Dining v Bukit Timah Hawker Center Singapur – Kaj jesti?

Posted on

 Dining v Bukit Timah Hawker Center Singapur

Mali Hawker center z veliko Bite

Kolikor Singapur je Hawker centri iti je Bukit Timah trg in Food Center deluje na majhnih strani: 84 stojnic, ki zajemajo drugo etažo v primestnem trga kompleksa ob kotu Zgornje Bukit Timah cesti in Jalan Jurong Kechil.

Tako kot večina starejših Hawker centrih (kraj je bila zgrajena leta 1975), mokro trgu zaseda nižje nadstropje, medtem Hawker zgodi čarovnija gor.

Kljub majhnosti, to Bukit Timah Sokolar center ima več veliko-govoril-o Hawker stojnicah; najboljši pa nosijo svojo medijsko pokritost na njihovih steklena okna, kot so značke časti. Če ste hojo s nihče vas vodil, boste lahko izbrali najboljše mesto za jesti bodisi a) išče najdaljšo linijo, ali b) išče najbolj prepričljivih tiskanega gradiva.

Generacije krošnjarjev na enem mestu

Makansutra in njen ustanovitelj, Singapur hrana navdušenec KF Seetoh, ima veliko za povedati o mestu in njegovi zgodovini.

“Nekaj ​​jedi so zelo znani tu – ti Hawker centri imajo prekleto krvave dobre kramarjev,” Seetoh pojasnjuje, pravijo, da so bili mnogi od teh operacij Hawker v igri za več generacij. “Te stojnice so delujejo dolgo, preden so bile zgrajene Hawker centri – ti ljudje gredo nazaj generacij, bodo sinovi pripeljejo svoje otroke.”

Testenin jed (in Popolnost) v Singapurju

KF Seetoh ne dvomi: večina Singapur hrane repertoarja so lahko sposodil iz vseh koncev sveta, ampak on je prepričan, da je Satay čebelji hoon “popolnoma izumil v Singapurju.”

“Ne moreš najti to nikjer drugje na svetu, morda v našem tesnejše kulinarični soseda, Malezija,” pojasnjuje Seetoh. “Menijo, riž Rezanci [rezanci], nato pa so ga slather z arašidovo omako, ki je dobil kitajsko-style zalog kuhane v njej. Šetraj, ni tako sladko, in jih dal morski sadeži in vse, kar tam.”

Sin Chew Satay Bee Hoonom ( Stall # 162, tel: 65 98260782) prehaja preizkus parangali in preizkus preskliping: na kateri koli dan, čakalne vrste za njihovo Satay čebel Hoon Izgleda Apple fanboys podloga za najnovejše iPhone javnost, in žareče ocene iz vsega točko k tej stojnici za nekatere od najboljših Satay čebel Hoon v Singapurju.

To Satay Bee Hoon je Slurpy, Umazane Zabava

To je tisto, kar boste dobili z vašim naročilo: riževih rezancev rezanci kopala v bogato, rjave, rahlo pikanten Satay omako. Da, Satay – to ni daleč od arašidovo omako, ki običajno spremljajo porcijo azijskih mesa nabodala, oblikovanih, da gredo dobro z rezanci.

Arašidov v omaki precej grobo tleh, in celotno jed je obložen z kozic, školjk, rib,  Kang Kong  (voda špinača) in  tau pok  (bitov ocvrte tofu).

Hvala za velikodušno deležev omaki z rezanci, Sin Chewa Satay čebela Hoon je nadvse slurpable in lahko nered, če niste previdni. Tveganje umazanih oblačil je vredno obrok.

Ni “Korenje” v tem Delicious Carrot Cake

Kljub imenu, ni korenje v singapurskih “korenja torto”, ali chai vlečno kway . V Hokkien, belo redkev ( Rotkva ) se uporablja v kway chai vleko delnic večino svojega imena z rednim korenček (ki dobi le en dodaten zlog, da se razlikuje od Rotkva naravi).

Pridni “stric”, ki deluje  He Zhong Korenček Cake  (ležišča # 02-185, tel: +65 64685398) je sin človeka, ki je začel to vse, eno prvih chai vleko kway krošnjarjev v državi. Seetoh spominja ob očetovo korenčkovo torto v 80. letih – tako dober, kot je ta izdelek, original je “tri svetove narazen”, kot pravi Seetoh.

“To ni v sestavinah, to je na način, ti je ZRJ,” Seetoh pojasnjuje. “Kako ste prenašali tehniko? Lahko prenašali na recept, ampak nikoli ne moremo mimo dol tehniko! Kot, kdaj ste prenehali cvrtje tiste kisle Rotkva in začeli mešanje? Te stvari so zelo težko naučiti.”

Izdelava singapurski Korenček Cake

Hawker Naslednja generacija je še vedno strokovnjak: v velikanski ponvi, je vlije veliko kubični “korenja torto” in postavi kupček chye Poh (kisle redkev) s česnom – po sauteing in mešanje veliko, Hawker prelije velika količina stepeno jajce na ponev, utopitvijo združeno korenje torto / chye Poh. Nato rezine veliko torto v služijo velikosti in zajemalke vsak na krožnik.

Z preobilice umešana jajca v korenja torto, jed Izkazalo se je malo omleta-ty, crisped na robovih, ki jih Hawker. Veliki kosi Rotkva zagotavljajo odlično platno za vrhuncev arome, ki jih je česen, chye Poh, in dab o sambal (čili omako) na strani.

Kako do Bukit Timah trgu in Center za hrano

Bukit Timah trg in Center Hrana se nahaja na 51 Upper Bukit Timah cesti v Clementi mestu, stanovanjskem naselju približno 10 kilometrov severozahodno od Marina Bay. Najbližja MRT postaja je Clementi (vzhod-zahod Line, EW23), približno 1,8 kilometrov iz centra za prehrano.

Če želite najti udoben javni prevoz pot od svoje lokacije v Singapurju, obiščite  gothere.sg  in vnesti točke A do točke B v preprostem angleškem jeziku (tj “Orchard Road 51 Upper Bukit Timah Road”) – spletna stran bo predlagal najhitrejši kombinirano avtobus-MRT pot do Sokolar centra. Bukit Timah hrane center na Google Maps .

Za druge možnosti za živila v Chow-mad Singapurju, si oglejte ta seznam najboljših deset Hawker centrov v Singapurju. Za več informacij o uporabi Singapur je učinkovitega prometnega sistema, preberite članek o Riding Singapur MRT in avtobuse z EZ-Link kartice.