Dineren in Singapore Bukit Timah Hawker Center – Wat te eten?

Posted on

 Dineren in Singapore Bukit Timah Hawker Center

A Small Hawker Center met tal van Bite

Voor zover Singapore Hawker centra te gaan, de Bukit Timah Market & Food Center draait op de kleine kant: 84 kramen met betrekking tot de tweede verdieping van een voorstedelijk markt complex langs de hoek van Upper Bukit Timah Road en Jalan Jurong Kechil.

Net als de meeste van de oudere Hawker centra (de plaats werd gebouwd in 1975), een natte markt bevindt zich op de benedenverdieping, terwijl de venter magie boven gebeurt.

Ondanks het kleine formaat, deze Bukit Timah Hawker centrum heeft een aantal veelbesproken over kraampjes; de besten dragen hun media op hun ramen als eretekens. Als je wandelt in met niemand om u te begeleiden, kunt u het beste plek om te eten kiezen, hetzij door a) op zoek naar de langste lijn, of b) op zoek naar de meest overtuigende krantenknipsels.

Generaties van Venters in One Place

Makansutra en zijn stichter, Singapore voedselenthousiast KF Seetoh, heeft veel te zeggen over de plaats en haar geschiedenis.

“Een paar gerechten zijn hier zeer beroemde – deze Hawker centra hebben verdomd bloedige goede venters,” Seetoh legt, zeggen dat veel van deze Hawker operaties in het spel zijn geweest voor meerdere generaties. “Die kramen zijn lang voordat Hawker centra werden gebouwd actief – deze mensen terug te gaan generaties, zal de zonen van haar zonen te brengen.”

Een Noodle Dish Made (en geperfectioneerd) in Singapore

KF Seetoh heeft geen twijfel over bestaan: de meeste van Singapore voedsel repertoire kunnen zijn ontleend aan over de hele wereld, maar hij is ervan overtuigd dat saté bij hoon is “helemaal uitgevonden in Singapore.”

“Je kunt dit nergens anders in de wereld niet vinden, misschien in ons dichter culinaire buurman, Maleisië,” legt Seetoh. “Ze nemen rijstvermicelli [noodles], en dan zijn ze veel uitgeven met pindasaus dat de Chinese-stijl stock gekookt in het heeft. Hartige, niet zo zoet, en ze zetten zeevruchten en alles wat daar.”

Sin Chew Satay Bee Hoon ( Stall # 162, tel: +65 98.260.782) passeert zowel de lange lijnen test en de krantenknipsels proef: op een gegeven dag, de rij voor hun saté bij hoon lijkt erop dat Apple fanboys de rij staan voor de nieuwste iPhone release, en gloeiende reviews uit alle hoeken van punt naar deze stal voor een aantal van de beste saté bij hoon in Singapore.

Dit Saté Bee Hoon is Slurpy, Rommelig Fun

Dit is wat je krijgt bij uw bestelling: rijstvermicelli noodles baadt in een rijke, bruine, lichtjes kruidig saté jus. Ja, saté – het is niet ver verwijderd van de pindasaus die doorgaans begeleidt een portie Aziatische vlees spiesjes, geformuleerd om goed te gaan met noedels.

De pinda’s in de saus nogal grof gemalen en het hele gerecht wordt gegarneerd met garnalen, kokkels, vis,  kang kong  (waterspinazie) en  tau pok  (stukjes gefrituurde tofu).

Dankzij de royale afmetingen van de saus noodle, Sin Chew saté bij hoon is bij uitstek slurpable en kan een puinhoop maken als je niet oppast. Het risico van vuile kleding is zeker de maaltijd waard.

Nee “Wortelen” in deze heerlijke Cake van de wortel

Ondanks de naam, zijn er geen wortelen in Singaporese “carrot cake”, of chai slepen kway . In Hokkien, de witte radijs ( daikon ) gebruikt in chai sleeptouw kway aandelen het grootste deel van zijn naam met het gewone wortel (die slechts een enkele extra lettergreep krijgt om het te onderscheiden van de daikon natura).

De hardwerkende “oom” die werkt  Hij Zhong Carrot Cake  (kraam # 02-185, tel: +65 64685398) is de zoon van de man die het allemaal begon, een van de eerste chai sleeptouw kway venters in het land. Seetoh herinnert zich die van de vader carrot cake in de jaren ’80 – zo goed als het onderhavige product is, het origineel was “drie werelden uit elkaar”, zoals Seetoh zegt.

“Het is niet in de ingrediënten, het is in de manier waarop u het bakken,” Seetoh uit. “Hoe weet je doorgeven techniek? U kunt doorgeven het recept, maar je kunt nooit doorgeven techniek! Zoals, wanneer stop je frituren die ingemaakte daikon en beginnen te mengen? Deze dingen zijn erg moeilijk om te leren.”

Het maken van Singaporese Carrot Cake

De volgende generatie Hawker nog een expert: binnen reuze koekenpan, goot hij een grote hoeveelheid blokjes “carrot cake” en geplaatst een berg Chye poh (ingelegde radijs) met knoflook – na sauteing en mengen van de partij, de Hawker giet een grote hoeveelheid opgeklopte op de pan, verdrinking de gecombineerde carrot cake / Chye poh. Hij snijdt dan is de grote taart in porties en soeplepels elk op een bord.

Met de overdaad aan roerei in carrot cake, de schaal blijkt wat omelet-ty, crisped aan de randen van de venter. De grote stukken daikon een uitstekende doek voor de smaak wat door de knoflook, Chye poh en Dab sambal (chili saus) aan de zijkant.

Vervoer naar Bukit Timah Market & Food Center

Bukit Timah Market & Food Center bevindt zich op 51 Upper Bukit Timah Road in Clementi stad, een woonwijk, ongeveer 10 mijl ten noordwesten van Marina Bay. Het dichtstbijzijnde MRT-station is Clementi (Oost-West Line, EW23), ongeveer 1,8 mijl van het Food Center.

Om een handige openbaar vervoer route van uw locatie in Singapore, bekijk dan  gothere.sg  en voer punten A naar B in gewoon Engels (dat wil zeggen “Orchard Road to 51 Upper Bukit Timah Road”) – de website zal voorstellen de snelste gecombineerde bus-MRT route naar het hawker centrum. Bukit Timah Food Center op Google Maps .

Voor andere eetgelegenheden in chow-mad Singapore, kijk op deze lijst van de top tien Hawker centra in Singapore. Voor meer informatie over het gebruik van Singapore efficiënt transportsysteem, lees ons artikel over Riding Singapore MRT en bussen met de EZ-Link Card.