Een complete gids voor de Britse Munt

Posted on

De Britse munteenheid is pond sterling (£), niet de euro. Als u van plan bent een bezoek aan Groot-Brittannië, is het belangrijk om vertrouwd te raken met de Britse munt, vooral omdat nieuwe notitie en muntontwerpen zijn verspreid tussen 2016 en 2018. Gelukkig, elke noot is een andere kleur, dus het is gemakkelijk om hen te vertellen uit elkaar wanneer u op zoek bent door je portemonnee.

Vijftig Pound Note

De Houblon £ 50 biljet werd geïntroduceerd in april 2014, maar is niet langer wettig betaalmiddel. In plaats daarvan, zorg ervoor dat je de rode £ 50 nota met Matthew Boulton en James Watt afgebeeld op het. James Watt de uitvinder van de moderne stoommachine, en in 1775, hij samen met Matthew Boulton aan een Britse engineering en productie bedrijf te starten.

Nota van Twintig Pond


De Bank of England uitgegeven het Adam Smith £ 20 noot in maart 2007. De nota is voorzien van Adam Smith, een 18e-eeuwse Schotse filosoof en econoom, op de rug. Het is dezelfde grootte en overwegend dezelfde kleur (paars) als de oude £ 20 er rekening mee dat Engels componist aanbevolen, Sir Edward Elgar.

In 2020 zal een nieuwe £ 20-biljet beroemde Britse schilder JMW Turner omloop komen en vervang de Adam Smith factuur. Het zal een zelfportret (hetzelfde 1799 schilderij dat is te zien in het Londense Tate Britain museum), het schip afgebeeld in het werk van Turner’s The Fighting Temeraire hebben, en citaat van de kunstenaar “light is daarom kleur” met zijn handtekening.

Tien pond nota (Oude)

De Bank of England £ 10 noot wordt meestal aangeduid als een “tientje”. Oude versies, zoals die hierboven afgebeeld, voorzien van Charles Darwin, die is erkend voor zijn theorie van de evolutie en natuurlijke selectie. Het papier nota met Charles Darwin werd uitgegeven in 2000 en uit de circulatie genomen maart 2018.

Tien pond nota (Nieuw)

Met ingang van maart 2018 heeft een nieuwe geel-oranje £ 10 nota geïntroduceerd, met gerenommeerde auteur Jane Austen. Aan de voorzijde is er een nieuw hologram met de kroon, een doorzichtige portret van koningin Elizabeth II, en de kathedraal van Winchester in goud folie. De achterkant heeft een profiel van Jane Austen, een Pride and Prejudice offerte, illustratie van Elizabeth Bennet, en een beeld van Godmersham Park. Deze nieuwe wet is ook plastic en waterdicht.

Vijf pond (oude)

Dit £ 5 note (ook wel een “fiver”) werd verspreid in 2001 en beëindigde mei 2017. Het beschikt over 19e-eeuwse gevangenis hervormer en filantroop Elizabeth Fry. Bekend als de “engel van gevangenissen,” Fry gepleit voor wetgeving die menselijke behandeling van gevangen gevangenen bevorderd.

Vijf pond (Nieuw)

Geïntroduceerd in de herfst van 2016, de meest recente £ 5 nota in omloop te gaan heeft een foto van koningin Elizabeth aan de ene kant en Sir Winston Churchill aan de andere kant. Deze lichte blauwgroen blue notes zijn vermoedelijk schoner en moeilijker te vervalsen dankzij verbeterde beveiligingsfuncties. Net als de £ 10 nota, wordt de nieuwe £ 5 nota gemaakt van waterdicht kunststof. Een probleem met zowel de £ 5 en £ 10 merkt is dat ze de neiging hebben om vast te houden aan elkaar van statische elektriciteit. Dus als u meerdere vers zijn, zorg ervoor dat je niet per ongeluk betalen met twee noten in plaats van één.

