Egipt Travel Guide: Vse, kar morate vedeti o obisku v Abu Simbel

Posted on

Zgrajena v času vladavine Ramzesa II v BC v 13. stoletju, so Abu Simbel sprva vklesan v gore na drugi Cataract reke Nil, v bližini današnje meje s Sudanom. Ko je gradnja Asuan visokega jezu in posledično ustvarjanje jezera Nasser grozil, da se potapljajo templje, so se preselili oddelek-by-oddelku za njihovo trenutno lokacijo na zahodni obali jezerskih. Danes so templji vpisane na Unescov seznam svetovne dediščine in so med najbolj impresivna in najbolj obiskan od antičnih znamenitosti Egipta.

Kratka zgodovina Templi

Abu Simbel Kompleks je sestavljen iz dveh templjev: Veliki tempelj (posvečena bogovom Ra-Horakhty, Ptah, Amon, in deified Ramzesa II) in tempelj Small (posvečen boginji Hathor in najbolj ljubljeno kraljico Ramzesa II je, Nefertari). Obe templji so bili zgrajeni v času 19. dinastije vladavine z dne Ramzesa II, bodisi v 1264 pred našim štetjem in 1244 pred našim štetjem, odvisno od tega, znanstveno razlago ste naročeni. Kakorkoli, je dogovorjeno, da templji so približno 20 let do konca in so bili namenjeni, vsaj delno, v spomin na zmago Ramzesa II je nad Hetiti v bitki pri Kades v 1274 pred našim štetjem.

V času, templji padel v neuporabe in so bili prekriti s puščavskim peskom, dokler le vrhovi iz kolosalnih kipov, ki varujejo vhode ostala vidna. Ležali pozabil širšemu svetu do leta 1813, ko je švicarski geograf Jean-Louis Burckhardt naletel na njih v svojih potovanjih skozi jugu Egipta. Burckhardt je najbolj znan kot prvi Evropejec, odkrili ruševine Petra v Jordaniji. Govoril je o svojih ugotovitvah s kolegi raziskovalec Giovanni Belzoni, ki so potovali na spletni strani, vendar je bil neuspešen pri iskanju poti v templjih.

Bilo je Burckhardt brez večjih izkopali vhode v tempelj, ko se je sam vrnil štiri leta kasneje.

Leta 1954 so predstavili načrte za gradnjo Asuan visokega jezu in ustvarjanje jezera Nasser. Ko je postalo jasno, da bi ob jezeru je voda potopiti nekaj znanih antičnih spomenikov (tudi Abu Simbel in tempelj kompleks Philae), UNESCO začela kampanjo za njihovo shranjevanje. Donacije poplavljena v iz vsega sveta, in od 1964 do 1968, mednarodna ekipa arheologov in inženirjev prestregla celoten tempelj kompleks v premičnih blokov. Ti so bili nato ponovno sestavijo s skrbnih natančnost na umetnem hribu, ki dajo templje varno nad naraščajočimi floodwaters.

Trud stala več kot 40 milijonov $ (300 milijonov $ danes).

Stvari je treba See

Veliki tempelj

The Great Temple je znan po svojih velikanskih kipov, ki boku vhod in stojijo 66 metrov visoko. Vsi štirje kipi so Ramzesa II, ki sedi na prestolu, in nosi dvojno krono zgornjega in spodnjega Egipta. Na kraljevih noge so vrsta manjših kipov, je pomenilo, da predstavlja njegova žena, mati, in osem njegovih najljubših otrok. Pogled navzgor videti Ramzesa II v obliki bas-relief, častili kip Ra-Horakhty niza v niši nad vrati. Notranjost templja je sestavljen iz niza sob in dvoran, ki vodijo do notranje svetišče. Najbolj impresivna od teh je HIPOSTIL dvorana, ki je podprt z osmimi velikanskih stebrov vklesan v obliki poboženi faraona. Bas reliefi na stenah prikazujejo vojaške zmage Ramzesa II, zlasti tistih v Kades.

