Droge v Tajska: So možno?

Posted on

Droge v Tajska: So možno?
Da ne bo pomote: droge na Tajskem niso zakoniti!

Dejstvo je, tajska pravo dopušča smrtno kazen za vsakogar, ujete izvedbo, prevoz ali uporabo drog. Ja, ste prebrali, da je pravilno – smrtno kazen !

Čeprav je to najvišja kazen ni pogosto uporablja za zahodnjaki, da je možnost. Številni potniki sedijo za rešetkami na Tajskem čakajo preizkušnje za posedovanje drog. Včasih čakati več let. Lahko jih obiščete in slišati njihove zgodbe v izbranih urah odprta za tuje obiskovalce.

Toda, kot je marihuana dim wafts okoli vas v nekaterih backpacker hotelih, ali ste slišali za rešetkami na otokih, ki so znani po prodaji čarobne gobe napitkov, uporaba drog se zdi, casual in razširjena. Dostop je enostaven. Včasih psihedeličnih gob izdelki pokažejo v tiskani obliki, laminirane na bar menije!

Ta dvojna merila, skupaj z besen policijski korupciji in sporadični izvršbe, pripelje do nekaj potnikov vsako leto ujeli v pravnem sistemu, kjer jih niti ne more prebrati, kaj se prijavite.

Uporaba drog na Tajskem

Po ocenah je 50 organizirane kriminalne združbe, ki sodelujejo v gibanju drog, zlasti metamfetamin, na Tajsko iz sosednje Mjanmar. »Zlati trikotnik”, kjer, Laos in Mjanmar srečata je Tajska na drugem mestu v Afganistan za pridelavo maka. Gojenje maka zagotavlja prihodke za etničnih manjšin, ki živijo v revščini.

Čeprav so kokain, heroin in druge “trde” droge še vedno mogoče najti, je bil splošen premik k “način življenja” in plesnih drog, kot so MDMA / ekstazija in kristalno meto, privlačni za številne potnike, na počitnicah, ki so prišli na zabavo na Tajskem.

Naravni proizvodi, kot so marihuane in halucinogenih gob so na voljo in priljubljen med potniki na Tajskem za desetletja. Tako zagotavlja, potrebnih sredstev za bonus prihodkov v revnih podeželskih krajih.

Marihuana raste divje in se gojijo v tropih, zaradi česar je težko najti v jugovzhodni Aziji. Potniki pogosto izkoristijo svoje poceni razpoložljivosti. Nekateri bari in penzioni omogočajo odprto kajenje, ampak to je tehnično nezakonita.

Kaj se zgodi, če te dobijo?

Glede na količino nezakonite snovi, ki jo nosi (tj, več kot si lahko porabijo v eni seji), Tajska ima pravico, da vas stavka do smrti. Te kazni pogosto dobijo “zaokroženo navzdol”, da življenje v zaporu.

Leta 2001 je Tajska na svetovne naslovnice za javno izvedbo pet ljudi, štirje so bili tihotapci drog, z ustrelitvijo.

Čeprav zadnje izvedbe smrtna kazen na Tajskem potekalo v letu 2009, tajski zapori vsebujejo veliko potnikov, obsojenih na življenje, ki čakajo bodisi pomoč pri svojih vladah ali kraljevo pomilostitev.

Če ste se ujeli trgovino z drogo na Tajskem, ni nobenega jamstva, da bo veleposlaništvo posredujem ali lahko pomagal. Boste na svoje, morda več let, čaka na birokratski – in pogosto korupcije – procesa, da vam končno dobili datum sodišča. Sprejemanje kraljevo pomilostitev ali zagotovi javnost lahko traja zelo dolgo časa.

Droge v tajskih otokih

Droge kot halucinogenih gob in marihuane, so relativno poceni in enostavno kupiti na tajskih otokih.

Kljub temu, da je protizakonito, lahko droge kupiti odprto v nekaj barov na otoku Koh Phangan. Haad Rin, polotok, Koh Phangan, je znan po mesečno Full Moon pogodbenica, kjer je veliko turistov poskusite psychedelic goba strese za izboljšanje izkušnje. Elektronska glasba stranke na Haad Yuan so včasih tudi okrepljeno z nedovoljenimi snovmi.

