Een Wijk Guide to Best Bits Walthamstow’s

Posted on

Een Wijk Guide to Best Bits Walthamstow's
In deze regelmatige reeks, schijnen we een schijnwerper op een wijk in Londen om zijn hoogtepunten en verborgen schatten te ontdekken. Deze week reizen we in noordoostelijke richting naar Walthamstow om haar beste stukjes te verkennen, vanaf het leuke centrum van het dorp om zijn schitterende neon kunstgalerie.

U kunt genieten van koffie en gebak in een magazijn gevuld met Vintage Neon Kunstwerk

In een bescheiden pakhuis op een industrieterrein in de buurt van Walthamstow Village, Gods eigen Junkyard vitrines een duizelingwekkende reeks van vintage neonreclames en kunstwerken uit de privécollectie van de kunstenaar, Chris Bracey. Veel van de stukken zijn te zien in films, advertentiecampagnes en fashion shoots en ze zitten samen met kermis en circus verlichting en geborgen borden. Tanken met thee, gebak of een biertje in de Rolling Scones cafe.

Het heeft een leuke Village Center gevoerd met pubs, winkels en cafés

Gecentreerd rond Orford Road, Walthamstow Village is een leuke enclave huis aan cafes, boetiekjes, cafés en restaurants. Het ligt in een beschermd gebied en de straten zijn bekleed met oude huizen, hofjes en kerken. Pick-up bekroonde worsten bij de East London Sausage Company en stoppen voor een drankje aan Eet 17 , een restaurant dat ethisch serveert afkomstig Britse gerechten.

U kunt smullen van traditionele Grub in een 1920 Pie en Mash Shop

Dit historische taart en puree winkel op Walthamstow High Street is ten behoeve van traditionele gerechten tot Londenaren sinds de opening in 1929. De prachtige ruimte is voorzien van originele tegels en houten kraampjes en het gebouw wordt beschermd door Engels Erfgoed. Bestel een cirkeldiagram vlees geserveerd met likeur (peterselie saus) of probeer de paling voor een echte smaak van Oost-Londen.

Het is de thuisbasis van de Langste Street Market

Walthamstow Market is de langste dagelijkse outdoor markt in Europa en is bekleed met kraampjes waar alles van groenten en fruit tot kleding en huishoudelijke goederen. Het strekt zich voor iets meer dan een halve mijl op de High Street en dateert uit 1885. Foodies kudde naar de boerenmarkt op het dorpsplein elke zondag.

U kunt genieten van Craft Beers bij een Cool Microbrewery

Net naast God’s Own Junkyard, de Wild Card brouwerij produceert al geprezen ambachtbieren sinds 2014. Tijdens de week, ze zijn druk bezig het brouwen, maar in het weekend (vrijdag-zondag) kunt u kijken op de Tap Bar en proeven van een selectie van beste bieren plus flessen uit andere brouwerijen van de brouwerij. Houtgestookte pizza wordt vaak geserveerd van de DoughBro eten truck in de parkeergarage en de kleine groep rondleidingen en proeverijen zijn beschikbaar om vooraf te reserveren.

Het historische hart is prachtig bewaard gebleven

The Ancient House in Walthamstow Village, Walthamstow, East London, UK

Het beschermde gebied rond Church End beschikt over een aantal prachtige gebouwen en is een voormalig winnaar van de award Time Out’s ‘Best London Village’. De ‘Ancient House’ tegenover het kerkhof dateert uit de 15e eeuw en de hofjes die lijn Vinegar Alley werd opgericht in 1527. U kunt de geschiedenis van de wijk in de consistoriekamer House Museum te traceren in een omgebouwd 18e-eeuws politiebureau. Het is gratis te bezoeken en bestaat uit lokale artefacten uit het Victoriaanse tijdperk tot de 20e eeuw.

U kunt verkennen een van Londen’s minder bekende Galleries

Geopend in 1950, de William Morris Gallery is de enige openbare museum dat het leven en werk van de Engels Arts and Crafts ontwerper, William Morris viert. De collectie is ondergebracht in een charmant Georgiaans gebouw (ooit het huis van Morris, zijn moeder, die weduwe en acht broers en zussen) en beschikt over een aantal van de kunstenaar mooiste tapijten, meubels, behang, borduurwerk en schilderijen. Het is weinig bekend bij de meeste Londenaren, maar het schepte de ArtFund Museum of the Year titel in 2013 na een grote renovatie. De winkel voorraden een groot scala van William Morris geïnspireerde huishoudartikelen, briefpapier en giften en het café serveert afternoon tea in een oranjerie-stijl kamer met uitzicht Lloyd Park.

Het heeft een prachtig Art Deco Town Hall

Dit markante gebouw in art-decostijl is gebouwd in 1941 naar aanleiding van de lancering van een prijsvraag in 1929 een gemeentehuis voor de gemeente te maken. Gekleed in Portland steen, dit architectonisch juweeltje dient als bestuurscentrum Walthamstow, maar vaak opent voor het publiek in het kader van de jaarlijkse Londen Open House event.