Notranja Sanctum templja, ki jih zaseda štirih kipov Ra-Horakhty, Amunu, Ptah ter deified Ramzesa II. Na dva dni v letu (oktober 22 in februar 22), sončni žarki line up z vhodom v tempelj na tak način, da prodre do notranje svetišče in osvetlitev tri obraze bogov. Samo eno levo v temi je Ptah, ki je bil povezan z egiptovsko podzemlje. Znanstveniki verjamejo, da sta bila ta dva datuma velikega pomena za Ramzesa II in hipotezo, da bi lahko predstavljajo svoj rojstni dan in kronanje. Vendar to ni bilo dokazano. Ko je bil tempelj preselili, je zelo paziti, da se zagotovi, da se solarni uskladitev ostala enaka.

Mali tempelj

Mali Temple se nahaja približno 330 metrov severovzhodno od Velike Temple in je v bistvu enostavnejša različica je. Šest kipi varovala vhod; dva od Nefertari in štiri od Ramzesa II, vsak stoji 33 metrov visok. Dejstvo, da je Nefertari upodobljen kot enake velikosti, da bi njen mož je malo v egipčanski umetnosti in kaže na visoko samospoštovanje, v katerem jo je potekala. Manjše kipi otrok para stati na obeh straneh nog staršev. HIPOSTIL dvorana tega templja podpira šest stebrov, vsak krasi upodobitev kraljice in različnih bogov in boginj. Bas olajšave v drugem in veža kažejo kralj in kraljica izdelavo verske ponudbe, medtem ko je nišo v notranje svetišče ima kip Hathor v obliki božanske kravo.

Kako obisk

V Abu Simbel se nahaja pet minut vožnje od vasi Abu Simbel. Obstaja nekaj hotelov in restavracij v vasi, in če želite, da ostanejo tam čez noč je Seti Abu Simbel Lake Resort je-top ocenjeno možnost na TripAdvisor. Vendar pa je večina obiskovalcev odloči, da se opre na najbližje mesto, Asuan. Obstajata dva razloga za to: prvič, večina Nil križarjenja konča v Asuan, ko potuje po reki od Luxor. Drugič, da je veliko večja izbira nastanitev v Asuan, in veliko podjetij, ki ponujajo enodnevne izlete v Abu Simbel z avtobusom ali avtomobilom. Večina jih hotela pick-up in spusti-off, vstopnine, in vpogled na egiptolog vodnik. Bodite pripravljeni na dolgem dnevu, kot vožnje od Aswan Abu Simbel traja 3,5 ure v eno smer.

Da bi prihranili dolgo pot skozi puščavo, menijo letelo iz Aswan do letališča Abu Simbel je namensko. EgyptAir in Air Kairo tako ponujajo dnevne lete, ki režejo čas potovanja do 45 minut. Lake Nasser križarjenja tudi ponavadi ustavi v Abu Simbel. Templji so odprte od 6. ure zjutraj do 5. ure od oktobra do aprila, in do 6. ure od maja do septembra. Vnos stane 160 egiptovskih funtov (10 evrov) na odraslo osebo.

Najboljši čas za obisk

Vsako leto na 22. oktober in februar, 22, Abu Simbel Sun festival privablja na tisoče domačinov in obiskovalcev, ki so zbrali gledati spektakel sonca razsvetljave do notranje svetišče Velikega templja. Če se odločite, da se udeležijo, je treba pripraviti na cene plačati premijo za nastanitev in poskrbite, da rezervira nekaj mesecev vnaprej. Weatherwise, je najboljši čas leta za obisk je med oktobrom in aprilom, ko so dnevne temperature nekoliko hladneje. Na vrhuncu poletja (junij-avgust), temperatura v Abu Simbel pogosto presegajo 100 stopinj F.