Dogodki in festivali januarja v Rimu, Italija

Posted on

Dogodki in festivali januarja v Rimu, Italija

Če načrtujete potovanje v Rim v januarju, boste obiskali mesto, saj gre v malo post-božično zatišja. Kljub temu pa obstaja nekaj pomembnih festivalov in prireditev za navzočnost v večnem mestu v januarju, in boste ugotovili, manj gužve, cenejše hotelske sobe in sproščeno vzdušje – razen na Silvestrovo, seveda!

Temperature se lahko precej hladno v Rimu v januarju, čeprav sneg je redek dogodek. Bodite ga pakiranje in oblačenje v plasteh pripravljen, in se prepričajte, da bi topel plašč, šal, kapo in rokavice.

Doživite te dogodke, in tudi sodelujejo v nekaterih drugih dejavnosti, ki so odlični v tem letnem času. Da bi dobili svojo zimskih vremenskih določi v večnem mestu, glavo na začasno, zunanji drsališče na Avditorij Parco della Musica, severno od središča mesta, v bližini Flaminio. Tam je včasih drsališče odprto v Castel Sant’Angelo, vendar je težko potrditi iz leta v leto. Če ste dovolj srečni, da bi našli drsališče odpre, ko sprehaja preteklosti na hrbtu ali naprej od Vatikana, traku na nekaterih drsalke in pokazati svoje sposobnosti!

In ta čas v letu, da si oglejte nekaj muzejev. V post-božičnega miru, ki spada po Rimu v januarju, boste morda ugotovili, da imaš nekaj najboljših mestnih muzejih praktično vse do sebe – ali vsaj z veliko manj obiskovalcev kot v drugih delih leta. Ko je vreme zunaj mraz ali pa žalostno, da je to odlična priložnost, da si vzamete čas (in ostanejo tople) v zaprtih prostorih, občudovali nekatere mojstrovine umetnostnih muzejev Rima.

Novoletni dan (Capodanno)

Novoletni dan (januar 1) je državni praznik v Italiji. Večina trgovin, muzejev, restavracij in druge storitve bo zaprta, tako da Rimljani lahko izterja od svojega divjega novoletni prazniki in se sprostite z najdražjimi. Tudi z večino spomenikov zaprt, lahko še vedno uživajo hojo po mestu in delaš nekaj ogled brez gneče. V večernih urah, se posvetujte s svojim hotela Vrba, da vam pomaga najti odprto restavracijo.

Sveti trije kralji (La Festa dell’Epifania)

Nacionalni praznik, praznik svetih treh kraljev Gospoda, praznuje krst Jezusa Kristusa, pade 6. januarja in je uradno Dvanajsta noč božič. V Vatikanu, procesija, ki vsebuje na stotine ljudi, oblečenih v srednjeveških nošah sprehodi po široki aveniji, ki vodi do Vatikana. Udeleženci Procesija nosijo simbolična darila za papeža, ki nato vodi jutranjo maso v baziliki svetega Petra po procesiji. Številne cerkve Izvajamo dnevna nativities za svetih treh kraljev, in ker je manj kot dva tedna po božiču, veliko presepi (jaslice), so še vedno na ogled tudi.

La Befana pade tudi 6. januarja in je še posebej poseben dan za italijanske otroke, saj so praznovali prihod La Befana, dobra čarovnica. Če želite kupiti Befana punčko, glavo na Piazza Navona božični trg, kjer boste videli mnogi od njih na zaslonu.

Dan svetega Antona (Festa di San Antonio Abate)

Praznik Dan Saint Anthony Abbott praznuje zavetnik mesarjev, domačih živali, basketmakers in grobar. V Rimu, je ta praznik praznovali 17. januarja v cerkvi Sant’Antonio Abate na Esquiline Hill.

Obstaja tudi zelo priljubljen letni “Blagoslov zveri” slovesnosti, ki spremlja ta dan poteka v bližini Piazza Pio XII. Na prostem stabilen je zbral italijansko združenje za živino kmetov (AIA) v piazza, neposredno pred Trgu svetega Petra v Vatikanu.

Vsako leto se je razstava živali, živine, tudi krave, ovce, koze in piščancih, ki je odprta za javnost. Po prihodu živali, ki je uradna katoliška masa izvajajo za kmete, njihove družine in vse ljubitelje živali, ki jih je Archpriest St Petra. Po maši je Archpriest opravi blagoslov vseh živali. O poldneva, boste videli niz konjev Propinjući po ulici. Ta edinstven praznik je odličen način za turiste videti od znotraj oglejte, kako so domačini praznovali manj obiskujejo dogodke.

Prodaja (Saldi)

Trgovine v Rimu in ostali Italiji imajo ogromne prodaje ali  saldi , dvakrat na leto, ki se začne januarja in konec julija. To je priložnost, da zajamete velike kupčije, predvsem na modnih dodatkov (in ohhh za  čevlje! ). Lovci bodo našli več cenovno trgovin oblog vseh Via del Corso, srednje- do višjega cenovnega razreda nakupovanje na Via Cola di Rienzo bližini Vatikana, in super-high-end oblikovalec nakupovanje okoli Via Veneto in Španskih stopnic. Toda ne glede na to, kako elegantna trgovina, vsi se druži z “saldi” znak v januarju, in boste našli ugodne cene, kot trgovci, da bi naredili prostor za spomladanske javnost.