Egipt Travel Guide: Bistvena dejstva in informacije

Posted on

Egipt Travel Guide: Bistvena dejstva in informacije

Domov na eno od najstarejših in najbolj vplivnih civilizacij na planetu, Egipt je zakladnica zgodovine in kulture. Od glavnega mesta Kaira do Nila Delta, država je dom ikona antičnih znamenitosti, vključno s piramidami v Gizi in templji Abu Simbel. Poleg tega, Egipta Red Sea Coast ponuja obilo možnosti za sprostitev, plavanje in potapljanje na nekaterih svetovno najbolj neokrnjenih koralnih grebenov.

Opomba: Turistična varnost v Egiptu je lahko skrb. Prosimo, da skrbno preverite opozorila potovanja pred rezervacijo vašega potovanja.

Osnovne informacije o Egiptu

Egipt zavzema severovzhodni vogal afriške celine. To meji na Sredozemlju na severu in Rdeče morje na vzhodu. Strinja kopenske meje z Gazo, Izraela, Libije in Sudana, in vključuje Sinajskega polotoka. Slednji je razpeta med Afriko in Azijo.

S skupno površino nekaj več kot 386,600 kvadratnih milj (1 milijon kvadratnih kilometrov), Egipt je približno dvakrat večji od Španije in trikrat velikosti New Mexico.

Država ima puščavsko podnebje, in kot taka egiptovski vreme je na splošno vroče in sončno skozi vse leto. V zimskem času (od novembra do januarja), temperature so precej blažji, medtem ko se poletja lahko Sparan s temperaturami redno presegajo 104 F / 40 C. Padavin je redka v puščavi, čeprav Kairo in Delta Nila videli nekaj padavin v zimskem času.

Vreme-pametno, je najboljši čas za potovanje v Egipt, je od oktobra do aprila, ko so temperature na njihovo najbolj prijetno. Vendar, junij in september so dobri časi za potovanja za out-of-sezone obravnava na potovanjih in nastanitev-a bodite pripravljeni na visoko vročino in vlago. Če potujete v Rdečem morju, obalna sapice, da toplotne znosno tudi v poletnih mesecih (julij-avgust).

Glede na julij 2016 ocen, ki jih je CIA World Factbook objavila, Egipt ima prebivalcev nekaj več kot 94.600.000 ljudi. Uradni jezik v Egiptu je Modern standardna arabščina. Egipčanski Arabski lingua franca, medtem izobraženstva pogosto govorijo angleško ali francosko, kot tudi. Islam je prevladujoča religija v Egiptu, kar predstavlja 90% prebivalstva. Suniti je najbolj priljubljena poimenovanje med muslimani. Kristjani predstavljajo preostalih 10% prebivalstva, z koptske pravoslavne čemer je glavni poimenovanje.

Priti tja

Glavna vrata Egipta je Kairo International Airport (CAI). Obstajajo tudi mednarodna vozlišča v glavnih turističnih destinacij, kot so Šarm el Šejku, Aleksandriji in Asuanu. Večina potniki bodo potrebovali vizum za vstop v Egipt, ki se lahko uporablja za vnaprej iz vaše najbližje egiptovskega veleposlaništva. Obiskovalci iz ZDA, Kanadi, Avstraliji, Veliki Britaniji in EU, so upravičeni do vizuma ob prihodu na egiptovskih letališčih in pristaniščem v Aleksandriji. Poskrbite, da preverite predpise vizuma up-to-dan pred rezervacijo vozovnice.

Egiptovska valuta je egiptovski funt. Preverite za up-to-datum menjalnih tečajev.

Zdravstvene zahteve

Vsi potniki v Egiptu, je treba zagotoviti, da so njihove rutinske cepiva up-to-date. Drugi priporoča cepiva vključujejo hepatitis A, tifus in steklina. Rumena mrzlica ni problem v Egiptu, ampak tisti, obisk iz rumene države mrzlice-endemična mora predložiti dokazilo o cepljenju ob prihodu. Za celoten seznam priporočenih cepiv, preverite na spletni strani CDC.

Piramide v Gizi

Nahaja se tik pred Kairo, piramide v Gizi, so verjetno najbolj znan po antičnih znamenitosti Egipta. Spletna stran vsebuje ikona Sphinx in tri ločene piramide komplekse, od katerih je vsak nameščeni pogrebne komoro drugačne faraona. Največji od treh, Velike piramide, je najstarejša od sedmih čudes antičnega sveta. To je tudi edini, še vedno stoji.

Luxor

Pogosto besedilu največji svetovni muzej na prostem, ki je mesto Luxor zgrajen na mestu starodavne kapitala Tebe. To je dom dveh Egipta najbolj impresivnih tempeljskih kompleksov – Karnak in Luxor. Na nasprotnem bregu Nila leži Dolino kraljev in dolini Queens, kjer so pokopani stari royals. Najbolj znano je nekropola vključuje grobnico Tutankamona.

Kairo

Kaotično, barvita Kairo je glavno mesto Egipta in UNESCO seznam svetovne dediščine. To je polno kulturnih znamenitosti, od visi cerkev (enem od najstarejših mest bogoslužne v Egiptu) z Al-Azhar mošejo (druga najstarejša neprekinjeno delovanje univerze na svetu). Egiptovske hiše muzej več kot 120.000 predmetov, vključno z mumij, sarkofagov in zakladi Tutankamona.

Red Sea Coast

Rdeče morje obala Egipt je znan kot eden najboljših potapljaških destinacij na svetu. Z jasnimi, tople vode in obilo zdravih koralnih grebenov, to je odličen kraj za učenje na potop. Tudi začinjena potapljači bodo navdušili z razbitinami regije svetovne vojne in seznam vedro morskih vrst (mislim, morski psi, delfini in Manta žarke). Najboljši kraji vključujejo Sharm el-Sheikh, Hurghada in Marsa Alam.