Drogtörvényeiben Bali és a többi Indonézia

Posted on

Indonézia szab szigorú büntetéseket a külföldiekről Caught illegális drogokkal

Drogtörvényeiben Bali és a többi Indonézia
A drogszcénáról Indonézia van valami ellentmondás. Indonéz kábítószer törvények közül a legszigorúbb Délkelet-Ázsiában, de az illegális kábítószerek használata viszonylag magas egyes részein az ország.

Indonézia drogháborúhoz némileg veszélyezteti az ország mérete, valamint a szigeti földrajz. Az indonéz kábítószer-ellenes ügynökség BNN nincs elég erőforrás kíséri az ország végtelen mérföld hosszú tengerparttal, amelyen keresztül a marihuána, ecstasy, meth, és a heroin sikerül csúsznak szabályszerűségét.

Ezt nem úgy kell venni, mint egy zöld fény, hogy kényeztesse, mégis. Az indonéz hatóságok készek példát statuálni külföldiek , akik illegális drogokat a saját hatáskörét. Bali Kerobokan Prison házak sok a külföldiek, akik azt hitték, kijátszani a rendszert, és elvesztette a fogadást.

Szankciók kábítószer-használat Indonézia

Az indonéz számú törvény 35/2009, az ország szabályozott anyagok listája van osztva három különböző csoportok között. Fejezet XV 2009 törvény meghatározza azokat a szankciókat mindegyik csoportban, míg a függelék felsorolja az összes gyógyszerek tartoznak az adott csoportban. Birtoklása és kereskedelme az összes gyógyszert a függelékben felsorolt ​​illegális, hacsak által az emberek vagy cégek által jóváhagyott a kormány.

A PDF fájl a törvény (az indonéz) letölthető itt: indonéz számú törvény 35/2009 (kihelyezett). Akkor is olvassa el ezt a dokumentumot: az angol nyelvű indonéz kábítószer törvény – International Drug Policy Consortium .

1. csoport gyógyszerek szemlélik az indonéz kormány, gyógyászati haszontalan nagy potenciállal okoz függőséget. 1. csoport gyógyszerek érdemelnek a legsúlyosabb mondat – életfogytig tartó szabadságvesztés birtoklása, és a halálbüntetés az elítélt kábítószer-csempészek.

  • Possession büntethető 4-12 éves börtönbüntetésre ítélték, és bírságot IDR 800,000,000-8000000000 (US $ 89.600 US $ 896,000). Ha a gyógyszerek haladja meg az 1 kilogramm (nyers gyógyszerek, mint a marihuána) vagy 5 gramm (a feldolgozott gyógyszerek, mint a heroin és a kokain), maximális büntetés életfogytiglani börtönbüntetés is kiszabható.
  • Az emberkereskedelem büntethető 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel és pénzbírsággal IDR 1000000000-10000000000 (US $ 112.000 US $ 1.200.000). Ha a kötet gyógyszerek meghaladja az 1 kg (a nyers gyógyszerek), vagy 5 gramm (feldolgozott gyógyszerek), a halálbüntetés szabható ki.
  • Drugs 1. csoport, egy részleges listája: a heroin, kokain, marihuána, hasis, meszkalin, MDMA (ecstasy), pszilocibin, meszkalin, LSD, amfetamin, metamfetamin, ópium és származékai

2. csoport drogok által látott a törvény gyógyászati célokra, de veszélyes miatt nagy addiktív potenciállal.

  • Possession büntethető 3-10 éves börtönbüntetésre ítélték, és a bírság IDR 600,000,000-5000000000 (US $ 67.200 US $ 560,000). Ha a kötet gyógyszerek meghaladja az 5 g, 5 és 15 év szabadságvesztésre vezethet.
  • Az emberkereskedelem büntethető 4-12 évig terjedő szabadságvesztéssel és pénzbírsággal IDR 800 millió nyolcmilliárd (US $ 89.600 US $ 896,000). Ha a kötet gyógyszerek meghaladja az 5 gramm, a halálbüntetés is kiszabható.
  • Kábítószer a 2. csoport, egy részleges listája: morfin, metadon, oxikodon, petidin és hidromorfon

3. csoport gyógyszerek tekintik terápiásán hasznos és mérsékelten addiktív, de nem ugyanolyan mértékben, mint a gyógyszerek csoport 1 vagy 2.

  • Possession kiszabható 2-7 év szabadságvesztés, és a bírság IDR 400,000,000-3000000000 (US $ 44.800 US $ 336,000). Ha a kötet gyógyszerek meghaladja az 5 gramm, 3 és 10 év szabadságvesztésre vezethet.
  • Az emberkereskedelem büntethető 3-10 évig terjedő szabadságvesztéssel és pénzbírsággal IDR 600 millió ötmilliárd (US $ 67.200 US $ 560,000). Ha a kötet gyógyszerek meghaladja az 5 gramm, bebörtönzése 5-15 év is kiszabható.
  • Kábítószer a 3. csoportban, egy részleges lista: kodein, dihidrokodein és buprenorfin

A szankcióknak itt felsorolt ​​és nem abszolút – indonéz bírók vehetnek enyhítő körülményeket figyelembe, és szabjon ki enyhébb büntetés következtében.

Rehabilitációs és Appeal

A törvény megengedi vádlott kábítószer-használók ítéltek rehabilitáció helyett börtönbe időben. 128. cikke indonéz számú törvény 35/2009 lehetővé teszi kiskorú felhasználók (akik 17 évnél fiatalabb) kell ítéltek rehabilitáció helyett. A 2010 döntéshozatal (távoli) által kiadott indonéz legfelsőbb bíróság megállapítja azokat a szabályokat, amelyekkel a rehabilitáció is lehet választani, hanem a börtönből, ebből legfeljebb mennyiségű kábítószer mindegyik csoportban kell találtak a felhasználó idején a letartóztatás .

Amennyiben egy halálra kiszabni, a fogvatartottak számára megengedett, hogy fellebbezést a kerületi High Court, majd a Legfelsőbb Bíróság. Ennek hiányában, a siralomházban rab fellebbezhet az elnök Indonézia kegyelmet.

Fellebbezés egy kétélű kard – a felsőbb bíróságok számára megengedett, hogy növelje mondatok, mint ők a négy tagja a Bali Kilenc büntetését Felújították a Bali High Court életből börtönben halálra. (Ezek a mondatok voltak kopogtatott vissza életfogytiglanra az indonéz legfelsőbb bíróság).

Kábítószer-kereskedők Kuta, Bali

Bár a kábítószer-ellenes törvények Balin elég szigorú, a kábítószer-kereskedők továbbra is működik néhány büntetlenül, főleg a Kuta területen. A turisták jelentett egyre elsuttogott sürgetése gombák és marihuána helyiek a közelben. Ez volt az egyik ilyen megszólítás, hogy van ez ausztrál tinédzser a baj. Ő volna felajánlott mintegy 25 $ a kábítószer egy utcai kereskedő – elfogadta, és a kábítószer rendőrség lecsapott rá utána.

Persze, lehet, hogy egy alattomos ajánlatát gyógyszerek néhány back-street drogdíler Kuta, de azt mondta, a kábítószer-kereskedő ugyanolyan valószínűséggel dolgozik egy kábítószer zsaru egy kábítószer szúrás. Figyelmeztetlek. Ha valaha is találja magát a fogadó végén egy ilyen suttogta értékesítési helyek, elsétálni.

Mi a teendő, ha letartóztatják Indonézia

Utazás közben Indonéziában, az Ön esetében a indonéz törvények. Amerikai állampolgárok, az amerikai nagykövetség Indonézia kötelessége, hogy terjessze ki segítség esetén a letartóztatást, de nem tudja biztosítani a kiadás.

Az amerikai nagykövetség Indonézia (jakarta.usembassy.gov ) kell venni a kapcsolatot az, hogy letartóztatás esetén: ők el lehet érni a 62 21 3435 9050-ig 9055 munkanapokon. Munkaidő után és ünnepnapokon, hívja +62 21 3435 9000, és kérjen az ügyeletes tiszt.

Az amerikai konzulátus Balin is elérhető, ha a letartóztatás ott végzik: hívja +62 361 233 605 a rendes munkaidőben. Munkaidő után és ünnepnapokon, hívja +081 133 4183, és kérjen az ügyeletes tiszt.

Nagykövetséget tiszt majd rövid Önt Indonézia jogrendszer és az Ön számára egy listát ügyvédi. A tiszt is értesíti a családjával vagy barátaival a letartóztatás és elősegítik az élelmiszer, a pénz, és a ruházat család vagy a barátok haza.

Jelentősebb Drug letartóztatások Indonézia

Frank Amado , letartóztatták, 2009-ben halálra, 2010-ben várva fellebbezést. Amado, egy amerikai állampolgár, találtak 11 font a metamfetamin. ( Antaranews.com )

Schapelle Corby , letartóztatták 2005-ben esedékes megjelenése 2024. £ 9 kannabisz találtak rá boogie board zsák Bali Ngurah Rai nemzetközi repülőtértől. ( Wikipedia )

A Bali Kilenc , letartóztatták 2005-ben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, és a halál. Ausztrál állampolgárok Andrew Chan, Si Yi Chen, Michael Czugaj, Renae Lawrence, Tach Duc Thanh Nguyen, Matthew Norman Scott Rush, Martin Stephens és Myuran Sukumaran vett részt a rendszer csempészni 18 font heroin Ausztráliába. Chan és Sukumaran voltak a csoport ringleaders, és arra szabtak a halálbüntetést. A többi ítéltek életfogytiglani börtönbüntetésre. ( Wikipedia )

Azonosítatlan ausztrál fiú – egy 14 éves volt, fogott egy negyed uncia marihuána október 4-én, 2011. A rendőrség elfogta együtt egy 13 éves barátja, miután kiértek masszázsszalon közel Kuta Beach. A büntetés felső határa az ő esetében lett volna hat éve, de a bíró úgy döntött, hogy őt ítélni, hogy két hónap, beleértve az idő már megjelentek. Ő repült haza Ausztráliába december 4-én.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *