naamgenoot in Telok naar het gebied had verplaatst te huisvesten Ayer, Chinatown werd gesloopt. (Huidige naam van het gebouw komt tot ons uit de oorsprong van de markt, “lau pa zat” is Hokkien voor “oude markt”.)

De oude markt was gemaakt van hout en palm rieten dakbedekking. MacRitchie besloten om het oude ontwerp in geprefabriceerde gietijzeren uit Schotland geïmporteerde recapituleren – met behoud van het oude achthoekige plattegrond, de nieuwe markt verworven sierlijke balken en palen, met ijzeren filigraan sieren het interieur hoeken en bogen.

Na verloop van tijd, het gebied rond Lau Pa Sat uitgegroeid tot de centrale zakenwijk van Singapore, en de markt zelf geconfronteerd met een onzekere toekomst. Omgezet in een Hawker centrum in 1973, de markt gebouw deed goede zaken voeden kantoormedewerkers tot de bouw van een nabijgelegen MRT-station de sluiting in 1986 gedwongen.

De autoriteiten hadden geen plannen van bekisting de historische structuur voor een goede, hoewel: het gebouw werd zorgvuldig uit elkaar gehaald, zijn 3.000 delen gelabeld en opgeslagen voor latere reconstructie. Na drie jaar en SGD 6,8 miljoen (ongeveer $ 5,3 miljoen), werd het herbouwd markt heropend voor hongerige diners serveren.

De keuze is: eten bestellen

De massale interieur door gietijzeren Lau Pa Sat structuur van schuilplaatsen meer dan 200 kraampjes verdeeld over acht gangen, alle convergerende op een centraal atrium, waar de drankjes kraam verdeelt bier, water en frisdranken aan uw pittige selecties te spoelen.

De selectie eten is uitgebreid, goedkoop (maar iets duurder dan chow op openbare Hawker centra zoals Old Airport Road en Bukit Timah) en zeer internationaal. Afgezien van de lokale gerechten die u zult vinden in elke Hawker centrum (Chinees, Maleis, Indiase en “Westerse” food), Lau Pa Sat herbergt ook kraampjes serveren Koreaans, Japans, Vietnamees, en Filippijnse selecties.

Street Dining After Dark

Na 07:00 (of 15:00 in het weekend en op feestdagen), Lau Pa Sat wordt de Nexus voor een straat eten markt die het geheel van aangrenzende Boon Tat straat in beslag neemt. Ongeveer een dozijn outdoor kraampjes langs Boon Tat Street, en de avond lucht verdikt met de geur van grillen saté, kip vleugel, en gegrilde vis.

Het management heeft betrekking op de straat met uitklapbare tafels en plastic stoelen, die allemaal vullen binnen enkele minuten. Er is iets jarringly retro over Lau Pa Sat outdoor eetervaring: alsof het bos van hoogbouw rondom Lau Pa Sat niet in geslaagd om deze oude-timey bubble van de traditionele eet pop. Dit is zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke Singapore straat eten ervaring als één dezer dagen kan krijgen, die doet denken aan de goede oude dagen voor de overheid beperkt de straatventers hun eigen Hawker centra in de jaren 1970.

In de oude dagen, Singapore venters gebruikt om grill kip vleugels over een omgekeerde olievat gevuld met houtskool. Vandaag de dag, de kraampjes kijken meer modern (en nog veel meer draagbare), maar de smaak blijft trouw aan zijn geschiedenis, rijk aan traditionele marinades en geserveerd met pikante pepers. De saté komt met dikke, rijk pindasaus, in alle vlees varkensvlees op te slaan (saté verkopers hebben de neiging om moslim te zijn).

De grill scène op Boon Tat blijft open voor het bedrijfsleven tot 3 uur.