Čeprav so posebne palice ob plaži Haad Rin še dovoljeno prodajati čarobne strese s plačilom mesečne “kazni”, včasih policija pazi za potnike, ki izstopajo s temi obrati. Ne nosite ničesar!

Undercover, navaden, oblečen policija – nekatera resnična, nekateri ne – ali pohajkovanje po polni luni pogodbenice omreženje ljudi, ki jih poskušajo prodati jim droge. Te situacije pogosto zahtevajo “častnik” prosi za veliko podkupnino.

Je marihuana Pravna na Tajskem?

Ampak več, kot nekaj backpackers žrtve preprost, vendar učinkovit prevara najdemo po vsem jugovzhodni Aziji.

Ko potnik vpraša v baru za nakup marihuane, natakar ga proda z njimi odkrito, kar je povzročilo veliko ljudi, da mislim, da ni nič takega. Nato je takoj telefoni pridruženo podjetje, ki lahko ali pa ne sme biti legitimna policist.

Policaj potem strese navzdol popotnika, ki jih doprsna kipa s travo so pravkar kupili, in zahteva drago podkupnine. Plevel se zapleni in dal nazaj na barman, ki deli v podkupnine. Isti izdelek je nato preprodal naslednji nič hudega sluteče popotnik!

Nakup Zdravila na recept na Tajskem

Za razliko od ZDA, kjer je potreben recept za pridobitev nadzorovanih zdravil, lahko preprosto hoditi v mnogih lekarnah po vsej Tajske in nakup zdravil na recept. Tablete ponavadi stane delček cen videli v Združenih državah Amerike.

Čeprav lahko enostaven dostop priročen za pridobivanje antibiotikov ali potrebnih zdravil, medtem ko potujejo, nekateri turisti zlorabijo odprt sistem in nakup velike količine Valium (diazepam), uspavala, bolečinam, Ritalin, Viagra, Adderall in drugih priljubljenih drog za domov .

Torbica te tablete brez recepta ali zdravstvene potni list, je nezakonita. Ozek pas za Valium organi zasegli boste lahko dobili “ne-ne” maha s prstom, vendar je preveč imajo lahko ti jecljanje za pojasnilo na letališču nazaj pisarno.

Druga skrb je širjenje ponaredkov v lekarnah na Tajskem. Generic, nizke kakovosti trakovi tablet, proizvedenega v Indiji so včasih zamenjajo priljubljenih izbir, kot Valium in prodajajo v lekarnah na območju Khao San Road v Bangkoku.

Magic Tresenje in srečno pice na Tajskem

Skozi jugovzhodni Aziji, boste včasih naleteli na znake ali menijev, ki oglašujejo “čarovnijo” ali “srečno” hrane in pijače. “Magic” običajno pomeni, da je tresenje ali pijača vsebuje psihedeličnih gob, in “srečno” pomeni marihuana.

Magic opaži so najbolj pogosto na voljo v Pai, ki je priljubljena turistična postaje na severu Tajske, in otoke.

Droge v drugih delih jugovzhodne Azije

naravnanost na Tajskem o drogah se morda zdi skrajno, vendar njihovi sosedje so še bolj strogi!

Dobili ujeli v Singapurju ni mačji kašelj; se uvede obvezno smrtno kazen za preprodajalce drog in se izvajajo več tujcev v preteklih letih. Vietnam izvajajo 85 ljudi, v letu 2007 za kazniva dejanja, povezana z drogami.

Stalno “vojna proti drogam”, na Filipinih je bil odgovoren za smrt več kot 20.000 ljudi, od leta 2016.

Kljub nevarnosti smrtnih kazni ali hude zaporne kazni skozi večino jugovzhodni Aziji, nekaj popotnik žarišča ob backpacker Banana palačinka pot vedno odkrito oglaševanje zdravil brez strahu reakcija.

Vang Vieng v Laosu, ki slovi po svoji cevi na reki in enkrat glasen party scene, je en tak kraj. Gili otoki v Indoneziji, predvsem Gili Trawangan, tudi čudežne gobe navedene odkrito na bar in restavracija menije.