Dining v Lau Pa Sat Festival trgu, Singapur

Posted on

 Dining v Lau Pa Sat Festival trgu, Singapur

Včerajšnji javni trg, Današnja Massive Hawker Center v Downtown Singapurju

Viktorijanski-era struktura filigreed litega železa Lau Pa.s SAT Festival trgu je izgleda precej ven iz mesta v hypermodern poslovni četrti Singapur, vendar se je uspelo izogniti uničil žogo, tako da greste s tokom. Stalni med Cross Street, Boon Tat Street in Robinson Road, na sto-plus-year-old trg gradbenih kamnin na dan in noč, dishing premija Hawker hrane za obiskovalce.

Osrednja lokacija na trgu je zaradi česar je glavni žreb za turiste in pisarniške delavce v sosednji poslovni četrti: njegove 5.500 kvadratnih metrov notranjega prostora sedežev okoli 2.000, čeprav pogosto napolnjena do zmogljivosti v času kosila ali vikend večerih.

Stavba je ena izmed najstarejših v Singapurju: tržna struktura iz litega železa sega v leto 1894 in je bil v stalni uporabi, saj z izjemo nekaj let v poznih 1980 (to je delo narazen, medtem ko je bila lokalna linija MRT gradijo, in ponovno sestavijo po MRT odprt).

Kako do tja: Lau Pa Sat Festival Market se nahaja na stičišču Boon Tat Street in Robinson Road. Da bi prišli do Lau Pa Sat ga MRT, izkrcali na postaji Raffles Place MRT in Pojdite na izhod I, je zelo, zelo dolg predor, ki izhaja nekaj ulic stran od Lau Pa Sat. Sledite oznakam, sprehod čez Cross Street in tam si.

Slikovit Victorian notranjost

Stavba Lau Pa Sat (prej znan kot Telok Ayer trg) sega v leto 1894. Designed by britanski kolonialni inženir James MacRitchie, je osmerokotne struktura izdelana tako, da hišo na trg, ki se je preselil na območje po starem mestu in soimenjaka v Telok Ayer, je Chinatown porušili. (Sedanje ime stavbe prihaja k nam iz izvora na trgu je, “lau pa sedel” je Hokkien za “stari trg”.)

Stari trg je bil narejen iz lesa in dlani thatch kritine. MacRitchie odločil, da ponavljati staro zasnovo v montažni litega železa, uvoženega iz Škotske – ohranitev starega osmerokotni tloris, novi trg pridobil bogato okrašen tramovi in ​​delovnih mest, z železom filigransko krasijo notranje kotičke in loki.

V času, območje okoli Lau Pa Sat razvil v osrednje poslovno okrožje Singapur, in trg sam sooča z negotovo prihodnost. Pretvori v Sokolar center leta 1973, stavba trg naredil živahne poslovne hranjenje, pisarniški delavci, dokler se gradnja v bližini postaje MRT prisiljeni njeno zaprtje leta 1986.

Oblasti so imeli nobenih načrtov za opažne zgodovinsko strukturo za dobro, čeprav: stavba je bila skrbno vzeti narazen, njegove 3.000 deli označeni in shranjeni za kasnejšo obnovo. Po treh letih in 6,8 milijona SGD (približno milijon $ 5.3), je bila obnovljena trg ponovno odprta služiti lačne jedce.

Razvadijo izbire: naročanje hrane

Masivni notranjost, ki jo strukture zavetišč litega železa Lau Pa.s sedel na več kot 200 stojnicah za prodajo hrane porazdeli po osmih hodnikih, vse zbližujejo na osrednji atrij, kjer stojnico pijače opušča piva, vode in brezalkoholnih pijač, da opere svoje začinjene izbire dol z.

Izbira hrane je širok, poceni (vendar nekoliko dražji kot chow na javnih Hawker centrih, kot so Old Airport Road in Bukit Timah) in zelo mednarodno. Poleg lokalnih kuhinj, ki jih boste našli na vsakem Sokolar centra (kitajski, Malay, indijski, in “zahodne” hrana), Lau Pa so nameščeni tudi stojnice, ki služijo korejski, japonski, vietnamski in filipinskem izbire.

Ulica jedilnice After Dark

Po 7 uri (ali 3 ure ob vikendih in praznikih), Lau Pa Sat postane povezava za trg ulice s hrano, ki zavzema celoto v bližini Boon Tat Street. Približno ducat zunanjih stojnic ustanovila skupaj Boon Tat ulici, in večer zrak zgosti z vonjem žaru Satay, piščanca krila, in na žaru morskih sadežev.

Vodstvo zajema ulico z raztegljivo mize in plastičnih stolov, ki so vsi napolnili v nekaj minutah. Nekaj ​​je jarringly retro o Lau Pa.s Sat prostem jedilnico izkušenj: kot da bi gozd stolpnice okoliških Lau Pa Sat ni pop ta starinski mehurček tradicionalnih poje. To je tako blizu, da se prvotni Singapur izkušenj ulice hrane kot ena lahko dobite te dni, spominja na dobre stare čase, preden je vlada omejena na ulici kramarjev z lastnimi Hawker centrov v 1970.

V starih časih, Singapur kramarjev uporablja za žar piščanca krila nad razveljavilo olja bobna napolnjena z ogljem. Danes, zastane videti bolj moderno (in veliko bolj prenosni), ampak okus ostaja zvest svoji zgodovini, bogata s tradicionalnimi marinade in postrežejo z začinjene čilijev. Satay prihaja z gosto, bogato arašidovo omako, v vse meso shranjevanje svinjine (Satay prodajalci ponavadi muslimanske).

Prizor žar na Boon Tat ostane odprt za poslovanje vse do 3. ure zjutraj.