Een bezoek aan het Sint Peter’s in Vaticaanstad

Posted on

 Een bezoek aan het Sint Peter's in Vaticaanstad
Gelegen in de voorkant van de basiliek St. Peter’s, Saint Peter’s Square of  Piazza San Pietro is een van de bekendste pleinen in heel Italië en is een belangrijke ontmoetingsplaats voor toeristen die de bezienswaardigheden van Vaticaanstad. Zowel het plein en de basiliek zijn vernoemd naar Saint Peter, een apostel van Jezus door veel katholieken beschouwd als de eerste paus. Hoewel het Sint Peter’s ligt in het hart van het Vaticaan, veel toeristen zien het als een belangrijk onderdeel van Rome ook. Van het St. Peter’s, kunnen bezoekers ook de pauselijke appartementen, niet alleen de paus woonvertrekken, maar ook de plaats waar de paus vaak staat om menigten van pelgrims aan te pakken.

U kunt een bezoek St. Peter’s Square voor gratis 24 uur per dag, tenzij de piazza voor een ceremonie wordt afgesloten.

Geschiedenis van het Sint Peter’s

In 1656, paus Alexander VII in opdracht beeldhouwer en architect Gian Lorenzo Bernini om een ​​vierkant waardig van de majesteit van de basiliek St. Peter’s te creëren. Bernini ontworpen een elliptische plein dat omarmd aan twee zijden door vier rijen leggen Dorische zuilen die in een prachtige zuilengang. De dubbele colonnades zijn bedoeld om het omarmen armen van St. Peter’s Basilica, het christendom Moeder Kerk symboliseren. Bovenaan de colonnades zijn 140 standbeelden die heiligen, martelaren, pausen, en de oprichters van religieuze ordes binnen de katholieke kerk.

Het belangrijkste aspect van piazza Bernini is zijn aandacht voor symmetrie. Toen Bernini begon het opstellen van zijn plannen voor het plein, werd hij verplicht om te bouwen rond een 385-ton Egyptische obelisk die oorspronkelijk naar Rome gebracht door Caligula rond 37 voor Christus, en dat in zijn plaats werd geplaatst in 1586. Bernini gebouwd zijn piazza rond de centrale as van de obelisk. Er zijn ook twee kleine bronnen binnen de elliptische plein, die elk op gelijke afstand tussen de obelisk en colonnades. Een fontein werd gebouwd door Carlo Maderno, die de gevel van St. had gerenoveerd

Peter’s Basilica in het begin van de 17e eeuw; Bernini richtte een bijpassende fontein aan de noordzijde van de obelisk, waardoor het ontwerp van de piazza’s balanceren. De straatstenen van de Piazza, die een combinatie van keien en travertijnblokken ingericht om stralen van de centrale “hub” van de obelisk zijn ook elementen symmetrie.

best Standpunten

Met het oog op de symmetrie van dit architectonisch meesterwerk uit de eerste hand te zien, moet men op roundel brandpunten trottoirs in de buurt fonteinen van de piazza’s staan. Van de foci, de vier rijen van zuilen lijn perfect achter elkaar om een ​​geweldige visueel effect.

Hoe kom je er

Vaticaanstad ligt aan de westkant van de rivier de Tiber, terwijl de belangrijkste bezienswaardigheden-zoals de Trevifontein, het Pantheon, en de Spaanse Rome stappen-zijn op het oosten. De eenvoudigste manier om het Sint Peter’s te krijgen is om de metrolijn A nemen naar de Ottaviano “San Pietro” stop. U kunt ook een taxi en vertel de chauffeur om naar het Piazza San Pietro. Als je een taxi nemen, vergeet niet te vragen voor de prijs van te voren niet te veel betalen.