Een Insider’s Guide to Antibes aan de Côte D’Azur

Posted on

Een Insider's Guide to Antibes aan de Côte D'Azur
Gelegen tussen blitse Nice en Cannes, is de badplaats Antibes bekend om twee dingen: multi-million-dollar mega jachten en een oude stad doolhof-achtige omhuld door 16e-eeuwse wallen. de tweede grootste stad van de Côte d’Azur is de thuisbasis van 80.000 inwoners en de grootste jachthaven in de Middellandse Zee, Port Vauban, dat is het aantrekken van schepen van andere rassen zijn sinds vóór de tijd van het Romeinse Rijk. De oude Griekse handel in de haven van Antipolis werd zwaar versterkt door Vauban in de 17e eeuw, na een strijd die vele jaren tussen Frankrijk en het Huis van Savoye, Antibes-en de hele provincie van Nice-beweerde haar huidige Franse status van doorstaan.

Na de eerste wereldoorlog, Amerikaanse spoorweg tycoon Frank Jay Gould opende een chique badplaats in het naburige Juan-les-Pins die zijn huis was om de regio’s eerste luxe hotel en casino, het tekenen van de wil van Scott Fitzgerald, Charlie Chaplin, Marlene Dietrich en Picasso .

Hoe kom je in

Delta biedt een seizoensgebonden vlucht van New York (JFK) naar de  Nice Côte d’Azur Airport , waarvan er twee onlangs gerenoveerde terminals (compleet met Jamie Oliver restaurants, een Petrossian kaviaar bar, en een Ladurée macaron winkel) is voorzien en ligt op slechts een 20- minuten rijden van Antibes. Reizigers kunnen ook Antibes te bereiken over een 12-minuten met de trein van Nice of door high-speed trein van Londen of Parijs. U kunt ook hop op de Vallauris Express 250 bus van beide terminals in het Nice Côte d’Azur voor de 38-minuten rijden naar Antibes.

Zorg ervoor dat u tickets te kopen tegen verkoopkantoren in het busstation (gate A0) of bij aankomst (A2 / A3).

Verplaatsingen

Wandelen is de gemakkelijkste manier om rond smalle, geplaveide straten Antibes’ te krijgen, aangezien de meeste van hen zijn voor voetgangers en alle bezienswaardigheden liggen in het historische centrum van de stad. Er zijn bussen, maar deze worden vooral gebruikt om andere steden en dorpen te krijgen. Een geweldige manier om Antibes te verkennen (met name de glamoureuze, villarijke schiereiland Cap d’Antibes) is per fiets, met paden vaak bezocht door enkele van Tour de France-level pro fietsers in de regio.

Antibes en Cap d’Antibes – Waar slapen

Tussen Antibes en zus badplaats Juan-les-Pins, heb je genoeg hotel opties, misschien wel de meest glamoureuze zijn te vinden Hotel du Cap-Eden-Roc , een hotel met 33 Seaside Cabanas en een infinity pool die zich uitstrekt over de Middellandse Zee. Om u een idee te geven hoe legendarisch is deze plek te geven, diende als inspiratie voor de klassieke roman van Fitzgerald’s, “Tender is the Night.” Een andere plek die een Fitzgerald favoriet was is Juan-les-Pins van Hôtel Belles Rives , de voormalige villa Saint Louis, waar de schrijver en zijn vrouw, Zelda, ooit woonde.

Nu is de hotel-dat was de eerste langs het water op de Franse Rivera-herbergt 43 kamers en een restaurant met Michelinster, La Passagère .

Waar te eten

Verdwaal een wandeling langs de kronkelende straatjes van de oude stad Antibes’, waar u over een aantal gezellige bistro waar je van klassieke mediterrane gerechten zal komen (denk aan zeevruchten, Italiaans-pasta en pizza, en regionale specialiteiten zoals bouillabaisse). Voor een Michelin-ster affaire, maak je weg naar een familie beheerd en  Bacon  op de Cap d’Antibes, waar de vis zware menu een lokale hit sinds de opening zijn deuren als een seafood shack terug in de jaren 1940 is geweest. Tijdens een wandeling langs de wallen na een bezoek aan het Picasso Museum, pauze voor de lunch in  Les Vieux Murs , wiens naam vertaalt naar “het uitzicht vanaf de muren,” verwijzend naar de mening van de restaurant over de Middellandse Zee.

Als u liever direct wilt dineren op het water, ga dan naar de Cap d’Antibes, waar je struikelen over een van de best bewaarde geheimen van Antibes’: La Garoupe strand. Hier kun je lekker loungen op een van de vele prive-strand clubs als Plage Keller, die fungeert als een seaside eetcafe.

Dingen om te doen

  • Bezoek het Musée Picasso : In 1946, schilder Pablo Picasso getransformeerd het 14e-eeuwse Château Grimaldi in zijn eigen atelier, met achterlating van 23 schilderijen en 44 tekeningen. Nu dient het kasteel als het eerste museum gewijd aan de kunstenaar, de huisvesting van 245 schilderijen en sculpturen Picasso’s (met inbegrip van zijn 1946 Joie de Vivre ), evenals een selectie van het werk van hedendaagse kunstenaars als Joan Miro, Nicolas de Staël en Fernand Léger .
  • Sip Absinthe Een gekke verzameling van hoeden (van u om te dragen voor de avond) langs de wanden van de grot-achtige Absinthe Bar, die zit verscholen op de hoek van een zijstraat in de buurt van de overdekte markt. Op vrijdag- en zaterdagavond, de zaal verandert in een piano bar waar u mee kunt zingen jazz favorieten onder het genot van de eens verboden likeur (vaak geassocieerd met 19e eeuwse kunstenaars en schrijvers als Van Gogh en Baudelaire), geserveerd in de traditionele mode- zilveren lepel en suiker kubus inbegrepen.
  • Wandeling langs de Kust: Van de Garoupe stranden van Cap d’Antibes, hoofd af op het kustpad tegenover wallen van de oude binnenstad op een twee uur durende licht wandeling rond het schiereiland. De “Chemin des Douaniers”, ook bekend als de “Sentier de Tire-Poil,” leidt tot de top van de Cap d’Antibes en villa Eilenroc, een Belle Époque schoonheid gebouwd door dezelfde architect die de Parijs en Monte-Carlo ontworpen operahuizen.
  • Hit the Market: Elke dag 06:00-13:00 je kaasboeren, vissers en bloemisten posten met hun waren in de overdekte Provençaalse markt, gelegen in de cours Masséna vinden. Van half juni tot eind september, de markt verandert in de middag (behalve op maandag) in een ambachtsman showcase, waar schilders, beeldhouwers en keramisten pronken met hun creaties. Als u bezoekt in de zomermaanden juli en augustus, zijn avondmarkten gehouden in de avonduren op Juan-les-Pins’ Promenade du Soleil en Antibes’ L’esplanade du Pré-des-Pêcheurs.
  • Koesteren on the Beach: promenade Juan-les-Pins’ is bekleed met een aantal van de regio’s beste privé-stranden, waar de witte zandstranden en de fles dienst een gegeven. Een hoogste oogst: Polynesisch geïnspireerd Moorea, bezaaid met rieten dak parasols en tiki bars.