Dogodki in festivali novembra v Rimu, Italija

Posted on

 Dogodki in festivali novembra v Rimu, Italija

November ni takoj pomislila, kot najboljši čas leta za obisk Rim, saj da je, ko je vreme začne vrteti hladno, in je lahko dež. Čeprav je Rim je priljubljen med turisti vse leto, november je mesec, ko imajo Rimljani pogosto Večno mesto precej na sebi. To je dober čas, da uživate v gledališče in koncertno sezono, kot tudi številne verske obredi.

Dan vseh svetih

Na ta praznik 1. novembra, Italijani spominjajo svojih preminulih svojcev, ki jih obiščete grobove in pokopališča. Ob tej slovesni priložnosti, mnogi Rimljani obisk lokalnih cerkva za posebne obredi in obisk mestnih znane rimske katakombe, podzemnih tunelov, kjer so pokopani prebivalci starega Rima. Verne duše 2. novembra ni uradni italijanski državni praznik, vendar je opaziti tudi Italijani, ki prinašajo cvetje na pokopališčih.

Festival romske Jazz

Že več kot 40 let, je ta festival jazz koncertov v Rimu Auditorium Parco della Musica , običajno v prvem tednu novembra. Teden dolga praznovanje jazza ponuja nekaj za vsakogar, ki se ponaša italijanske in mednarodne jazz zvezde služijo up eklektična mešanica. Pretekle umetniki so vključeni vokalist Gregory Porter, je Dhafer Youssef Quartet, in avstralski Grammy-zmagovalec Sarah McKenzie. Na treh nedeljo v novembru se lahko udeležite brezplačne glasbene predstave na Teatro di Villa Torlonia.

Romaeuropa Festival

Skozi meseca oktobra in novembra je Romaeuropa Festival predstavlja kulturnih dogodkov na različnih prizoriščih v Rimu. Obsežen program vključuje sodobnih glasbenih koncertov izvirne plesne predstave, in žive gledališke predstavitve.

Rim Film Fest

Od konca oktobra do prvega tedna v novembru, Rim Film Fest gosti mednarodne filmske projekcije, plošče, razrede in drugih, povezanih s kino dogodkov. Celotna zasedba je napovedala, da bo javnost preko medijev v začetku oktobra. Samo eden od mnogih italijanskih filmskih festivalih, ta se je v preteklosti, pokaže big-name hollywoodske režiserje, kot so Wes Anderson, Jonathan Demme, in Martin Scorsese, kot tudi številnih italijanskih in mednarodnih režiserjev in akterji. Dogodki potekajo na della Musica Avditorij Parco in drugih prizoriščih po vsej Rimu.

Praznik sv Cecilije

22. novembra, Rimljani so praznovali lokalni najljubši svetnik, Cecilia, zavetnica glasbenikov. Njen praznik se praznuje v Santa Cecilia cerkvi v Trastevere okolici Rima, kot tudi na katakombe San Kalisto. cerkev 9. stoletja v Trastevere je dejal, da je bila zgrajena na mestu doma Cecilia, višjega razreda žensko s, ki je živel v 3. stoletju. V cerkvi so lepo fresko s Cavallini in gibljejo kip sv Cecilije z Stefano Maderno. Cerkev je odprta za javnost leta krogu.