UK Coins

Er zijn acht geaccepteerde munten in Britse munt, met inbegrip van de £ 2, £ 1, 50 pence, 20 pence, 10 pence, 5 pence, 2 pence, en 1 pence (penny). In 2008, de achterkant van alle pence munten werden opnieuw ontworpen om verschillende segmenten van de Royal Shield tonen. Pound munten worden soms aangeduid als “quids” door de lokale bevolking, dus wees niet worden verward als je hoort dat de uitdrukking op de straat of in winkels. De slang term verwijst naar de waarde in plaats van de £ 1 munt zelf. De uitdrukking is niet voor andere munten, behalve wat betreft hun waarde. Dus, als je een handvol gemengde munten met een totale waarde van £ 2 had je zou kunnen zeggen dat je een paar quids waarde van de munten had.

Twee Pound Coin


De Britse £ 2 munt heeft een zilverkleurige centrum en goudkleurige rand. Aangezien het in 1997 werd geïntroduceerd, heeft de £ 2 munt aanbevolen drie verschillende portretten van koningin Elizabeth II. De voorkant is ontworpen door Jody Clark in 2015.

De keerzijde van de £ 2 munt is ook veranderd. Bruce Rushin ontwierp de oorspronkelijke munt, die werd verspreid van 1997 tot 2015. Het toonde een groep van de aangesloten toestellen en het opschrift “staande op de schouders van reuzen” rond de rand aan de technische vooruitgang van Groot-Brittannië uit de ijzertijd en de Industriële Revolutie te symboliseren. De nieuwste munt, vandaag in omloop, heeft Antony Dufort Britannia ontwerp met de inscriptie “quatuor maria Vindico”, wat zich vertaalt naar “Ik zal aanspraak maken op de vier zeeën.”

Pondmuntstuk


In het begin kan het £ 1 munt vergelijkbaar met de £ 2 munt kijken. Ze hebben elk Jody Clark’s Queen Elizabeth II ontwerp op de voorkant en beide zijn bimetaal. Echter, de nieuwe £ 1 munt, die maart 2017 werd geïntroduceerd, is 12-zijdige en heeft een compleet nieuw ontwerp op de rug. Als een knipoog naar de Verenigde Kingdoms’ vier landen, is er een Engels roos, een Schotse distel, een prei voor Wales, en een klaver voor Noord-Ierland, al die oprijst uit de top van een kroon.

Voordat de oorspronkelijke £ 1 munt in de jaren 1980 in omloop kwamen, mensen gebruikt Bank of England briefjes van £ 1. Hoewel de £ 1 munt is de belangrijkste munt van vandaag, zijn oude briefjes van £ 1 nog steeds uitgegeven door de Royal Bank of Scotland en gebruikt op de eilanden Jersey, Guernsey en het eiland Man.

Vijftig Pence Coin


50 pence (50p) coin is een zeven-zijdige, zilveren munt. Aangezien het eerst in 1969 werd opgericht, heeft de munt Queen Elizabeth’s profiel op de voorkant had.

Twintig Pence Coin


Twintig pence (20p) munten lijken erg op 50p munten in dat ze allebei zeven-opgeruimde, zilver, en hebben een portret van koningin Elizabeth II op de voorzijde en een stuk van de Koninklijke Schild op de rug. Als je in de war raken, kijk op het etiket ( “20 pence” of “50 pence”) op de achterzijde van elke munt om ze te onderscheiden.

Ten pence munt


De 10 pence (10p) medaille is rond en zilver, met een afbeelding van koningin Elizabeth II op de voorzijde en een onderdeel van de Koninklijke Schild op de rug.

Vijf Pence Coin


Vijf pence (5p) munten zijn vergelijkbaar met 10p munten. Ze zijn zowel ronde als zilver, met koningin Elizabeth II op de voorzijde en een onderdeel van de Koninklijke Schild op de achterzijde. Echter, de 5p munt is veel kleiner dan de 50p, 20p en 10p munten.

Twee Pence Coin


Ronde twee pence (2p) munten uit springen als ze zijn gemaakt van koper. Anders, het ontwerp blijft hetzelfde: Queen Elizabeth’s portret en een deel van de Royal Shield.

Eén Pence Coin

De koperen ene pence (1p) coin wordt gewoonlijk een “penny.” Het is de laagste waarde munt te worden verspreid in het Verenigd Koninkrijk.