Een gids voor een bezoek aan Blenheim Palace een World Heritage Site

Posted on

Blenheim Palace is een monumentaal landhuis in Woodstock, Oxfordshire, Engeland. Het is de belangrijkste residentie van de hertogen van Marlborough, en de enige niet-royal, non-bisschoppelijke landhuis in Engeland om de titel van het paleis te houden.

Blenheim is meer dan een andere één van Engeland’s statige huizen. Het huis van de hertogen van Marlborough, een makkelijke dag reis van Londen, is:

 • een UNESCO World Heritage Site
 • een prachtig voorbeeld van 18e-eeuwse Engels barokke stijl
 • een gedenkteken voor een grote Britse held en de geboorteplaats van Winston Churchill
 • Een van de mooiste voorbeelden van het werk van de 18e eeuwse landschapsarchitect Lancelot “Capability” Brown.
 • een prachtig decor voor familie-activiteiten, vrijwel het hele jaar door.

Nieuw sinds 2016, een rondleiding in de boven en beneden leven van Blenheim Palace met nieuwe gebieden voor rondleidingen voor het eerst geopend. En een bezoek aan de privé-appartementen, waar de hertog van Marlborough en zijn familie wonen. Lees meer over de nieuwe rondleidingen op de Blenheim Palace website.

Een huis van de Britse Heroes

John Churchill, de eerste hertog van Marlborough, leidde Britse troepen naar de overwinning tegen de gecombineerde macht van de Fransen en Bavarians in de Slag bij Blenheim in 1704.

Grateful Queen Anne beloonde hem met landgoederen in Woodstock in Oxfordshire en £ 240.000 om een huis te bouwen. Sarah, zijn ambitieuze vrouw, bracht in de beste ambachtslieden (en brachten nog £ 60,000) om een monument voor heldenmoed van haar man en tot eer van de koningin te maken.
Vele generaties later, een van de grootste figuren van de 20e eeuw, oorlog tijd premier Sir Winston Churchill, werd geboren in Blenheim. Het gebeurde bij toeval. Zijn moeder, een kleindochter van de 7de Hertog van Marlborough, was op bezoek bij familie toen weinig Winston besloot om zijn debuut een paar weken eerder dan verwacht te maken.

Problemen met het Builders

De ontwerpers en bouwers van Blenheim Palace was een van de mooiste en meest beroemde van de 18e eeuw. Architect John Vanbrugh, een man van de Renaissance, die ook een toneelschrijver was, bijgestaan ​​door Nicholas Hawksmoor, architect van veel van Oost-Londen de belangrijkste 18e eeuwse kerken begon het gebouw. Carver Grinling Gibbons deed veel van de decoratie en de schilder James Thornhill sierden de plafonds.

Maar Sarah, de hertogin, balked op hun prijzen en viel uit met de meeste van de builders.Vanbrugh verliet in 1716 en werd nooit meer toegestaan ​​op het landgoed. Thornhill nooit beschilderde de plafonds van de lange bibliotheek. Ik denk dat de bouwers in heeft niet erg veel veranderd.

Wat te doen bij Blenheim Palace:

Het paleis is een familie attractie met meer dan genoeg te zien en te doen voor een zeer volledige dag trip.

 • rondleidingen van de staat kamers van het paleis,
 • regelmatig geplande special interest tours
 • self-guided tour van Blenheim Palace: The Untold Story, een nieuwe “bezoeker ervaring” met geanimeerde figuren en geluidseffecten
 • De pemanent Churchill tentoonstelling, met inbegrip van de kamer van de geboorte Churchill’s en charmant, een aantal van zijn baby krullen.
 • Verschillende formele tuinen, waaronder de Italiaanse tuin, het Water Terrassen, en, in het seizoen, een stunnng rozentuin.
 • The Pleasure Gardens, bereikbaar vanaf zijn eigen kleine parkeerplaats of, tussen april en oktober via de eigen smalspoor van het landgoed. De attracties zijn onder andere een doolhof, avontuurlijke speeltuin voor de kinderen en een vlinder huis.
 • speciale evenementen van allerlei aard gepland gedurende het hele jaar.

Blenheim Park en Gronden

De 2.000 acres van Capability Brown park is een van de mooiste aangelegde park in Groot-Brittannië. Het biedt uitzicht op Vanbrugh’s Grand Bridge en de meren Brown gecreëerd. Het terrein kan worden bezocht op een goedkoper ticket zonder een bezoek aan het paleis.

Blenheim Palace Essentials

 • Wat: Huis van de Hertogen van Marlborough, de geboorteplaats van Sir Winston Churchill en een meesterwerk van de Engels Baroque
 • Waar: Woodstock, Oxfordshire OX20 1PP
 • Telefoon: +44 (0) 1993 811091. In het Verenigd Koninkrijk – 24 uur per dag, opgenomen informatie lijn 0800 849 6500. Vissen informatie +44 (0) 1993 810520
 • Open: Van half februari tot half december. Het huis en de tuinen zijn dagelijks geopend, 10:30-17:30 tot het einde van oktober en van woensdag tot en met zondag tot half december
 • Entree: kinderen, volwassenen, familie en senior tickets te upgraden naar het seizoen passen.
 • Bezoek hun website voor meer informatie over tickets, uren en evenementen.

Hoe kom je :

 • Met de auto: Ongeveer 65 mijl ten noordwesten van het centrum van Londen, via de M40, A40 en A44.
 • Met de trein of bus: Er is een uitstekende spoor en busdienst naar Oxford, minder dan 10 minuten rijden met de lokale bus. Bereken route van Londen met de trein of bus naar Oxford of gebruik National Rail Vragen om een treinreis te plannen van elders. De lokale S3 bus rijdt regelmatig uitstapjes treinstation van Oxford en Gloucester Green Coach Station in het centrum van Oxford, het bereiken van Blenheim in minder dan 10 minuten.