Een gids voor reizen Italië met de trein

Posted on

Een gids voor reizen Italië met de trein

Italië railsysteem is vrij uitgebreid-en minder duur dan de meeste Europese spoorwegsystemen. Je vrienden kunnen je vertellen dat de enige manier om Italië te zien is met de auto, maar u zult niet vervelen met de plaatsen waar je kunt meer dan periode van een maand te zien met de trein.

High-speed rail, zoals bepaald door nieuwe treinen van Italië kunt u van het centrum naar het centrum in veel minder tijd deur-tot-deur dan het nemen van een vlucht. Je krijgt om te kijken naar het landschap gaan, werk of jabber met medepassagiers en toeristen, terwijl de mijl door vliegen.

Voor meer gedetailleerde informatie over de Italiaanse spoorwegsysteem, en om tickets te kopen, zie de  Trenitalia  website. Kunt u de dienstregeling te zien, krijgen speciale aanbiedingen en lees “Hot-News”, evenals informatie over treinen en schepen. Als u van plan bent een Europese reis met de trein, kunt u het consult  Duitse DB Bahn  site, erkend door reizigers als met de meest uitgebreide rail informatie voor Europa.

Het begrijpen van de spoorlijnen in Italië

U kunt hiervoor gebruik maken van de Italië rail kaart om uw Italiaanse vakantie te plannen. Het toont de grote Italiaanse steden en de spoorlijnen die hen verbinden. Bijvoorbeeld, dagtochten naar Milaan en Venetië van Rome zijn goed te doen met de trein.

De lijnen in paars worden gebruikt voor hogesnelheidstreinen zoals Frecce serie die grotendeels hebben vervangen Eurostar Italia en IC (Intercity) treinen. De oranje lijnen zijn alleen geschikt voor langzamere treinen.

De Turin naar Venetië route op zich gaat door vele boeiende steden, waaronder Milaan, Brescia, Verona en Padua een paar te noemen.

Italiaanse Rail Passes en Ticketing

In het algemeen is het reizen per trein in Italië is minder duur dan andere landen in Europa. De meeste doorgewinterde reizigers gewoon kopen point-to-point treintickets. Je zou hebben om een lange weg elk van uw vier reisdagen voor de te maken reizen Italië Rail Pass een waardevolle investering. Toch, als je geen Italiaans spreken, kunt u kiezen voor het gemak van een Rail Pass.

Een betere deal voor reizigers naar Frankrijk en Italië kan de combo passeren. Vergeet niet, met deze passen moet je je OV-dagen te gebruiken voor langere ritten aan de rail pas de kosten waard te maken.

Meer verwarrend is ticketing op de snelle treinen, zoals de Frecce treinen (Frecciarossa, Frecciargento en Frecciabianca), waar u ook nodig hebt om een verplichte stoelreservering te schaffen. Sommige reizigers willen de tickets voor deze treinen hebben in hun zakken voor dat ze vertrekken voor hun vakantie zonder dat te maken met een ticket agent die alleen spreekt Italiaans. Een probleemloze manier om dit te doen is door middel van  Select Italië , waar u schema’s kunt controleren en kaartjes kopen met automatische stoelreserveringen direct.

De nieuwe jongen op het blok is  Italo , de onafhankelijke hogesnelheidsnetwerk dat je krijgt tussen de grote steden snel, reizen met snelheden tot 360 km / h. Rome naar Florence zal je een beetje minder dan een uur en een half op Italo Treinen nemen.

De eilanden

Treinen op de eilanden Sardinië en Sicilië algemeen langzamer dan de trein op het vasteland.