Drug Laws in Bali en de rest van Indonesië

Posted on

Indonesië Legt strenge straffen op Buitenlanders betrapt met illegale drugs

Drug Laws in Bali en de rest van Indonesië
De drug scene in Indonesië is iets van een contradictie. Indonesische drugswetgeving behoren tot de strengste in Zuidoost-Azië, maar het gebruik van illegale drugs is relatief hoog in sommige delen van het land.

Indonesië war on drugs is enigszins aangetast door de grootte en het eiland de geografie van het land. De Indonesische anti-narcotica agentschap BNN heeft niet genoeg middelen om het land van de eindeloze mijl van de kust, waardoor marihuana, ecstasy, meth en heroïne te beheren binnen te leggen met regelmaat de gaten te houden.

Dit moet niet worden opgevat als een groen licht om te genieten, dat wel. De Indonesische autoriteiten staan klaar om een voorbeeld van buitenlanders die gebruik maken van illegale drugs in hun rechtsgebied. Bali Kerobokan Gevangenis herbergt tal van buitenlanders die dachten dat ze konden spel het systeem en de weddenschap verloren.

Straffen voor drugsgebruik in Indonesië

Volgens de Indonesische wet nr 35/2009, wordt het land van de lijst met gereguleerde stoffen onderverdeeld in drie verschillende groepen. In hoofdstuk XV van de wet 2009 bepaalt de sancties voor elke groep, terwijl de bijlage een lijst van alle geneesmiddelen die in elke groep vallen. Het bezit van en handel in alle in de bijlage genoemde drugs zijn illegaal, tenzij uitgevoerd door mensen of bedrijven door de regering goedgekeurd.

Een PDF-bestand van de wet (in Bahasa Indonesia) kan hier worden gedownload: Indonesische wet nr 35/2009 (offsite). U kunt ook verwijzen naar dit document: Engels versie van de Indonesische wetten voor verdovende middelen – International Drug Policy Consortium .

Groep 1 drugs worden bekeken door de Indonesische regering als therapeutisch nutteloos met een hoog potentieel voor het veroorzaken van verslaving. Groep 1 drugs verdienen de zwaarste straffen – levenslange gevangenisstraf voor het bezit en de doodstraf voor veroordeelde drugshandelaren.

  • Possession wordt bestraft met 4 tot 12 jaar gevangenisstraf en een boete van IDR 800.000.000-8000000000 (US $ 89.600 tot US $ 896.000). Indien de middelen meer dan 1 kg (ruwe drugs zoals marihuana) of 5 g (verwerkte bijvoorbeeld heroïne en cocaïne), kan een maximum straf levenslang opgelegd.
  • Mensenhandel wordt bestraft met 5 tot 15 jaar gevangenisstraf en boetes van IDR 1000000000-10000000000 (US $ 112.000 tot US $ 1,2 miljoen). Indien het volume van geneesmiddelen dan 1 kg (ruwe drugs) of 5 g (verwerkte geneesmiddelen) kan de doodstraf worden opgelegd.
  • Drugs in Groep 1, een gedeeltelijke lijst: heroïne, cocaïne, marihuana, hasj, mescaline, MDMA (ecstasy), psilocybine, mescaline, LSD, amfetamine, methamfetamine, opium en zijn derivaten

Groep 2 drugs worden gezien door de wet als nuttig voor therapeutische doeleinden, maar ook gevaarlijk vanwege hun hoge verslavend potentieel.

  • Possession wordt bestraft met 3 tot 10 jaar gevangenisstraf en een boete van IDR 600,000,000-5000000000 (US $ 67.200 tot US $ 560.000). Indien het volume van geneesmiddelen dan 5 gram, kan 5 tot 15 jaar opsluiting leiden.
  • Mensenhandel wordt bestraft met 4 tot 12 jaar gevangenisstraf en boetes van IDR 800 miljoen tot acht miljard (US $ 89.600 tot US $ 896.000). Indien het volume van geneesmiddelen dan 5 gram, kan de doodstraf worden opgelegd.
  • Drugs in groep 2, een gedeeltelijke lijst: morfine, methadon, oxycodon, pethidine en hydromorfon

Groep 3 drugs worden gezien als therapeutisch bruikbare en matig verslavend, maar niet in dezelfde mate als geneesmiddelen in groep 1 of 2.

  • Possession wordt bestraft met 2 tot 7 jaar gevangenisstraf en een boete van IDR 400,000,000-3000000000 (US $ 44.800 tot US $ 336.000). Indien het volume van geneesmiddelen dan 5 gram, kan 3 tot 10 jaar cel leiden.
  • Mensenhandel wordt bestraft met 3 tot 10 jaar gevangenisstraf en boetes van IDR 600 miljoen tot vijf miljard (US $ 67.200 tot US $ 560.000). Indien het volume van geneesmiddelen dan 5 gram, kan opsluiting van 5 tot 15 jaar worden opgelegd.
  • Drugs in Groep 3, een gedeeltelijke lijst: codeïne, dihydrocodeïne en buprenorfine

De hier genoemde sancties niet absolute – Indonesische rechters kunnen verzachtende omstandigheden rekening te houden en opleggen van een lichtere straf als gevolg.

Revalidatie en beroep

De wet maakt beschuldigd drugsgebruikers te worden veroordeeld tot het herstel in plaats van gevangenis tijd. Artikel 128 van de Indonesische wet nr 35/2009 stelt minderjarige gebruikers (die jonger dan 17 jaar) te worden veroordeeld tot rehabilitatie plaats. Een 2010 uitspraak (offsite) , uitgegeven door het Indonesische Hooggerechtshof bepaalt de regels waardoor revalidatie kan worden gekozen in plaats van de gevangenis, met inbegrip van een maximale hoeveelheid drugs in elke groep die moeten zijn gevonden op de gebruiker op het moment van de arrestatie .

Moet een doodvonnis worden opgelegd, zijn gevangenen mogen een beroep doen op de wijk High Court, dan is de Supreme Court. Als dat niet lukt, een ter dood veroordeelde gevangene kan zich beroepen op de president van Indonesië voor clementie.

Beroep is een tweesnijdend zwaard – hogere rechtbanken mogen zinnen te verhogen, zoals ze deden met vier leden van de Bali Nine wiens zinnen werden opgewaardeerd door de Bali High Court van het leven in de gevangenis tot de dood. (Deze zinnen waren terug geklopt tot een levenslange gevangenisstraf door het Indonesische Hooggerechtshof.)

Drugsdealers in Kuta, Bali

Hoewel de wetten anti-drug in Bali zijn vrij streng, drugsdealers nog steeds te werken met een aantal straffeloosheid, vooral rond de Kuta gebied. Toeristen hebben gemeld krijgen gefluisterde verzoeken voor champignons en marihuana van de lokale bevolking in de omgeving. Het was een dergelijk verzoek dat deze Australische tiener in de problemen zijn geraakt. Hij had aangeboden ongeveer $ 25 in drugs door een straat dealer – hij accepteerde, en de narcotica politie besprong hem daarna.

Tuurlijk, je zou een sluipende aanbod van drugs van een aantal back-straat drugsdealer in Kuta te krijgen, maar zei drugsdealer is net zoveel kans om samen te werken met een narcotica agent in een drug steek. Wees gewaarschuwd. Mocht u ooit merkt dat je aan de ontvangende kant van één van deze fluisterde verkooppraatjes, lopen.

Wat te doen als je gearresteerd in Indonesië

Tijdens het reizen in Indonesië, bent u onderworpen aan de Indonesische wetten. Voor Amerikaanse burgers, de Amerikaanse ambassade in Indonesië heeft de plicht om zijn hulp in het geval van hun arrestatie uit te breiden, maar het kan hun vrijlating niet veilig.

De Amerikaanse ambassade in Indonesië (jakarta.usembassy.gov ) contact moet worden opgenomen in het geval van een arrestatie: zij is te bereiken op +62 21 3435 9050 tot 9055 op werkdagen. Na een uur en op feestdagen, bel +62 21 3435 9000 en vraag naar de officier van dienst.

Het Amerikaanse consulaat in Bali kan ook worden bereikt indien de aanhouding vindt daar plaats: bel +62 361 233 605 tijdens kantooruren. Na een uur en op feestdagen, bel +081 133 4183 en vraag naar de officier van dienst.

Een ambassade officier zal u kort over rechtssysteem in Indonesië en u voorzien van een lijst van advocaten. De officier kan ook uw familie of vrienden van de arrestatie op de hoogte, en de overdracht van voedsel, geld en kleding van familie of vrienden thuis te vergemakkelijken.

Opmerkelijke drugarrestaties in Indonesië

Frank Amado , gearresteerd in 2009 ter dood veroordeeld in 2010, in afwachting van hoger beroep. Amado, een Amerikaans staatsburger, werd gevonden met 11 pond van metamfetamine. ( Antaranews.com )

Schapelle Corby , gearresteerd in 2005, uit te brengen in 2024. 9 pond van cannabis werden gevonden in haar boogie board zak bij de internationale luchthaven Bali Ngurah Rai. ( Wikipedia )

The Bali Nine , gearresteerd in 2005 veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf en de dood. Australische burgers Andrew Chan, Si Yi Chen, Michael Czugaj, Renae Lawrence, Tach Duc Thanh Nguyen, Matthew Norman, Scott Rush, Martin Stephens en Myuran Sukumaran waren betrokken bij een regeling tot en met 18 pond van heroïne te smokkelen naar Australië. Chan en Sukumaran waren leiders van de groep, en werden uitgedeeld de doodstraf. De rest werd veroordeeld tot levenslang in de gevangenis. ( Wikipedia )

Unidentified Australische jongen – een 14-jarige werd betrapt met een kwart van een ounce van marihuana op 4 oktober 2011. De politie hem te pakken kreeg, samen met een 13-jarige vriend nadat ze zijn voortgekomen uit een massagesalon in de buurt van Kuta Beach. De maximale straf in zijn geval zou zijn geweest zes jaar, maar de rechter besloot om hem te veroordelen tot twee maanden, met inbegrip van de tijd al geserveerd. Hij vloog naar Australië op 4 december.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *